open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, код 34390710

У Х В А Л А

13 березня 2017 р. справа № 820/6818/16

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Мельникова Р.В.,

за участю секретаря судового засідання - Кульчій А.М.,

позивача - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного Управління Держпраці у Харківській області про зобов'язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА _2 звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд зобов'язати Головне Управління Держпраці у Харківській області скласти комісію з розслідування нещасного випадку, який стався з ним 29.05.1987, скласти акт за формою Н-1.

В судовому засіданні судом поставлено на обговорення питання про визнання обов'язкової участі в судовому засіданні представника відповідача - Головного Управління Держпраці у Харківській області.

Позивач в судовому засіданні при вирішення даного питання поклався на розсуд суду.

Представник відповідача в судове засідання не прибув, 13.03.2017 подав до суду письмові заперечення, в яких просив розглядати справу без участі представника відповідача.

Відповідно до ч.ч. 1, 4 ст. 11 Кодексу адміністративного судочинства України, розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Статтею 120 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд може постановити ухвалу про обов'язковість особистої участі сторін чи третіх осіб у судовому засіданні. Викликати сторону чи третю особу для особистих пояснень можна і тоді, коли у судовому розгляді беруть участь їхні представники.

Таким чином, з метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду адміністративної справи, суд дійшов висновку про необхідність визнання обов'язкової участі у судовому засіданні представника відповідача - Головного Управління Держпраці у Харківській області.

Суд зазначає, що відповідно до частин 2, 3 статті 14 Кодексу адміністративного судочинства України, постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 11, 14, 120, 160, 165 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

Визнати обов'язковою участь у судовому засіданні представника відповідача - Головного Управління Держпраці у Харківській області.

Оголосити перерву в судовому розгляді справи до 09:45 год. 13.04.2017.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено 14.03.2017.

Суддя Р.В. Мельников

Джерело: ЄДРСР 65313241
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку