open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

29 березня 2017 року м. Київ П/800/419/16

Вищий адміністративний суд України у складі суддів:

головуючого - Цвіркуна Ю.І. (суддя-доповідач), Бухтіярової І.О., Олендера І.Я., Приходько І.В., Шипуліної Т.М.

розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом судді Київського окружного адміністративного суду ОСОБА_6 до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

Суддя Київського окружного адміністративного суду ОСОБА_6 пред'явив позов до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, в якому просить скасувати рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 07 червня 2016 року № 1236/дп-16 про притягнення судді Київського окружного адміністративного суду ОСОБА_6. до дисциплінарної відповідальності на підставі підпункту «а» пункту 1 частини першої статті 92 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у вигляді попередження.

На стадії підготовчого провадження позивач подав до суду клопотання про залишення його позовної заяви без розгляду, з чого випливає, що він відкликає позовну заяву. Своє клопотання він мотивує тим, що спір між ним і відповідачем вирішено у позасудовому порядку.

До суду позивач не з'явився, просив розглядати справу за його відсутності.

Представник відповідача подав заяву про розгляд справи у порядку письмового провадження, стосовно клопотання позивача не заперечив.

В силу пункту 5 частини першої статті 155 КАС України суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

Таким чином, підстави для відмови у задоволенні клопотання позивача про залишення позовної заяви без розгляду відсутні.

Крім цього, позивач просить повернути йому сплачений судовий збір.

Згідно із пунктом 4 частини першої статті 7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі: залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, зокрема, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв'язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Отже, з огляду на зазначену вище норму Закону України «Про судовий збір», є підстави вважати, що клопотання позивача про повернення судового збору є безпідставним.

На підставі викладеного, керуючись статтями 121, 155 Кодексу адміністративного судочинства України, статтею 7 Закону України «Про судовий збір», суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_6 до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про скасування рішення залишити без розгляду.

У задоволенні клопотання про повернення судового збору відмовити.

Рішення набирає законної сили у порядку та строки, передбачені статтею 171-1 Кодексу адміністративного судочинства України, та на нього може бути подана заява про перегляд судових рішень Верховним Судом України з підстав та в порядку, передбачених статтями 236-239-1 Кодексу адміністративного судочинства України.

Головуючий: Ю.І.Цвіркун

Судді: І.О.Бухтіярова

І.Я.Олендер

І.В.Приходько

Т.М.Шипуліна

Джерело: ЄДРСР 65819893
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку