open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

28 лютого 2017 року

№ 876/670/17

Суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Святецький Віктор Валентинович, перевіривши апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в Любешівському районі Волинської області на постанову Любешівського районного суду Волинської області від 19.12.2016р. по справі № 162/1167/16-а за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Любешівському районі Волинської області про визнання неправомірними дій по відмові у перерахунку пенсії,-

встановив:

Постановою Любешівського районного суду Волинської області від 19.12.2016 року частково задоволено позов ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Любешівському районі Волинської області про визнання неправомірними дій по відмові у перерахунку пенсії.

На зазначену постанову суду Управління Пенсійного фонду України в Любешівському районі Волинської області подало апеляційну скаргу.

Однак, подана апеляційна скарга не відповідала вимогам ч. 6 ст. 187 КАС України, а тому ухвалою від 16.01.2017 року її залишено без руху та надано 10-денний строк з моменту отримання копії цієї ухвали для усунення вказаних в ній недоліків.

Відповідно до наявного в матеріалах справи повідомлення про вручення поштового відправлення, апелянт копію вказаної вище ухвали отримав 31.01.2017 року, однак у визначений строк недоліків апеляційної скарги не усунув.

08.02.2017 року на адресу суду надійшло клопотання Управління Пенсійного фонду України в Любешівському районі Волинської області про звільнення від сплати судового збору за подання апеляційної скарги по даній справі.

Однак, апеляційний суд не бере до уваги покликання відповідача на те, що Законом України № 1774-19 від 06.12.2016 року "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" внесено зміни до Закону України "Про судовий збір", а саме частину першу статті 5 доповнено пунктом 18, яким Пенсійний фонд та його органи звільнено від сплати судового збору, оскільки, вказані зміни набрали чинності з 01.01.2017 року, в той час як апеляційна скарга подана 29.12.2016 року, тобто, до набрання чинності вищевказаної норми.

Оскільки, станом на момент постановлення даної ухвали, апелянт не усунув недоліків апеляційної скарги, яку залишено без руху, відповідно до ч. 3 ст. 189 та п. 1 ч. 3 ст. 108 КАС України, апеляційну скаргу слід повернути особі, яка її подала.

При цьому, особі, яка подавала апеляційну скаргу слід роз'яснити, що повернення апеляційної скарги не позбавляє права на повторне подання апеляційної скарги в порядку, встановленому процесуальним законом.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 108, 187, 189, 212, 254 КАС України, суддя -

ухвалив:

Клопотання Управління Пенсійного фонду України в Любешівському районі Волинської області про звільнення від сплати судового збору за подання апеляційної скарги - залишити без задоволення.

апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в Любешівському районі Волинської області на постанову Любешівського районного суду Волинської області від 19.12.2016р. по справі № 162/1167/16-а за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Любешівському районі Волинської області про визнання неправомірними дій по відмові у перерахунку пенсії - повернути особі, яка її подала.

Копію ухвали направити усім особам, які беруть участь у справі, а особі яка подавала апеляційну скаргу також додані до неї матеріали.

Ухвала набирає законної з моменту постановлення.

На ухвалу протягом двадцяти днів з моменту набрання нею законної сили може бути подана касаційна скарга безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Суддя Святецький В. В.

Джерело: ЄДРСР 65009441
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку