open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Cправа № 563/108/17

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(заочне)

29.03.2017 року м.Корець

Корецький районний суд Рівненської області

в особі головуючого судді - Загородько Н.А.

при секретарі - Туровичу М.І.

провівши в м.Корці відкрите судове засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням -

в с т а н о в и в :

До суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до відповідача про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням та зняття її з реєстрації. В обґрунтування своїх позовних вимог позивач покликається на те, що 26 листопада 2004 року його син ОСОБА_3 одружився з ОСОБА_2, яка на даний час є відповідачем по справі. Після одруження вони почали проживати разом з ним в його будинку. За час шлюбу в них народилося двоє синів ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2. Однак, сімейне життя у них не склалося, в них були різні погляди на сімейне життя, що в кінцевому результаті призвело до фактичного припинення між ними шлюбних відносин, а 25 грудня 2013 року Корецьким районним судом шлюб між ними було розірвано. Більш того ОСОБА_2 позбавлено батьківських прав відносно малолітніх дітей.

Вже більше 3 років, як відповідач залишила будинок та близько двох років взагалі не навідується навіть до дітей, які залишились проживати разом з його сином ОСОБА_3 в цьому будинку. Однак, залишається зареєстрованою за адресою мого будинку: с. Гвіздів, вул. Клубна, 37 Корецького району Рівненської області.

На даний час, постало питання про призначення йому соціальної допомоги, з приводу цього позивач звернувся до Управління праці та соціального захисту, однак йому відмовили, оскільки крім його, дружини та сина в будинку зареєстрована відповідач. На прохання позивача знятися з реєстрації в добровільному порядку, вона заявила, що не має часу на такі справи, тому позивач був змушений звернутися до суду з відповідним позовом.

Представник позивача ОСОБА_6 в судове засідання не з»явилася, але подала суду заяву в якій просить справу розглянути без її участі, позов підтримує повністю.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з"явилася повторно, про день, час та місце розгляду справи повідомлялася належним чином, що стверджується поштовими повідомленнями. Заяв про причини неявки чи розгляд справи у її відсутність до суду не надходило.

Дослідивши наявні письмові докази у справі, врахувавши обставини справи, суд дійшов висновку, що позов доведений і підлягає до задоволення та по справі можливе ухвалення заочного рішення.

Як вбачається з виписки з погосподарської книги с.Гвіздів Корецького району Рівненської області № 3 особовий рахунок № 0103631 будинок № 37 по вул.Клубна в с.Гвіздів рахується за ОСОБА_1.

Згідно довідки про склад сім"ї № 02-26/71 від 24.01.2017 року виданої Гвіздівською сільською радою в будинку по вул.Клубна, 37 в с.Гвіздів Корецького району Рівненської області зареєстровані ОСОБА_1, ОСОБА_6, ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4, ОСОБА_5.

Вирішуючи спір суд виходив з того, що ОСОБА_1 являється власником житлового будинку, що знаходиться в с.Гвіздів вул.Клубна, 37 в якому зареєстрована відповідач.

Відповідно до ст. 391 ЦК України власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпорядження своїм майном.

Згідно ч.2 ст.386 ЦК України, власник, який має підстави передбачати можливість порушення свого права власності іншою особою, може звернути до суду з вимогою про заборону вчинення нею дій, які можуть порушити його право, або з вимогою про вчинення певних дій для запобігання такому порушенню.

Відповідно до п.2 ст.7 ЗУ "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні", зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється на підставі судового рішення, яке набрало законної сили, про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, про виселення, про визнання особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою.

Визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням є підставою для зняття її з реєстрації в органах реєстрації.

Розгляд справи здійснювався за відсутності сторін без фіксування судового засідання технічними засобами, відповідно до ч.2 ст.197 ЦПК України.

Керуючись ст.ст.10, 60, 208, 209, 2012, 213, 214, 215 ЦПК України ст.ст. 15, 16, 391 ЦК України, -

в и р і ш и в :

Позовну заяву задоволити повністю.

Визнати ОСОБА_2 такою, що втратила право користування житловим приміщенням по вул.Клубна, 37 с.Гвіздів Корецького району Рівненської області.

Рішення може бути переглянуто Корецьким районним судом за письмовою заявою відповідачів, поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до апеляційного суду Рівненської області через Корецький районний суд протягом десяти днів з дня його проголошення.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 65596486
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку