open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 33/793/226/17 Справа № 710/197/17 Категорія: ст. 257 КУпАП

Головуючий у І інстанції Доповідач в апеляційній інстанції Гончарук І. М.

ПОСТАНОВА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"22" березня 2017 р. м. Черкаси

Суддя апеляційного суду Черкаської області Гончарук І. М. розглянувши подання Шполянського районного суду Черкаської області про визначення підсудності по матеріалам справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_2 за ч.1 ст. 41 КУпАП ,-

ВСТАНОВИВ:

До апеляційного суд Черкаської області надійшло подання Шполянського районного суду Черкаської області про визначення підсудності по матеріалам справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_2 за ч.1 ст. 41 КУпАП, яке мотивоване тим, що не вистачає потрібної кількості суддів для розподілу справи.

Вивчивши матеріали адміністративної справи приходжу до наступного.

У судді Побережної Н.П. 28 грудня 2015 року закінчились повноваження, тому з 28 жовтня 2015 року справи на неї не розподіляються.

У судді Кравчука В.М. 01 березня 2016 року закінчились повноваження, тому з 04 січня 2016 року справи на нього не розподіляються.

Крім того, на даний час в Шполянському районному суді Черкаської області існує дві вакантні посади суддів Шполянського районного суду Черкаської області.

Таким чином, на даний час у Шполянському районному суді Черкаської області відсутній склад суду, який міг би розглядати дану справу про адміністративне правопорушення.

Враховуючи, що діючими на сьогодні вимогами КУпАП не передбачена зміна підсудності по справам про адміністративні правопорушення у спосіб, який пропонується у поданні та на підставі тих причин, які у ньому наводяться, оскільки на Державу Україна покладені функції призначення, обрання та звільнення суддів, а також створення чи ліквідацію суду враховуючи, що у порушення вимог законодавства Держава Україна на тепер не спромоглася забезпечити функціонування Шполянського районного суду на належному рівні, відповідно до ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ратифікованої Україною 17.07.1997 року кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов'язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення, тому вважаю за можливе розглянути подання та прийняти рішення по суті.

Ст. 38 КУпАП передбачено, що якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частині третій цієї статті.

Таким чином, виходячи з необхідності додержання розумних строків при розгляді будь-якої справи, виникає необхідність у передачі даної справи для розгляду в іншому суді Черкаської області, оскільки в Шполянському районному суді неможливо розглянути дану справу з причин, які зазначені вище, тому справу слід направити на розгляд до Городищенського районного суду Черкаської області.

На підставі викладеного, керуючись ст. 257, 294 КУпАП ,-

ПОСТАНОВИВ:

Подання Шполянського районного суду Черкаської області - задоволити.

Справу про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_2 за ч.1 ст. 41 КУпАП направити до Городищенського районного суду Черкаської області для розгляду по суті.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя : І. М. Гончарук

Джерело: ЄДРСР 65446614
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку