open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №: 400/1410/16-п

Провадження № 3-в/400/2/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 лютого 2017 року

Суддя

Петрівського районного суду Кіровоградської області Шаєнко Ю. В., розглянувши подання Петрівського районного відділу кримінально-виконавчої інспекції УДПтС України в Кіровоградській області про заміну невідбутого строку громадських робіт адміністративним арештом

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженцю ІНФОРМАЦІЯ_2, мешканцю АДРЕСА_1, не працюючого, на якого 18.07.2016 року Петрівським районним судом Кіровоградської області було накладено адміністративне стягнення у вигляді 40 годин громадських робіт, за скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.173-2 КУпАП,-

ВСТАНОВИВ:

На ОСОБА_1 18.07.2016 року постановою Петрівського районного суду Кіровоградської області за скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.173-2 КУпАП було накладено адміністративне стягнення у вигляді 40 годин громадських робіт.

Начальник Петрівського районного відділу кримінально-виконавчої інспекції УДПтС України в Кіровоградській області звернувся до суду з поданням про заміну невідбутого строку громадських робіт адміністративним арештом. З подання вбачається, що ОСОБА_1 був викликаний до Петрівського районного відділу кримінально-виконавчої інспекції 12.08.2016 року для ознайомлення з порядком та умовами відбування адміністративного стягнення, однак він не з’явився. 15.08.2016 року правопорушнику ОСОБА_1 було роз’яснено порядок та умови відбування адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт, з ним було проведено бесіду та попереджено про те, що в разі ухилення від відбування громадських робіт, суд може замінити порушнику невідбутий строк громадських робіт адміністративним арештом. Однак ОСОБА_1 надав пояснення, в якому зазначив, що громадські роботи відпрацьовувати не бажає. Таким чином, невідбута частина адміністративного стягнення складає 40 годин громадських робіт, від відбування яких ОСОБА_1 ухиляється.

Дослідивши матеріали справи, встановив, що 21 лютого 2017 року громадянин ОСОБА_1 помер, про що мається копія свідоцтва про смерть серії І-КИ №728171, виданого 23.02.2017 року(а.с.8).

Згідно п.9 ст.247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочате, а розпочате підлягає закриттю, в зв’язку зі смертю особи, щодо якої було розпочато провадження в справі.

Відповідно до ст.302 КУпАП, за наявності обставин, зазначених у пунктах 5, 6 і 9 статті 247 КУпАП, орган (посадова особа), який виніс постанову про накладення адміністративного стягнення, припиняє її виконання.

Вивчивши матеріали подання, враховуючи те, що ОСОБА_1 помер 21 лютого 2017 року, і звернути до виконання постанову в справі про адміністративне правопорушення від 18.07.2016 року про накладення на ОСОБА_1 адміністративного стягнення у вигляді 40 годин громадських робіт за скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.173-2 КУпАП, немає можливості, враховуючи вищевказані вимоги чинного законодавства, приходить до висновку, що вказана постанова не підлягає виконанню.

Керуючись ст.302 КУпАП,-

ПОСТАНОВИВ:

Припинити виконання постанови Петрівського районного суду Кіровоградської області в справі про адміністративне правопорушення від 18 липня 2016 року про накладення на ОСОБА_1 адміністративного стягнення у вигляді 40 годин громадських робіт за скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.173-2 КУпАП, в зв’язку зі смертю ОСОБА_1.

Постанова може бути оскаржена на протязі 10 днів з моменту її винесення шляхом подачі апеляційної скарги до апеляційного суду Кіровоградської області, через Петрівський районний суд, або опротестована прокурором.

Суддя(підпис)

З оригіналом згідно

Суддя Петрівського райсуду Ю.Шаєнко

Джерело: ЄДРСР 65003145
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку