open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 670/932/16-к

№ 1-кп/680/8/17

УХВАЛА

"27" лютого 2017 р.смт. Нова Ушиця

Суддя Новоушицького районного суду Хмельницької області ОСОБА_1 ,

розглянувши заяву ОСОБА_2 про надання дозволу на державну реєстрацію шлюбу з обвинуваченим ОСОБА_3 , -

встановила:

Вироком Новоушицького районного суду Хмельницької області від 13 лютого 2017 року ОСОБА_3 визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.187, ч.3 ст.152, ч.2 ст.153 КК України, на підставі ч.1 ст.70 КК України призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 10 (десять) років з конфіскацією всього належного йому майна. Запобіжний захід обвинуваченому не змінено тримання під вартою у Хмельницькому слідчому ізоляторі. Даний вирок не набрав законної сили.

27 лютого 2017 року ОСОБА_2 подала до суду заяву про надання дозволу на державну реєстрацію шлюбу з ОСОБА_3 , який тримається під вартою у Хмельницькому слідчому ізоляторі.

Окрім того, додатком до заяви подала лист Хмельницького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану від 23 лютого 2017 року №226/15.19.5.2-53 із якого вбачається, що ОСОБА_3 подав до вказаного відділу заяву про державну реєстрацію шлюбу із ОСОБА_2 , наречений тримається під вартою у Хмельницькому слідчому ізоляторі на церемонію прибути не може, у зв`язку з чим відділ просить надати дозвіл на державну реєстрацію між ОСОБА_3 та ОСОБА_2 в приміщенні Хмельницького слідчого ізолятора 01 березня 2017 року, яка буде проведена провідним спеціалістом Хмельницького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції ОСОБА_4 .

Відповідно дост. 12 Закону України «Про попереднє ув`язнення», побачення з родичами або іншими особами може надавати взятим під варту адміністрація місця попереднього ув`язнення лише з письмового дозволу слідчого, органу дізнання або суду, в провадженні яких знаходиться справа, як правило, один раз на місяць. Тривалість побачення встановлюється від однієї до чотирьох годин.

Відповідно до ч. 2ст. 33 Сімейного кодексу України за заявою наречених реєстрація шлюбу може відбутися за місцем їхнього проживання, за місцем надання стаціонарної медичної допомоги або в іншому місці, якщо вони не можуть з поважних причин прибути до органу державної реєстрації актів цивільного стану.

Відповідно до п. 22 Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, затвердженихНаказом Міністерства юстиції України від 18 жовтня 2000 року № 52/5, державна реєстрація шлюбу з особами, щодо яких застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, здійснюється відділом державної реєстрації актів цивільного стану в слідчих ізоляторах лише з письмового дозволу органу досудового розслідування, суду (судді), у провадженні яких знаходиться справа, у тому самому порядку і за тими самими правилами, які встановлені для державної реєстрації шлюбу в установах виконання покарань.

Виходячи з викладеного суд вважає, що заява ОСОБА_2 про надання дозволу на державну реєстрацію шлюбу з ОСОБА_3 підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 12 Закону України «Про попереднє увязнення», ч. 2ст. 33 Сімейного кодексу України, п. 22 Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, затвердженихНаказом Міністерства юстиції України від 18 жовтня 2000 року № 52/5, суддя, -

ухвалила:

Надати дозвіл гр. ОСОБА_2 та провідному спеціалісту Хмельницького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції ОСОБА_4 на побачення з обвинуваченим ОСОБА_3 на термін до 4 год. для укладення шлюбу в приміщенні Хмельницького слідчого ізолятора.

Побачення для укладення шлюбу провести 01 березня 2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 64999545
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку