open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 545/3448/16-ц

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"24" березня 2017 р. Полтавський районний суд Полтавської області

у складі головуючого судді Цибізової С.А.,

при секретарі Розсоха Я.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Полтава заяву ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення витрат на оплату житлово-комульних послуг, -

в с т а н о в и в:

Рішенням Полтавського районного суду Полтавської області від 06 лютого 2017 року позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення витрат на оплату житлово-комунальних коштів задоволено частково.

Стягнуто з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 10 452,58 грн. (десять тисяч чотириста п’ятдесят дві ) грн 58 коп сплачених коштів за житлово-комунальні послуги. В іншій частині відмовлено.

Позивачем надано суду заяву про ухвалення додаткового рішення по справі та вирішення питання судових витрат.

Сторони у судове засідання не з’явилися.

Відповідно до ст.220 ЦПК України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою осіб, які беруть участь у справі, чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати. Суд ухвалює додаткове рішення після розгляду питання в судовому засіданні з повідомленням сторін. Їх присутність не є обов'язковою.

Відповідно до ч.1 ст.4 Закону України «Про судовий збір» (в редакції чинній станом на час звернення з позовом до суду), судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Частиною другою статті 4 вище зазначеного закону ( в редакції чинній станом на час звернення з позовом до суду) встановлено, що ставка судового збору за звернення фізичною особою до суду з позовною заявою майнового характеру становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 5 розмірів мінімальної заробітної плати.

У відповідності до Закону України «Про Державний бюджет на 2016 рік», яким встановлено в 2016 році мінімальну заробітну плату у місячному розмірі: з 1 січня – 1378 грн.

Враховуючи, що сума позовних вимог становила 10 689,53 грн., у відповідності до Закону України «Про судовий збір» сума судового збору, яка підлягає сплаті за звернення до суду з позовною заявою майнового характеру становить 551,2 грн. (1378*0,4=551,2).

Як встановлено судом, позивачем при поданні позову до суду згідно платіжного доручення від 30.09.2016 року сплачено судовий судовий збір в розмірі 551,20 грн.

Згідно ч.3 ст.88 Цивільного процессуального кодексу України, стороні, на користь якої ухвалено рішення, суд присуджує з другої сторони понесені нею і документально підтверджені судові витрати. Якщо позов задоволено частково, судові витрати присуджуються позивачеві пропорційно до розміру задоволених позовних вимог, а відповідачеві – пропорційно до тієї частини виомг, у задоволенні яких позивачеві відмовлено.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, відповідно до норм ст.88 ЦПК України стягненню з відповідача на користь позивача підлягає сума судового збору в розмірі 538,96 грн.

Керуючись ст.ст.80, 88, 220 ЦПК України, суд –

в и р і ш и в:

Ухвалити додаткове рішення.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 538, 96 грн.

Додаткове рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Полтавської області через Полтавський районний суд Полтавської області на протязі 10 днів з моменту проголошення, а сторонами, що не були присутні при проголошенні судового рішення у той же строк з моменту отримання його копії.

Суддя: С. А. Цибізова

Джерело: ЄДРСР 65595609
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку