open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

28.02.2017

Справа № 904/1187/17

За позовом фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, м. Синельникове Дніпропетровської області

до комунального підприємства Синельниківської міської ради "Ритуальна служба", м. Синельникове Дніпропетровської області

про спонукання до укладення договору

Суддя Євстигнеєва Н.М.

Представники:

Від позивача: ОСОБА_1, паспорт серія НОМЕР_1 виданий Синельниківським РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області.; ОСОБА_2, довіреність від 15 лютого 2017 року, представник

Від відповідача: ОСОБА_3, посвідчення "226 дійсне до 31 грудня 2017 року, директор; ОСОБА_4, довіреність №1 від 27 лютого 2017 року, представник

С У Т Ь С П О Р У:

Фізична особа - підприємець ОСОБА_1 звернулася до господарського суду із позовом, яким просить зобов'язати Комунальне підприємство Синельниківської міської ради "Ритуальна служба" укласти договір про надання ритуальних послуг.

Позовні вимоги мотивовані тим, що позивачем 26 жовтня 2016 року було відправлено відповідачу претензію відповідно до статей 5, 6 Господарського процесуального кодексу України та пакет документів, який передбачений пунктом 8 наказу Державного комітету з питань житлово-комунального господарства від 19.11.2003 № 193, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08 вересня 2004 року за № 1110/9709 "Про затвердження нормативно-правових актів щодо реалізації Закону України "Про поховання та похоронну справу", для укладання договору про надання ритуальних послуг а саме:

- копія свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця серія В02 № 561341 видане 17.08.2010 року; копія свідоцтва про шлюб; копія паспорту ОСОБА_1; копія картки платника податків ОСОБА_1; копія свідоцтва платника податку серія НОМЕР_2, видане 12 березня 2013 року; копія заяви про укладання договору; проект договору про надання ритуальних послуг; перелік послуг, що пропонуються для надання суб'єктом господарювання; режим роботи та номер телефону.

У своїй претензії позивач пропонував відповідачу розглянути її у відповідності до Господарського процесуального кодексу України та укласти у визначений законодавством 14 денний термін з позивачем договір про надання ритуальних послуг. Однак, відповідач, розглянувши претензію, відмовився укладати з позивачем договір про надання ритуальних послуг, посилаючись на те, що не бажає ділити цей ринок з іншими суб'єктами.

Позивач вважає, що Синельниківське комунальне підприємство "Ритуальна служба" умисно, використовуючи своє монопольне становище, порушуючи Закон України "Про поховання та похоронну справу", пункт 8 наказу Державного комітету з питань житлово-комунального господарства від 19.11.2003 року № 193, незаконно відмовило позивачу у укладені договору про надання ритуальних послуг.

Відповідач проти задоволення позовних вимог заперечує та зазначає, що дійсно ФОП ОСОБА_5 (ОСОБА_5) неодноразово зверталась до КП Синельнківської міської ради "Ритуальна Служба" з заявами щодо укладення договору про надання ритуальних послуг.

Однак ФОП ОСОБА_5 (ОСОБА_5) було відмовлено, оскільки у своїх заявах позивач не дотримувалась положень про порядок організації поховання та надання ритуальних послуг. Відповідно до п.7 Положення про порядок організації поховання та надання ритуальних послуг населенню на території м. Синельникове КП СМР "Комунальна служба" забезпечує укладання договорів про надання ритуальних послуг їз суб'єктами господарювання незалежно від форм власності, що виявили бажання працювати на ринку ритуальних послуг. Для цього вони повинні подати на ім'я керівника КП СМР "Ритуальна служба" відповідну заяву щодо укладання договору про надання ритуальних послуг та долучити до неї такі документи

- копію довідки про включення до СДРПОУ для юридичної особи або довідки для присвоєння ідентифікаційного номера для фізичної особи);

- копію свідоцтва про державну реестрацію суб'єкта підприємницької діяльності;

- перелік послуг та тарифів на ці послуги, які пропонуються для надання суб'єктом господарювання незалежно від форм власності;

- документи, що підтверджують можливість здійснення суб'єктом господарювання заявленого переліку послуг, а саме:

- штатний розклад або документ, що підтверджує кількісний склад працівників суб'єкта господарювання

- копії технічних паспортів на автотранспорт на спеціалізовану техніку суб'єкта господарювання, яка задіяна в наданні послуг;

- документи, що підтверджують відповідність автотранспорту, спеціалізованої техніки, інших виробничих засобів санітарних вимогам щодо надання такого виду послуг;

- документи, що підтверджують відповідність умов праці створених суб'єктом господарювання, правилам охорони праці на підприємствах ритуального обслуговування населення, затверджених наказом 271 від 06.10.2000 року.

Як вбачається з поданих до суду у якості доказу копії заяв позивача щодо укладання договору на надання послуг пов'язаних з поховання, позивачем не було представлено зазначений вище перелік документів.

Тому, на думку відповідача, укладення договору про надання ритуальних послуг з позивачем, за цим переліком послуг є порушенням Статуту КП та Положення про порядок організації поховання та надання ритуалах послуг населенню на території м. Синельникове.

Також, відповідачем було надано клопотання про відкладення розгляду справи мотивоване тим, що довіреність на представництво інтересів відповідача була видана 27.02.2017, тому представник не мав можливості ознайомитись з доказами, які містяться в матеріалах справи.

Представником позивача у судовому засіданні було заявлено усне клопотання про залучення до участі у справі, у якості відповідача-2 - Синельниківську міську раду.

Клопотання залишено на розгляді суду.

Відповідно до ч.1 ст.27 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши доводи представників сторін, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, Синельниківську міську раду, як особу, яка є засновником комунального підприємства Синельниківської міської ради "Ритуальна служба".

У зв'язку з необхідністю витребувати додаткові докази, розгляд справи підлягає відкладенню.

Керуючись статтями 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Синельниківську міську раду (52500, Дніпропетровська область, м. Синельникове, вул. Каштанова, буд. 14, ідентифікаційний код 34195542).

2. Розгляд справи відкласти у судове засідання на 09 березня 2017 року о 12:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Дніпропетровської області в кабінеті № 3-208 (11) за адресою: м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка 1.

3. До засідання подати:

Позивачу:

- направити на адресу третьої особи позовну заяву з додатками, надати до суду докази направлення;

Третій особі:

- відзив на позовну заяву, докази в його обґрунтування;

Зобов'язати сторони направити своїх представників в судове засідання, надати їм відповідні довіреності, які будуть залучені до матеріалів справи.

Роз'яснити сторонам, що згідно з п.5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, за не надіслання витребуваних господарським судом матеріалів, а також за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, з винної сторони стягується штраф до 1 700 грн.

Суддя

Н.М. Євстигнеєва

Джерело: ЄДРСР 65039201
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку