open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 444/639/17

Провадження № 1-кп/444/84/2017

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 березня 2017 року Жовківський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_5

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в місті Жовкві кримінальне провадження №1-КП/444/84/2017 про обвинувачення

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець Тернопільської області, Кам"янецького району, с. Ридомиль, , зареєстрованого АДРЕСА_1 , проживає в АДРЕСА_2 , не працює , освіта середня, одруженого,на утриманні одна неповнолітня дитина, українця , громадянина України , не судимого

за ч.1 ст.204 КК України

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_5 обвинувачується в незаконному придбанні з метою збуту, зберіганні та транспортуванні незаконно виготовлених підакцизних товарів (тютюнових виробів), тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 , діючи умисно, з метою отримання доходів, у грудні 2016 року придбав, у невстановлених слідством осіб, транспортував, зберігав з метою збуту незаконно виготовлені підакцизні товари (тютюнові вироби).

Так, ОСОБА_5 , діючи умисно, з метою отримання прибутку, незаконно придбав з метою збуту, транспортував з метою збуту та зберігав незаконно виготовлені підакцизні товари - тютюнові вироби в кількості 145 460 пачок, а саме: сигарети з фільтром «Compliment» без марок акцизного податку в кількості - 85 790 пачок, сигарети з фільтром «NZ» без марок акцизного податку в кількості - 15 930 пачок, сигарети з фільтром «Jin Ling» без марок акцизного податку в кількості - 4 000 пачок, сигарети з фільтром «Lifa» без марок акцизного податку в кількості 19 900 пачок, сигарети з фільтром «Фест» - без марок акцизного податку в кількості - 15 800 пачок, сигарети з фільтром «Marlboro» з марками акцизного податку в кількості - 3 950 пачок, які за допомогою орендованого транспортного засобу, автомобіля марки МАН д.н.з. НОМЕР_1 , напівпричіп д.н.з. НОМЕР_2 , переміщував їх з приховуванням від митного контролю, тобто маскуванням тютюнових виробів «паливними гранулами з тирси деревини», через державний кордон України в напрямку Республіки Чехія через митний пост «Рава Руська» Львівської митниці ДФС, та мав на меті реалізувати їх у Республіці Польща з метою отримання прибутку.

ОСОБА_5 на автомобілі марки МАН д.н.з. НОМЕР_1 , напівпричіп д.н.з. НОМЕР_2 заїхав в зону митного контролю МАПП «Рава Руська» Львівської митниці ДФС. До митного оформлення водієм ОСОБА_5 надано фактуру №2 від 26.12.2016, CMR Ф№386058 від 26.12.2016 контрольний талон серії ТВС №904798 відповідно до яких автомобілем перевозився вантаж «паливних гранул (пеллетів) з тирси деревини» в кількості 1296 упаковок по 15 кг. кожна, загальною вагою 19 440 кг. та вартістю 2 021,76 Євро. Згідно товаросупровідних документів вантаж слідував на адресу отримувача «Private entrepreneur Marek Pohanka» зареєстровано в Республіці Чехія відправник ФОП « ОСОБА_6 » зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 .

Працівниками МАПП " Рава Руська" Львівської митниці ДФС проведено огляд вказаного автомобіля, в результаті було виявлено прихований від митного контролю товар, а саме: тютюнові вироби в кількості 145 460 пачок, зокрема: сигарети з фільтром «Compliment» без марок акцизного податку в кількості - 85 790 пачок, сигарети з фільтром «NZ» без марок акцизного податку в кількості - 15 930 пачок, сигарети з фільтром «Jin Ling» без марок акцизного податку в кількості - 4 000 пачок, сигарети з фільтром «Lifa» без марок акцизного податку в кількості - 19 900 пачок, сигарети з фільтром «Фест» - без марок акцизного податку в кількості - 15 800 пачок, сигарети з фільтром «Marlboro з марками акцизного податку в кількості - 3 950 пачок.

Виявлені сигарети знаходились в картонних ящиках, які були обкладені поліетиленовими мішками з «паливні гранули з тирси деревини» та обтягнуті поліетиленовою плівкою, ззовні не проглядались. Доступ до сигарет став можливим після зняття поліетиленової плівки та розвантаження мішків з паливними гранулами.

13.01.2017 року відібрано зразки, вилучених тютюнових виробів як з марками акцизного податку, так і без таких та скеровано для проведення експертного дослідження в Львівський науково-дослідний інститут судових експертиз та проведення випробовувань, щодо відповідності вимогам ДСТУ України.

Відповідно до протоколу випробовувань продукції №39-Д/17 від 23.01.2017 року представлені зразки відповідають вимогам ДСТУ ТОСТ 3935:2004 «Сигарети. Загальні технічні умови», Державні санітарні правила та норми ДСан ПІН 8.8.1.2.3.4-000-2001, ГН 6.6.1.1.-130-2006 «Допустимі рівні вмісту радіонуклідів»

Відповідно до висновку експерта №221 від 24.01.2017 марки акцизного податку, схожі на марки акцизного податку для тютюнових виробів вітчизняного виробництва з фільтром, за способом виготовлення не відповідають зразкам марок акцизного податку для тютюнових виробів вітчизняного виробництва з фільтром, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2013 №188 (в редакції постанови ПКМ від 03 липня 2013 року №474), які перебувають в обігу з 1 вересня 2013 року по 1 січня 2015 року.

Допитаний як свідок ОСОБА_5 дав показання, що він придбав в невстановлених слідством осіб, зберігав та транспортував з метою збуту підакцизних товарів (тютюнових виробів без марок акцизного податку та з марками акцизного податку), за межами території України, зокрема в Республіці Польща, також повідомив що усвідомлює та повністю визнає свою вину в незаконному придбанні з метою збуту, зберіганні та транспортуванні з цією метою незаконно виготовлених підакцизних товарів (тютюнових виробів).

09.02.2017 органом досудового розслідування отримано ухвалу Сихівського районного суду м.Львова у справі №464/937/17 відповідно до якої вилучені тютюнові вироби, а саме: сигарет з фільтром «Compliment» без марок акцизного податку, сигарет з фільтром «NZ» без марок акцизного податку, сигарет з фільтром «Jin Ling» без марок акцизного податку, сигарет з фільтром «Lifa» без марок акцизного податку, сигарет з фільтром «Фест» без марок акцизного податку, в загальній кількості 141 440 (сто сорок одна тисяча чотириста сорок) пачок, а саме: сигарети з фільтром «Compliment» без марок акцизного податку в кількості - 85 760 пачок, сигарети з фільтром «NZ» без марок акцизного податку в кількості - 15 920 пачок, сигарети з фільтром «Jin Ling» без марок акцизного податку в кількості - 3990 пачок, сигарети з фільтром «Lifa» без марок акцизного податку в кількості - 19 980 пачок, сигарети з фільтром «Фест» - без марок акцизного податку в кількості - 15 790 пачок - передати для їх знищення на підприємство, яке зареєстроване на виконання робіт із знищення вилучених з обігу неякісних та небезпечних тютюнових виробів.

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 придбав в невстановлених слідством осіб незаконно виготовлені підакцизні товари (тютюнові вироби) з метою їх збуту за межами території України, зокрема в Республіці Польща, також він повідомив що усвідомлює та повністю визнає свою вину в незаконному придбанні, зберіганні та транспортуванні незаконно виготовлених підакцизних товарів ( тютюнових виробів ) з метою збуту в Республіці Польща.

Таким чином, ОСОБА_5 , вчинив незаконне придбання, зберігання та транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів (тютюнових виробів) з метою збуту в Республіці Польща, тобто вчинив злочин, передбачений ч.1 ст.204 КК України.

При укладенні угоди про визнання винуватості враховуються наступні обставини, передбачені ст.470 КПК України, а саме:

підозрюваний надав та зобов`язується і надалі надавати максимальне сприяння у проведенні кримінального провадження щодо нього;

ОСОБА_5 повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч.1 ст.204 КК України. Санкція ч.1 ст.204 КК України передбачає покарання у виді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян;

з врахуванням особи підозрюваного (раніше не притягувався до кримінальної відповідальності за ст.204 КК України, працездатного віку, тяжкості злочину, обставин, що пом`якшують покарання - щире каяття та сприяння розкриттю злочину);

у кримінальному провадженні відсутній потерпілий і вчиненим підозрюваним злочином завдана шкода лише державним та суспільним інтересам;

Обвинувачений ОСОБА_5 беззастережно визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому діянні - кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.1 ст.204 КК України .

Сторони погоджуються на призначення покарання ОСОБА_5 з врахуванням ступеню тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, даних про особу підозрюваного, наявності обставин, що пом`якшують покарання (щире каяття, сприяння розкриттю злочину), відсутності обставин, які обтяжують покарання, а тому досягають згоди, що обвинувачений ОСОБА_5 має понести покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять) тисяч гривень.

Стягнути з ОСОБА_5 кошти за відшкодування витрат на проведення експертиз Львівським науково-дослідним інститутом судових експертиз в сумі - 1761,60 грн. (висновок судово-технічної друкарських форм №221 від 24.01.2017).

Речові докази, а саме:

Тютюнові вироби, сигарети з фільтром «Marlboro з марками акцизного податку в кількості - 3 950 пачок - знищити.

Вантаж паливних гранул з тирси деревини в кількості 16000 кг. які знаходяться на зберігання МАПП «Рава Руська» Львівської митниці ДФС виробником та відправником яких є ФОП « ОСОБА_6 », зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 - повернути законному володільцю ФОП « ОСОБА_6 », зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 .

Суд вважає, що угода про визнання винуватості досягнута між прокурором та обвинуваченим відповідає вимогам передбаченим ст.. 471- 474 КПК України і тому може бути за даною угодою ухвалений вирок.

Так, судом встановлено, що ОСОБА_5 цілком розуміє наслідки укладення та затвердження угоди передбачені ст.. 473, 394, 424 КПК України, характер кожного обвинувачення , вид покарання , а також інші заходи , які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом, а прокурором при укладенні угоди враховано вимоги ст.. 470 КПК України.

Судом встановлено , що укладення угоди сторонами є добровільним, дана угода укладена без застосування насильства, примусу, погроз чи непередбачених обіцянок, вимоги ст..474 ч.4 КПК України підозрюваний розуміє. Зміст угоди про визнання винуватості відповідає вимогам ст.. 472 КПК України.

Крім того, суд перевіривши угоду на відповідність вимог КПК України та КК України прийшов до висновку про відсутність підстав передбачених для відмови в затвердженні угоди передбачених ст.. 474 ч. 6, 7 КПК України, а відтак дана угода про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим підлягає затвердженню.

Керуючись ст.ст. 373 , 374, 475 КПК України , суд

З А С У Д И В :

Затвердити угоду про визнання винуватості між прокурором та ОСОБА_5 укладену 20 березня 2017 року.

Визнати ОСОБА_5 винним у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст. 204 КК України і засудити до штрафу в розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять) тисяч гривень.

Стягнути з ОСОБА_5 кошти в користь держави за відшкодування витрат на проведення експертиз Львівським науково-дослідним інститутом судових експертиз в сумі - 1761,60 грн. (висновок судово-технічної друкарських форм №221 від 24.01.2017).

Речові докази, а саме:

Тютюнові вироби, сигарети з фільтром «Marlboro з марками акцизного податку в кількості - 3 950 пачок - знищити.

Вантаж паливних гранул з тирси деревини в кількості 16000 кг. які знаходяться на зберігання МАПП «Рава Руська» Львівської митниці ДФС виробником та відправником яких є ФОП « ОСОБА_6 », зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 - повернути законному володільцю ФОП « ОСОБА_6 », зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 .

Роз`яснити засудженому про його обов`язок виконання умов угоди про визнання винуватості від 20 березня 2017 року та передбачену ст.. 389-1 КК України кримінальну відповідальність за невиконання умов угоди про визнання винуватості.

Роз`яснити засудженому про те, що у разі невиконання угоди про визнання винуватості прокурор має право звернутися до суду , який затвердив таку угоду з клопотанням про скасування вироку.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Львівського апеляційного суду протягом 30 діб з часу проголошення. Копія вироку негайно після його проголошення вручається підозрюваному , обвинуваченому та прокурору, а інші учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку . Копія судового рішення не пізніше наступного дня після ухвалення надсилається учаснику судового провадження , який не був присутнім в судовому засіданні.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 65618563
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку