open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 127/4670/17

Провадження № 2-а/127/346/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"24" березня 2017 р.

м. Вінниця

Вінницький

міський суд Вінницької області

в складі:

головуючого судді Вишара І.Ю.,

ОСОБА

_1,

при

секретарі Козловій М.О., позивача ОСОБА_2,

розглянувши

у відкритому судовому засіданні у м. Вінниці адміністративну справу за позовом ОСОБА_2 до Інспектора роти № 3 БУПП у м. Вінниці ДПП лейтенанта поліції ОСОБА_3 про визнання протиправною та скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності, закриття провадження у справі,-

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Вінницького міського суду Вінницької області знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_2 до Інспектора роти № 3 БУПП у м. Вінниці ДПП лейтенанта поліції ОСОБА_3 про визнання протиправною та скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності, закриття провадження у справі.

Позов мотивований тим, що 21.02.2017 року інспектором роти № 3 БУПП у м. Вінниці ДПП лейтенантом поліції ОСОБА_3 було прийнято постанову серії АР №584748 від 21.02.2017 року в справі про адміністративне правопорушення якою на позивача було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП та накладено штраф в розмірі 425,00 грн.

Згідно оскаржуваної постанови, позивач 21.02.2017 року, о 10-48 год., на в м. Вінниці по вул. Пирогова, керував транспортним засобом марки «Мерседес Бенс», д.н.з. НОМЕР_1, та користувався засобами зв’язку, тримаючи їх в руках.

З даною постановою позивач не погоджується, оскільки керуючи транспортним засобом, не користувався засобами зв’язку, тримаючи їх в руках.

Позивач у судовому засіданні позов підтримав та просив суд його задовольнити.

Відповідач в судове засідання не зявився, з невідомих суду причин, хоча про час, день та місце розгляду справи повідомлявся авчасно та належним чином.

Суд, вислухавши пояснення учасників судового процесу, дослідивши матеріали адміністративної справи, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.288 КУпАП постанову органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення може бути оскаржено у районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд у порядку, визначеному КАС України, з особливостями, встановленими КУпАП. Відповідно суд розглядає дану категорію справ у порядку, визначеному КАС України, з особливостями, встановленими КУпАП.

Суд при розгляді даної категорії адміністративних справ перевіряє законність і обґрунтованість винесеної постанови та повноважний згідно з вимогами п.3 ч.1 ст.293 КУпАП скасувати постанову і закрити провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Судом встановлено, що 21.02.2017 року інспектором роти № 3 БУПП у м. Вінниці ДПП лейтенантом поліції ОСОБА_3 було прийнято постанову серії АР №584748 від 21.02.2017 року в справі про адміністративне правопорушення якою на позивача було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП та накладено штраф в розмірі 425,00 грн.

Згідно оскаржуваної постанови, позивач 21.02.2017 року, о 10-48 год., на в м. Вінниці по вул. Пирогова, керував транспортним засобом марки «Мерседес Бенс», д.н.з. НОМЕР_1, та користувався засобами зв’язку, тримаючи їх в руках.

Відповідно до ч. 2 ст. 7 КУпАП провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюється на основі суворого додержання законності.

Відповідно до ст. 71 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову. Якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. Якщо особа, яка бере участь у справі, без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які вона посилається, суд вирішує справу на основі наявних доказів.

В судовому засіданні позивач не визнав вину у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 122 КУпАП, пояснив, що під час керування транспортним засобом, він не користувався засобами звязку.

Статтею 33 КУпАП встановлено, що при накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність.

Враховуючи вищевикладене, суд прийшов до висновку, що відповідачем при винесені оскаржуваної постанови не було належним чином з’ясовано чи було вчинено адміністративне правопорушення, не надано належної оцінки діям позивача, та не враховано ступінь його вини, а тому протиправно притягнуто останнього до адміністративної відповідальності.

Таким чином, на думку суду, вимоги адміністративного позову ОСОБА_2 є обґрунтованими та підлягають задоволенню в повному обсязі.

На підставі ст. ст. 288, 292, 293 КУпАП, керуючись ст. ст. 18, 122, 158 – 163, 1712 КАС України, -

ПОСТАНОВИВ :

Позов ОСОБА_2 до Інспектора роти № 3 БУПП у м. Вінниці ДПП лейтенанта поліції ОСОБА_3 про визнання протиправною та скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності, закриття провадження у справі - задовольнити.

Постанову Інспектора роти № 3 БУПП у м. Вінниці ДПП лейтенанта поліції ОСОБА_3 серії АР № 584748 від 21.02.2017 р. про притягнення ОСОБА_2 до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП – скасувати.

Провадження по справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_2 за ч. 2 ст. 122 КУпАП – закрити за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів в моменту її оголошення, шляхом подачі апеляційної скарги до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 65628520
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку