open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/39224/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 серпня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Києві кримінальне провадження за клопотанням прокурора у кримінальному провадженні №42015100060000253 прокурора Київської місцевої прокуратури №6 м. Києва ОСОБА_3 про призначення позапланової перевірки, -

В С Т А Н О В И В :

прокурор у кримінальному провадженні №42015100060000253 прокурор Київської місцевої прокуратури №6 м. Києва ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням про призначення позапланової перевірки, в обґрунтування якого зазначив наступне.

У провадженні СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві перебувають матеріали кримінального провадження №42015100060000253 від 22.10.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.197-1 КК України. В ході досудового розслідування виникла необхідність позапланової перевірки ТОВ «Барс 2000» (код ЄДРПОУ 21506169) з дотримання вимог земельного законодавства, використання та охорони земель під час здійснення діяльності, пов`язаної з об`єктами підвищеної небезпеки - автомобільного газозаправного пункту, який знаходиться на території земельної ділянки по Військовому проїзді, 8 у Печерському районі м. Києва (обліковий код 82:244:142).

Враховуючи вищевикладене, з метою повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування, виникла необхідність у проведенні позапланової податкової перевірки.

Заслухавши думку прокурора в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», заходи державного нагляду (контролю) - планові та позапланові заходи, які здійснюються шляхом проведення перевірок, ревізій, оглядів, обстежень та інших дій.

Згідно зі ст. 14-2 Земельного кодексу України, до компетенції центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, у галузі земельних відносин, належить здійснення державного контролю за додержанням органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності, громадянами України, іноземцями та особами без громадянства, а також іноземними юридичними особами вимог законодавства про використання та охорону земель.

Відповідно до п.1 Положення про Державну інспекцію сільського господарства України, затвердженого указом Президента України від 13.04.2011 №459/2011, Державна інспекція сільського господарства України (Держсільгоспінспекція України) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра аграрної політики та продовольства України, входить до системи органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію державної політики у сфері нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі.

Основними завданнями Держсільгоспінспекції України є реалізація державної політики у сферах здійснення державного нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі (п.п. 1 п.3 Положення про Державну інспекцію сільського господарства України).

Держсільгоспінспекція України відповідно до покладених на неї завдань організовує та здійснює державний нагляд (контроль) у частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій та форм власності (пп. а, п.п.1 п.4 Положення про Державну інспекцію сільського господарства України).

Враховуючи обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні прокурора, правове обґрунтування клопотання, яке ґрунтується на вищевказаних положеннях закону, приходжу до висновку про наявність правових підстав для позапланової перевірки ТОВ «Барс 2000» (код ЄДРПОУ 21506169) з дотримання вимог земельного законодавства, використання та охорони земель під час здійснення діяльності.

Керуючись Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», Положенням про Державну інспекцію сільського господарства України, затвердженого указом Президента України від 13.04.2011 №459/2011, ст.ст. 309, 392 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора у кримінальному провадженні №42015100060000253 прокурора Київської місцевої прокуратури №6 м. Києва ОСОБА_3 про призначення позапланової перевірки задовольнити.

Призначити проведення в рамках кримінального провадження №42015100060000253 від 22.10.2015 позапланової перевірки ТОВ «Барс 2000» (код ЄДРПОУ 21506169) з дотримання вимог земельного законодавства, використання та охорони земель під час здійснення діяльності, пов`язаної з об`єктами підвищеної небезпеки - автомобільного газозаправного пункту, який знаходиться на території земельної ділянки по Військовому проїзді, 8 у Печерському районі м. Києва (обліковий код 82:244:142).

Проведення позапланової перевірки доручити співробітникам Територіального управління Державної інспекції сільського господарства України у м. Києві.

Визначити термін проведення позапланової строком тридцять днів.

Зобов`язати посадових осіб ТОВ «Барс 2000» (код ЄДРПОУ 21506169), надати співробітникам Територіального управління Державної інспекції сільського господарства України у м. Києві доступ до автомобільного газозаправного пункту, який знаходиться на території земельної ділянки по Військовому проїзді, 8 у Печерському районі м. Києва (обліковий код 82:244:142), для проведення всіх необхідних заходів, пов`язаних з проведенням позапланової перевірки.

Матеріали перевірки направити до Київської місцевої прокуратури № 6 м. Києва в найкоротший строк.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 65749131
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку