open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 428/12570/16-п

Провадження №3/428/87/2017

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 лютого 2017 року м. Сєвєродонецьк

Сєвєродонецький міський суд Луганської області у складі

головуючого судді Макаренко І.Г.,

при секретарі Циганок А.В.,

за участю правопорушника ОСОБА_1,

представника правопорушника ОСОБА_2,

розглянувши матеріали, які надійшли з ДПП УПП в містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 122 ч.4 КУпАП:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, працюючого директором ПП агрофірма «Колос», який мешкає за адресою Луганська область, с.Мирна Долина, вулиця Петровського, 13, -

ВСТАНОВИВ:

До Сєвєродонецького міського суду надійшов протокол про адміністративне правопорушення серії АП1 № 145475, складений відносно гр-на ОСОБА_1, згідно якого 19.11.2016 року об 11-00 г., ОСОБА_1, керуючи транспортним засобом – автомобілем НОМЕР_1, рухаючись по вулиці Курчатова в м.Сєвєродонецьку по головній дорозі, яка має по дві полоси руху у кожному напрямку, при перестроюванні з лівої полоси руху на праву полосу руху, не впевнився в безпеці маневру та не ввімкнув правий світловий покажчик повороту, чим змусив водія різко гальмувати та змінити напрямок руху, подати звуковий сигнал, щоб уникнути зіткнення, чим створив аварійну обстановку.

В судовому засіданні правопорушник ОСОБА_1 пояснив, що 19.11.2016 року він рухався по вул.Курчатова в лівій смузі руху. Попереду нього рухався автомобіль, позаду нього рухався автомобіль патрульної поліції. Автомобіль, який рухався попереду ввімкнув поворот і різко зупинився, в наслідок чого він щоб уникнути ДТП різко виїхав на праву смугу руху. Після чого його зупинили працівники поліції та склали протокол відносно нього. Він рухався із швидкістю 40 км/ч. Він бачив, що позаду рухався службовий автомобіль поліції, але у нього не було іншого виходу як різко гальмувати і перестроюватися на іншу полосу руху.

Відповідно до статті 18 КУпАП не є адміністративним правопорушенням дія, яка хоч і передбачена цим Кодексом або іншими законами, що встановлюють відповідальність за адміністративні правопорушення, але вчинена в стані крайньої необхідності, тобто для усунення небезпеки, яка загрожує державному або громадському порядку, власності, правам і свободам громадян, установленому порядку управління, якщо ця небезпека за даних обставин не могла бути усунута іншими засобами і якщо заподіяна шкода є менш значною, ніж відвернена шкода.

Згідно до ст. 247 ч. 1 п. 4 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю у випадку вчинення дії особою в стані крайньої необхідності або необхідної оборони;

Враховуючи вищевикладене, вислухавши пояснення ОСОБА_1, дослідивши інші матеріали справи, суд вважає, що ОСОБА_1 в даній дорожній ситуації діяв в стані крайньої необхідності, щоб уникнути шкоди яка б була більш значною ніж вчинені ним дії, в зв’язку з чим провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 на підставі протоколу серії АП1 № 145475 від 19 листопада 2016 року підлягає закриттю відповідно до п.4 ст.247 КУпАП.

Керуючись ст.ст. 1, 7, 9, 23, 26, ч.4 ст.122, 268, 247, 278, 280-287 КУпАП,-

ПОСТАНОВИВ:

Провадження у справі про адміністративне правопорушення у відношенні ОСОБА_1, на підставі протоколу серії АП1 № 145475 від 19 листопада 2016 року, закрити відповідно до п. 4 ст. 247 КУпАП.

Постанову може бути оскаржено в апеляційний суд Луганської області шляхом подачі апеляційної скарги до Сєвєродонецького міського суду протягом десяти днів з дня її проголошення.

Суддя І. Г. Макаренко

Джерело: ЄДРСР 65309298
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку