open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

справа № 361/1833/17

провадження № 2/361/1632/17

27.03.2017

У Х В А Л А

27 березня 2017 року м. Бровари

Суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Сердинський В.С., розглядаючи позовну заяву ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування за законом,

установив:

Дана заява не відповідає вимогам ст. 119 ЦПК України, зокрема позовна заява повинна містити зміст позовних вимог, ціну позову щодо вимог майнового характеру, виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої позовні вимоги, зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування, перелік документів, що додаються до заяви.

Згідно ст.30 ЦПК України, сторонами у цивільному процесі є позивач та відповідач.

Проте, у позовній заяві не зазначено ім’я (найменування) відповідача чи декількох відповідачів, їх місце проживання або місцезнаходження, поштовий індекс, номер засобів зв’язку.

В позовній заяві не зазначено чи є інші, крім позивачів, спадкоємці за законом чи заповітом, які при наявності повинні бути встановлені та приймати участь у справі в якості відповідачів.

Також позивачами не в повному обсязі сплачено судовий збір, відповідно до Закону України «Про судовий збір» від 08 липня 2011 року за № 3674-VI, який діє в новій редакції з 01 січня 2017, відповідно до якої судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до дублікату квитанції №0.0.728498663.1 від 18.03.2017р., розмір сплаченого позивачем ОСОБА_1 судового збору становить 16,00 грн.

В п. 1 ч. 2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» зазначено, що ставка судового збору за подання фізичною особою позовної заяви майнового характеру справляється 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до Закону України «Про державний бюджет України на 2017 рік», розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 01.01.2017 р. становить 1 600,00 гривень.

Розмір судового збору за подання позовної заяви про визнання права власності на земельні ділянки розраховується із відсоткового співвідношення до ціни позову, яка визначається за оціночною вартістю земельних ділянок.

Відповідно до ч. 5 ст. 119 ЦПК України, до позовної заяви додається документ, що підтверджує сплату судового збору.

Щодо позовної вмоги про зобовязання Броварської районної державної адміністрації Київської області видати на імя ОСОБА_1 та ОСОБА_2 свідоцтва про право власності на земельні ділянки, то до компетенції суду зобов»язання Броварської районної державної адміністрації Київської області видати свідоцтва про право власності на нерухоме майно не відноситься.

Крім того, рішення суду про визнання права власності на спадкові земельні ділянки є підставою для державної рєстрації права власності та видачі свідоцтв про право власності на спадкове майно.

Згідно ст..121 ЦПК України, позовна заява, подана без додержання вимог ст..ст.119, 120 ЦПК України, підлягає залишенню без руху з надання строку для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 119, 120, 121 ЦПК України, суд

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування за законом залишити без руху та надати строк до 07 квітня 2017 року для усунення недоліків, роз’яснивши, що в разі невиконання вимог ухвали, заява буде вважатися неподаною і повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.С.Сердинський

Джерело: ЄДРСР 65557433
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку