open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 591/1406/17

Провадження № 1-кс/591/1040/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 березня 2017 року м. Суми

Слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого в ОВС СВ прокуратури Сумської області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №42017200000000101 про тимчасовий доступ до документів, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий звернувся до суду з погодженим прокурором клопотанням, в якому просить надати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Слідчий вважає, що зазначені документи мають суттєве значення у даному кримінальному провадженні, містять відомості, які можуть бути використані як докази та самі по собі, або в сукупності з іншими речами та документами мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і в інший спосіб встановити вказані обставини не є можливим.

Володілець інформації про дату, час та місце судового засідання завчасно повідомлений належним чином, з дотриманням вимог ч.8 ст.135 КПК України. В судове засідання володілець інформації не з`явився, тому суд вважає за можливе здійснити розгляд клопотання за відсутності належним чином повідомленого володільця інформації.

Відповідно до ч.1 ст.107 КПК України, оскільки учасниками процесу не заявлено клопотань про фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів, суд вирішив провести судове засідання без фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задовольнити, надав документи в обґрунтування клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши копії матеріалів кримінального провадження, вивчивши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 22.07.2016 ІНФОРМАЦІЯ_2 складено протокол про адміністративне правопорушення № 26 за ч. 1 ст. 188-19 КУпАП, вчинене начальником ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_4 . Суть порушення полягала у наданні неповної інформації на депутатське звернення народних депутатів України ОСОБА_5 та ОСОБА_6 від 19.04.2016 за № 14912U34 щодо розміру податкового боргу ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " в розрізі окремих спеціальних дозволів на користування надрами, наданих товариству.

Складений протокол разом з матеріалами про адміністративне правопорушення направлено на розгляд Охтирського міськрайонного суду Сумської області. 05.10.2016 суддею Охтирського міськрайонного суду Сумської області ОСОБА_7 , за результатами розгляду зазначених матеріалів винесено постанову, якою провадження у справі № 583/2980/16-п було закрито на підставі п. 1 ст. 247 КУпАП, за відсутністю в діях ОСОБА_4 складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 188-19 КУпАП. У свою чергу, суддя Апеляційного суду Сумської області ОСОБА_8 , розглядаючи справу про адміністративне правопорушення за апеляційною скаргою потерпілого ОСОБА_9 на постанову Охтирьського міськрайонного суду Сумської області від 05.10.2016 щодо закриття провадження у справі, постановив завідомо неправосудне рішення, залишивши відповідну постанову без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.

З метою додержання вимог ст. ст. 9, 25, 91 КПК України щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, встановлення події кримінального правопорушення та винної особи, необхідним є отримання та вивчення певних документів для встановлення події кримінального правопорушення та встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Такими документами є матеріали справи №583/2980/16-п, яка перебуває ІНФОРМАЦІЯ_5 за адресою: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 .

В силу ст.85 КПК України, належними є докази, які прямо чи непрямо підтверджують існування чи відсутність обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, та інших обставин, які мають значення для кримінального провадження, а також достовірність чи недостовірність, можливість чи неможливість використання інших доказів.

Згідно п. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

В силу ч.2 ст.160 КПК України, у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів зазначаються, зокрема: підстави вважати, можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Суд погоджується з доводами слідчого про необхідність перевірити обставини, які було встановлено в ході досудового розслідування, визначити учасників вчинення злочину. Тому, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159 - 166 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому в ОВС СВ прокуратури Сумської області ОСОБА_3 та прокурору першого відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Сумської області ОСОБА_10 у кримінальному провадженні №42017200000000101 тимчасовий доступ до справи №583/2980/16-п про адміністративне правопорушення стосовно ОСОБА_4 , яка знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_6 за адресою: АДРЕСА_3 , з можливістю їх огляду та виконання копій документів.

Встановити строк дії ухвали в 30 днів з дня її постановлення.

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого в ОВС СВ прокуратури Сумської області ОСОБА_3 .

У відповідності до ч.1 ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає чинності з моменту її проголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого судового засідання.

Слідчий суддя ОСОБА_11 -Когер

Джерело: ЄДРСР 65422012
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку