open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа №766/5627/16-к

н/п 1-кс/766/2720/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.03.2017 року м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , при секретарі: ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , слідчого: ОСОБА_4 , захисника: ОСОБА_5 , розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС СВ УСБУ в Херсонській області ОСОБА_4 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Херсонської області ОСОБА_3 , про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42015230000000032 від 19.02.2015 відносно підозрюваного ОСОБА_6 ,

в с т а н о в и в :

Слідчий звернувся до суду з клопотанням в якому просив: задовольнити клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42015230000000032 від 19.02.2015 відносно підозрюваного ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Херсон, тимчасово непрацюючого, неодруженого, з вищою освітою, останнє місце фактичного проживання та реєстрації за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, документованого паспортом громадянина України серії НОМЕР_1 виданим Голопристанським РВ УМВС України в Херсонській області від 22.01.1996, який переховується від слідства та суду та на даний час знаходиться в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької області, тимчасово підконтрольній незаконним озброєним групуванням так званої терористичної організації «ДНР».

Вказане клопотання мотивував тим, що слідчим відділом УСБУ в Херсонській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42015230000000032 від 19.02.2015 за підозрою ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 258-3 ч. 1 КК України.

Так у березні-квітні 2014 року на території Донецької області створено так звану «Донецьку народну республіку» (далі - «ДНР»), яка відповідно до ст.1 Закону Україну «Про боротьбу з тероризмом» має ознаки терористичної організації.

Вказана терористична організація має стійку, організовану структуру військового типу, єдиноначальність, підпорядкованість, чітку ієрархічність, дисципліну, члени якої мають у своєму розпорядженні сукупність технічних пристроїв та засобів, що застосовуються для ураження живої сили, техніки, споруджень та інших цілей, у тому числі вогнепальну зброю, військове озброєння та техніку.

Основною метою діяльності учасників терористичної організації «ДНР» є насильницька зміна та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади в Україні, а також зміна меж території і державного кордону України шляхом створення незаконного державного утворення «ДНР», вчинення терористичних актів, диверсій, військове протистояння правоохоронним органам та Збройним силам України, органам державної влади, фізичне знищення їх особового складу, залякування населення, захоплення адміністративних будівель органів державної влади і місцевого самоврядування та вчинення інших тяжких і особливо тяжких злочинів, що призводить до дестабілізації суспільно-політичної ситуації у державі.

На підставі Указу Президента України № 405/2014 від 14.04.2014 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України»» на території Донецької області триває антитерористична операція, спрямована на припинення діяльності терористичної організації «Донецька народна республіка», учасники якої систематично вчиняють терористичні акти (вчиняють вибухи, підпали, обстріли населених пунктів та інші злочинні дії).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у громадянина України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця м. Херсона, який був обізнаний про незаконність дій збройних підрозділів та політичного керівництва самопроголошеної «ДНР», усвідомлював, що основною метою діяльності терористичної організації «ДНР» є насильницька зміна та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади в Україні, а також зміна меж території і державного кордону України, шляхом створення незаконного державного утворення «ДНР» на території Донецької області в порушення порядку, встановленого ст.ст.2,73 Конституції України, виник злочинний умисел, направлений на участь у діяльності силового блоку терористичної організації «ДНР».

Реалізуючи свій злочинний намір ОСОБА_6 влітку 2014 року (точну дату встановити не виявилось можливим) виїхав з м. Херсон та 06.07.2014 потрапив до м. Донецьк Донецької області, де з метою сприяння протиправній діяльності терористичної організації «ДНР» та вчинюваних її учасниками злочинів, вступив в ряди ополченців терористичної організації «ДНР», обравши для приховання свого справжнього імені, маскування своєї злочинної діяльності та для контактів з членами вказаної терористичної організації позивний « ОСОБА_7 ».

Невстановленими особами ОСОБА_6 видано на постійне користування військову форму із нашивками з символікою «Новороссии» та «ДНР» та вогнепальну зброю (автоматичну стрілецьку зброю НОМЕР_2 , бойовий комплект до нього та ручні гранати).

В подальшому, на ОСОБА_6 невстановленими особами так званими керівниками «ДНР» покладено обов`язки командира першого батальйону так званих «Вооруженных сил «ДНР», який в свою чергу мав виконувати наступні функції, а саме: здійснювати підбір кадрів із числа громадян України (у тому числі мешканців Херсонської області), Російської Федерації, які проросійськи налаштовані та мають намір вступити до терористичних організацій «ЛНР/ДНР» та сприяти їх діяльності шляхом надання порад, вказівок та консультацій; організація, контроль за несенням чергування і додержання військової дисципліни підлеглими на блокпостах, в казармі; забезпечувати контрольно-пропускний режим до захоплених адміністративних будівель та територій.

Крім того, ОСОБА_6 будучи командиром 2-го МСБ (мотострілкового батальйону) «ДНР» разом із підпорядкованим йому батальйоном, з використанням вищевказаної вогнепальної зброї влітку 2014 року приймав активну участь на території м. Дебальцеве Донецької області, у бойових зіткненнях проти українських військовослужбовців шляхом керівництва дій підлеглих щодо укріплення та охорони адміністративних будівель в приміщеннях яких базуються терористичні підрозділи «ДНР».

В жовтні 2014 року «За мужество, храбрость и отличное выполнение заданий командования вооруженных сил «Донецкой Народной Республики» в боях с армией противника» ОСОБА_6 нагороджений медаллю «За боевые заслуги».

12.04.2015 ОСОБА_6 будучи членом терористичної групи, «прийняв присягу» на вірність незаконному державному формуванню терористичній організації «ДНР»

Крім того, продовжуючи незаконну діяльність протягом 2015 року у складі «ДНР», з огляду на проявлені якості під час ведення бойових дій та виконання поставлених завдань ватажків терористичної організації, ОСОБА_6 присвоєно звання (аналогічне військовому) майор.

Таким чином, громадянин ОСОБА_6 , діючи умисно, незаконно, у період з 06.07.2014 по теперішній час, перебуває на непідконтрольній Збройним силам України та українській владі території Донецької області де приймає участь та сприяє діяльності терористичній організації «Донецька народна Республіка» тобто вчинив злочин, передбачений ст. 258-3 ч. 1 КК України.

08.06.2015 на підставі зібраних доказів ОСОБА_6 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 258-3 ч. 1 КК України, яке йому вручено відповідно до вимог ст.ст. 111, 135, 278 КПК України.

22.06.2015, у зв`язку з тим, що підозрюваний ОСОБА_6 від органів досудового розслідування переховується, досудове розслідування у кримінальному провадженні зупинено на підставі ст. 280 ч. 1 п. 2 КПК України, а ОСОБА_6 оголошено у розшук.

22.06.2015 слідчим суддею Суворовського районного суду м. Херсона надано дозвіл на затримання ОСОБА_6 з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

22.12.2015 слідчим суддею Суворовського районного суду м. Херсона надано дозвіл на затримання ОСОБА_6 з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

22.06.2016 слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області надано дозвіл на затримання ОСОБА_6 з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

04.01.2017 слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області надано дозвіл на затримання ОСОБА_6 з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

09.02.2017 у провадженні виникла необхідність у проведенні ряду слідчих (розшукових) дій та з`ясування інших обставин, які мають суттєве значення для досудового розслідування, досудове розслідування у кримінальному провадженні відновлено.

Підозрюваний ОСОБА_6 на обліках психо-неврологічного та наркологічного диспансерів не значиться. За останнім відомим місцем проживання та роботи характеризується посередньо.

ОСОБА_6 не є депутатом Рад будь-якого рівня.

Підозра ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 258-3 ч. 1 КК України, повністю підтверджується зібраними у ході досудового розслідування доказами, а саме:

-отриманою, в порядку ст. 159-166 КПК України інформацією, з ПрАТ «МТС України», щодо з`єднань абонентського номеру НОМЕР_3 , яким приблизно у період з 07.06.2014 по 31.03.2015 включно користувався громадянин ОСОБА_6 , для спілкування з мешканцями Херсонської області, членами терористичної організації «ДНР» (разом з якими приймає активну участь у діяльності «ДНР») та іншими невстановленими на даний час особами, а також даних адрес розташування базових станцій, що обслуговують роботу вказаного номера;

-протоколами НСРД від 02.03.2015 та від 13.02.2017 негласного зняття інформації з електронної інформаційної системи не пов`язаного з подоланням систем логічного захисту, а саме: Інтернет-ресурсу «YouTube», де за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 міститься опубліковане ІНФОРМАЦІЯ_3 відео під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_4 » у якому починаючи з 10 хв. 23 сек. по 11 хв. 02 сек. (особа одягнута у військово-польовий кітель, кепку, штани, чорну футболку, плотної статури, короткою зачіскою, на зріст приблизно 175-180 сантиметрів) та після промови: «За мужество, храбрость и отличное выполнение заданий командования вооруженных сил «Донецкой Народной Республики» в боях с армией противника, наградить медалью «За боевые заслуги» командира первого батальона ОСОБА_8 » ОСОБА_6 нагороджений медаллю «За боевые заслуги»;

-Інтернет-ресурсу «psb4ukr.org», де за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_5 міститься інформація стосовно ОСОБА_6 анкетні та контактні дані останнього, а також інформація щодо зв`язків та приналежності до участі та діяльності у складі « ІНФОРМАЦІЯ_4 »;

-соціальних мереж « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та « ІНФОРМАЦІЯ_7 », профіль « ОСОБА_9 » за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_8 ; профіль « ОСОБА_10 » за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_9 ; профіль « ОСОБА_11 » за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_10 регулярно використовується його користувачем, а саме ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , де останній протягом 2015 року розмістив власні фото на яких зображений одягнутим у форму військового зразка «горку», із нашивками «Новороссии», «Донецької Народної Республіки», на голову якого вдягнута військовий захисний шолом «казка», у руках ОСОБА_6 тримає предмет схожий на зброю автомат «Калашнікова», на деяких фото на фоні важкої військової техніки, а також фотографії на яких зображені й інші невстановлені особи прибічники терористичних організацій «ДНР/ЛНР», які так само вдягнені у військову форму, з нашивками «ДНР», «Новороссия», «Военная разведка», із зброєю у руках, у тому числі їх колишній лідер ОСОБА_12 ;

-показаннями свідків: ОСОБА_13 від 06.04.2015, ОСОБА_14 від 08.04.2015, ОСОБА_15 від 07.04.2015, ОСОБА_16 від 07.05.2015 та від 07.07.2016, ОСОБА_17 від 06.05.2015, ОСОБА_18 від 10.04.2015, які показали, що переглядали відеозапис розміщений на Інтернет-ресурсі «YouTube», за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_2 під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та впізнають на ньому ОСОБА_6 , де останній приймає участь у вказаному відео починаючи з 10 хв. 23 сек. по 11 хв. 02 сек. (особа одягнута у військово-польовий кітель, кепку, штани, чорну футболку, плотної статури, короткою зачіскою, на зріст приблизно 175-180 сантиметрів) та після промови: «За мужество, храбрость и отличное выполнение заданий командования вооруженных сил «Донецкой Народной Республики» в боях с армией противника, наградить медалью «За боевые заслуги» командира первого батальона ОСОБА_8 » нагороджений медаллю «За боевые заслуги» та після чого він промовляє фразу: «Служу русскому народу»;

-показаннями свідків ОСОБА_19 від 17.02.2017, ОСОБА_20 від 17.02.2017, ОСОБА_21 від 17.02.2017 та ОСОБА_22 від 17.02.2017, які показали, що знайомі з ОСОБА_6 , оскільки працювали разом з останнім в правоохоронних органах в Херсонській області, крім того повідомили, що ОСОБА_6 для спілкування використовував номери телефонів НОМЕР_3 , НОМЕР_4 та профіль « ОСОБА_9 » за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_8 ; профіль « ОСОБА_10 » за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_9 ; профіль « ОСОБА_11 » за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_10 , також вказані свідки впізнають ОСОБА_6 , на відеозапису розміщеному на Інтернет-ресурсі «YouTube», за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_2 під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_4 » який бере в ньому участь починаючи з 10 хв. 23 сек. по 11 хв. 02 сек.

-Також свідки ОСОБА_19 та ОСОБА_20 впізнають голос ОСОБА_6 , який використовуючи номер телефону НОМЕР_3 , спілкується з прибічниками терористичних організацій «ЛНР/ДНР» та незаконних збройних формувань;

-протоколами пред`явлення для впізнання за фотознімками та відеозаписом свідка ОСОБА_22 від 20.02.2017 та свідка ОСОБА_21 від 17.02.2017, які показали, що проходили службу у слідчому відділі Дніпровського ВМ Херсонського МВ УМВС разом з ОСОБА_6 , який раніше користувався номерами мобільних телефонів НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , а також використовує для спілкування соціальні Інтернет мережі «Одноклассники» (профіль « ОСОБА_10 » посилання ІНФОРМАЦІЯ_9 та профіль « ОСОБА_23 » посилання ІНФОРМАЦІЯ_8 ) та «Вконтакте» (профіль « ОСОБА_11 » посилання ІНФОРМАЦІЯ_10 ), де розмістив власні фотографії у військовій формі зі зброєю у руках та нашивками терористичної організації «ДНР» та «Новороссия», та який на даний час перебуває в розшуку за вчинення злочину, передбаченого ст. 258-3 ч. 1 КК України;

-показаннями свідків: ОСОБА_24 від 06.05.2015 та від 09.03.2017, ОСОБА_25 від 06.05.2015, які показали, що ОСОБА_6 виїхав з території Херсонської області приблизно в травні-червні 2014 року та на даний час перебуває на території Донецької області;

-протоколом пред`явлення для впізнання за фотознімками та відеозаписом свідка ОСОБА_24 від 09.03.2017, який впізнає на фотознімках та на відеозапису під назвою «Присяга и награждение отличившихся бойцов в ДНР» свого племінника ОСОБА_6

-показаннями допитаних свідків під час зупинення досудового розслідування з метою встановлення місцезнаходження підозрюваного ОСОБА_6 : ОСОБА_16 від 07.07.2016, ОСОБА_26 від 07.07.2016, ОСОБА_24 від 29.09.2016, ОСОБА_25 від 29.09.2016 показали, що більше 2-х років не бачили ОСОБА_6 на території Херсонської області та відповідно даних розміщених останнім в мережі Інтернет він знаходиться на тимчасово окупованій території Донецької області;

-протоколами НСРД від 20.04.2015, 07.05.2015, 08.05.2015, 11.06.2015, 29.07.2015, 20.08.2015, 30.10.2015 (складеними в порядку ст. 263 КПК України), а саме інформацією отриманою в ході фіксації телефонних розмов з номера телефону НОМЕР_3 , яким користується громадянин ОСОБА_6 для спілкування з мешканцями Херсонської області (обвинуваченим ОСОБА_27 за ст. 260 ч. 2 ККУ, ОСОБА_24 ), членами терористичної організації «ДНР» та іншими невстановленими на даний час особами. В ході такого спілкування встановлено місцезнаходження вказаного мобільного номера телефону (відповідно до адрес розташування базових станцій, які обслуговують його роботу) та безпосередньо ОСОБА_6 . Крім того, встановлено причетні останнього до діяльності терористичної організації «ДНР» та його роль в ній;

Крім того, в період з 08.06.2015 по теперішній час підозрюваний ОСОБА_6 неодноразово викликався слідчим для проведення слідчих (розшукових) дій за його участю шляхом направлення в порядку ст. 111 ч. 2 та ст. 112 КПК України повідомлень про необхідність явки та в порядку ст. 135 КПК України, шляхом здійснення дзвінків на мобільні телефони №№ НОМЕР_3 , НОМЕР_4 . На вказані виклики слідчого підозрюваний жодного разу не з`явився, причини неявки не повідомляв, на телефонні дзвінки не відповідав.

Також, з метою його виклику та виконання судових рішень про дозвіл на затримання підозрюваного ОСОБА_6 з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оперативними співробітниками УСБУ в Херсонській області, за дорученням слідчого здійснено неодноразові виїзди в адресу за останніми відомими місцями проживання та перебування ОСОБА_6 ( АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 ), в ході яких встановлено, що останній за вказаними адресами не перебуває приблизно з травня-червня 2014 року, на даний час перебуває на непідконтрольній українській владі та Збройним силам України території, в зоні проведення антитерористичної операції території Донецької області та за межами України на території Російської Федерації (м. Тула) та точне місцезнаходження останнього на даний час не відомо. Також встановлено, що контактні номери телефонів №№ НОМЕР_3 , НОМЕР_4 на даний час останнім не використовуються.

На даний час у кримінальному провадженні проведено всі можливі слідчі, а також негласні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення усіх суттєвих обставин та доведення вини ОСОБА_6 у вчиненні інкримінованого йому злочину.

Зібрані під час досудового розслідування докази є достатніми для складання обвинувального акту, однак завершити досудове розслідування не виявляється за можливе, оскільки підозрюваний ОСОБА_6 понад 20 місяців переховується від органів слідства та суду на тимчасово окупованій території Донецької області з метою ухилення від кримінальної відповідальності та не має наміру повертатись до місця свого проживання. Вказана особа, яка перебуває у районі проведення антитерористичної операції, умисно ухиляється від явки на неодноразові виклики слідчого.

В судовому засіданні слідчий та прокурор подане клопотання підтримали, просили його задовольнити.

Захисник просив відмовити в задоволенні клопотання слідчого, оскільки не надано доказів того, що ОСОБА_6 викликався слідчим та йому відомо про підозру.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши слідчого, прокурора, захисника, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на таке.

Відповідно до ч. 2 ст. 1 КПК України, кримінальне процесуальне законодавство України складається з відповідних положень Конституції України, міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, цього Кодексу та інших законів України.

Згідно з ст. 297-1 КПК України, спеціальне досудове розслідування (in absentia) здійснюється згідно із загальними правилами досудового розслідування, передбаченим цим Кодексом, з урахуванням положень глави «Особливості спеціального досудового розслідування кримінальних правопорушень».

Частина 2 статті 297-1 КПК України передбачає, що спеціальне досудове розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні щодо злочинів, передбачених статтями 110 та 258-3 КК України, стосовно підозрюваного, крім неповнолітнього, який переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності та оголошений у міждержавний та/або міжнародний розшук.

Вимогами статті 5 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції» №1632-VII від 12.08.14 передбачено, що ухилення від явки на виклик до слідчого, прокурора чи судовий виклик слідчого судді, суду (неприбуття на виклик без поважної причини більш ніж два рази) підозрюваним, обвинуваченим, який перебуває в районі проведення антитерористичної операції, та оголошення його в розшук є підставою для здійснення спеціального досудового розслідування чи спеціального судового провадження, передбаченому КПК України, з особливостями, встановленими цим Законом. Вимога про оголошення у міждержавний або міжнародний розшук не поширюється на випадки, якщо вирішується питання про застосування стосовно цих осіб спеціального кримінального провадження.

Згідно з вимогами ч. 2 ст. 6 Закону України № 1632-VII від 12.08.14 закони та інші нормативно-правові акти України діють у частині, що не суперечить цьому Закону.

Також, Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідворотності покарання осіб, які переховуються на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції» № 119-VIII від 15.01.15 передбачено, що «Тимчасова дія положень ч. 5 ст. 139, ч. 2 ст. 297-1, п. 4 ч. 2 ст. 297-2, ч. 1 та абзацу третього ч. 3 ст. 297-4, абзацу першого ч. 3 ст. 323 КПК України поширюється на осіб, які перебувають на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції та/або оголошені у міждержавний та/або міжнародний розшук».

Слідчим суддею встановлено, щоз наданих матеріалів вбачається достатньо підстав для проведення спеціального досудового розслідування відносно ОСОБА_6 , тому необхідно надати на це дозвіл.

Так, 08.06.2015 на підставі зібраних доказів ОСОБА_6 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 258-3 ч. 1 КК України, яке йому вручено відповідно до вимог ст.ст. 111, 135, 278 КПК України.

22.06.2015, у зв`язку з тим, що підозрюваний ОСОБА_6 від органів досудового розслідування переховується, досудове розслідування у кримінальному провадженні зупинено на підставі ст. 280 ч. 1 п. 2 КПК України, а ОСОБА_6 оголошено у розшук.

22.06.2015 слідчим суддею Суворовського районного суду м. Херсона надано дозвіл на затримання ОСОБА_6 з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

22.12.2015 слідчим суддею Суворовського районного суду м. Херсона надано дозвіл на затримання ОСОБА_6 з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

22.06.2016 слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області надано дозвіл на затримання ОСОБА_6 з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

04.01.2017 слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області надано дозвіл на затримання ОСОБА_6 з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

09.02.2017 у провадженні виникла необхідність у проведенні ряду слідчих (розшукових) дій та з`ясування інших обставин, які мають суттєве значення для досудового розслідування, досудове розслідування у кримінальному провадженні відновлено.

Підозрюваний ОСОБА_6 на обліках психо-неврологічного та наркологічного диспансерів не значиться. За останнім відомим місцем проживання та роботи характеризується посередньо.

ОСОБА_6 не є депутатом Рад будь-якого рівня.

Підозра ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 258-3 ч. 1 КК України, підтверджується зібраними у ході досудового розслідування доказами, які вказувались вище.

Крім того, в період з 08.06.2015 по теперішній час підозрюваний ОСОБА_6 неодноразово викликався слідчим для проведення слідчих (розшукових) дій за його участю шляхом направлення в порядку ст. 111 ч. 2 та ст. 112 КПК України повідомлень про необхідність явки та в порядку ст. 135 КПК України, шляхом здійснення дзвінків на мобільні телефони №№ НОМЕР_3 , НОМЕР_4 . На вказані виклики слідчого підозрюваний жодного разу не з`явився, причини неявки не повідомляв, на телефонні дзвінки не відповідав.

Також, з метою його виклику та виконання судових рішень про дозвіл на затримання підозрюваного ОСОБА_6 з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оперативними співробітниками УСБУ в Херсонській області, за дорученням слідчого здійснено неодноразові виїзди в адресу за останніми відомими місцями проживання та перебування ОСОБА_6 ( АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 ), в ході яких встановлено, що останній за вказаними адресами не перебуває приблизно з травня-червня 2014 року, на даний час перебуває на непідконтрольній українській владі та Збройним силам України території, в зоні проведення антитерористичної операції території Донецької області та за межами України на території Російської Федерації (м. Тула) та точне місцезнаходження останнього на даний час не відомо. Також встановлено, що контактні номери телефонів №№ НОМЕР_3 , НОМЕР_4 на даний час останнім не використовуються.

На даний час у кримінальному провадженні проведено всі можливі слідчі, а також негласні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення усіх суттєвих обставин та доведення вини ОСОБА_6 у вчиненні інкримінованого йому злочину.

Зібрані під час досудового розслідування докази є достатніми для складання обвинувального акту, однак завершити досудове розслідування не виявляється за можливе, оскільки підозрюваний ОСОБА_6 понад 20 місяців переховується від органів слідства та суду на тимчасово окупованій території Донецької області з метою ухилення від кримінальної відповідальності та не має наміру повертатись до місця свого проживання. Вказана особа, яка перебуває у районі проведення антитерористичної операції, умисно ухиляється від явки на неодноразові виклики слідчого.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 1, 297-1 КПК України,

у х в а л и в :

Задовольнити клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42015230000000032 від 19.02.2015 відносно підозрюваного ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Херсон, тимчасово непрацюючого, неодруженого, з вищою освітою, останнє місце фактичного проживання та реєстрації за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, документованого паспортом громадянина України серії НОМЕР_1 виданим Голопристанським РВ УМВС України в Херсонській області від 22.01.1996, який переховується від слідства та суду та на даний час знаходиться в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької області, тимчасово підконтрольній незаконним озброєним групуванням так званої терористичної організації «ДНР».

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 65377689
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку