open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження №2-а/760/1241/17

Справа №760/4020/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 березня 2017 року cуддя Солом'янського районного суду м. Києва Букіна О.М., розглянувши адміністративний позов ОСОБА_1 до Міністерства оборони України про визнання неправомірними дій та стягнення одноразової грошової допомоги,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом і просить визнати неправомірними дії та стягнути одноразову грошову допомогу у зв'язку з настанням інвалідності внаслідок захворювання, пов'язаного з виконанням обов'язків військової служби, та зобов'язати Міністерство оборони України нарахувати та виплатити йому одноразову грошову допомогу відповідно до ст. 16 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей».

Адміністративний позов підлягає поверненню позивачу для подачі до належного суду, виходячи з наступного.

Так, предметом позову є вимоги позивача щодо стягнення одноразової грошової допомоги у зв'язку з настанням інвалідності внаслідок захворювання, пов'язаного з виконанням обов'язків військової служби відповідно до ст. 16 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей».

Відповідачем у даній справі є Міністерство оборони України.

Відповідно до п. 1 Положення про Міністерство оброни України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року №671, Міністерство оборони України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 18 КАС України місцевим загальним судам як адміністративним судам, підсудні усі адміністративні справи щодо спорів фізичних осіб з суб'єктами владних повноважень з приводу обчислення, призначення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг.

Як визначено п. 1 ч. 2 ст. 18 КАС України окружним адміністративним судам підсудні адміністративні справи, однією зі сторін в яких є орган державної влади, інший державний орган, орган влади Автономної Республіки Крим, обласна рада, Київська, Севастопольська міська рада, їх посадова чи службова особа, крім випадків, передбачених цим Кодексом, та крім справ щодо їх рішень, дій чи бездіяльності у справах про адміністративні проступки та справ, які підсудні місцевим загальним судам як адміністративним судам.

Згідно ч. 1 ст. 24 КАС України адміністративні справи, предметом оскарження в яких є рішення, дії чи бездіяльність Кабінету Міністрів України, міністерства чи іншого центрального органу виконавчої влади, Національного банку України, їхньої посадової чи службової особи, виборчої комісії (комісії з референдуму), члена цієї комісії розглядаються і вирішуються в окружному адміністративному суді колегією у складі трьох суддів.

За таких обставин, предмету позову та заявленої позивачем вимоги, яка підсудна Окружному адміністративному суду, суддя приходить до висновку, що пред'явлений позов не підсудний Солом'янському районному суду м. Києва, як адміністративному.

Відповідно до п. 6 ч. 3 ст. 108 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо справа не підсудна цьому адміністративному суду;

Враховуючи дані обставини, справа підлягає поверненню позивачу для звернення до належного суду.

Керуючись ст. ст. 17, 18, 24, п. 6 ч. 3 ст. 108 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов ОСОБА_1 до Міністерства оборони України про визнання неправомірними дій та стягнення одноразової грошової допомоги, повернути позивачу разом з усіма доданими до нього матеріалами для подачі до належного суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня її проголошення або отримання до Київського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції.

Суддя Букіна О.М.

Джерело: ЄДРСР 65300520
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку