open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 647/302/17

№ провадження 3/647/202/2017

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.02.2017 року Бериславський районний суд Херсонської області у складі:

головуючого – судді: Корсаненкової О.О.

за участю секретаря: Бондаренко Г.В.

за участю прокурора: Добрянського І.В.

особи, яка притягується до відповідальності: ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду м.Берислава Херсонської області матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою ІНФОРМАЦІЯ_3, працюючого головою Лиманецької сільської ради Бериславського району Херсонської області, ідентифікаційний номер НОМЕР_1,

у вчинені правопорушення, передбаченого п.2 ч.1 ст.25 Закону України «Про запобігання корупції» та ч.2 ст.172-4 КпАП України, суд

встановив:

Рішенням першої сесії сьомого скликання Кіровської сільської ради Бериславського району Херсонської області № 1 від 16.11.2015 року «Про підсумки виборів депутатів місцевих рад та визначення повноважень депутатів ради та сільського голови» ОСОБА_2 обрано головою Кіровської сільської ради та визнано його повноваження, як сільського голови.

Рішенням першої сесії сьомого скликання Кіровської сільської ради Бериславського району Херсонської області № 10 від 16.11.2015 року «Про присвоєння чергового рангу посадової особи ОСОБА_2» голові Кіровської сільської ради ОСОБА_1 присвоєно 7 ранг 4 категорію посадової особи органів місцевого самоврядування з 16.11.2015 року.

Рішенням восьмої сесії сьомого скликання Кіровської сільської ради Бериславського району Херсонської області № 80 від 14.07.2016 року «Про перейменування Кіровської сільської ради в Лиманецьку сільську раду» Кіровську сільську раду перейменовано в Лиманецьку сільську раду, а голову Кіровської сільської ради - у голову Лиманецької сільської ради з подальшому заміною «Кіровська» на «Лиманецька» в усіх документах.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» посадовою особою місцевого самоврядування є особа, яка працює в органах місцевого самоврядування, має відповідні посадові повноваження щодо здійснення організаційно-розпорядчих та консультативно-дорадчих функцій і отримує заробітну плату за рахунок місцевого бюджету.

Згідно із ч. 2 ст. 12 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» на посадових осіб місцевого самоврядування поширюються вимоги та обмеження, встановлені Законом України «Про запобігання корупції».

Відповідно до п.п. «б та в» п.1 ч.1 ст.3 Закону України «Про запобігання корупції» сільські голови, посадові особи місцевого самоврядування є суб'єктами, на яких поширюється дія цього закону.

Отже, ОСОБА_1, перебуваючи на посаді голови Лиманецької (Кіровської) сільської ради та будучі посадовою особою місцевого самоврядування 7 рангу 4 категорії є суб'єктом, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», у тому числі в частині обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, визначені у п.2 ч.1 ст.25 Закону України «Про запобігання корупції».

Частиною 1 ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції» передбачені обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності. Зокрема, особам, зазначеним у п.1 ч.1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції», забороняється входити до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку (крім випадків, коли особи здійснюють функції з управління акціями (частками, паями), що належать державі чи територіальній громаді, та представляють інтереси держави чи територіальної громади в раді (спостережній раді), ревізійній комісії господарської організації», якщо інше не передбачено Конституцією України або законами України.

За положеннями пункту 1 статті 36 вказаного Закону особи, зазначені в частині першої ст. 3 цього Закону, зобов'язані протягом 30 днів після призначення (обрання) на посаду передати в управління іншій особі належні їм підприємства та корпоративні права у порядку, встановленому законом.

Разом з тим, ОСОБА_2, перебуваючи на посаді голови Лиманецької (Кіровської) сільської ради Бериславського району Херсонської області, порушив обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, визначені п.2 ч.1 ст. 25, ч. 1 ст. 36 Закону України «Про запобігання корупції», у період з 17.12.2015 року по 03.02.2017 року входив до складу органу управління —зборів засновників-учасників, як один із співзасновників та учасників юридичної особи — сільськогосподарського товариства з обмеженої відповідальністю «Калініносільське» (код ЄДРПОУ 30841873), що має на меті одержання прибутку, розташованого за адресою Херсонська область, Бериславський район, с. Лиманець (Кірове), вулиця Набережна, 74, яке було засновано 15.03.2000 року та до теперішнього часу не припинило свою діяльність.

Таким чином, в діях голови Лиманецької сільської ради Бериславського району Херсонської області ОСОБА_1 вбачається склад адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.2 ст.172-4 КпАП України.

В судовому засіданні ОСОБА_1 вину визнав та зобов’язався усунути порушення у найкоротший термін.

Прокурор в судовому засіданні просив визнати ОСОБА_1 винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-4 КпАП України.

Вина ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-4 КпАП України, підтверджується дослідженими в ході судового слідства доказами, а саме: рішенням №1 першої сесії сьомого скликання Кіровської сільської ради Бериславського району Херсонської області від 16.11.2015; рішенням № 10 першої сесії сьомого скликання Кіровської сільської ради Бериславського району Херсонської області від 16.11.2015 про присвоєння ОСОБА_2 категорії посадової особи місцевого самоврядування; рішенням восьмої сесії сьомого скликання Кіровської сільської ради Бериславського району Херсонської області № 80 від 14.07.2016 «Про перейменування Кіровської сільської ради в Лиманецьку сільську раду»; посадовими повноваженнями сільського голови; попередженням про спеціальні обмеження; поясненнями ОСОБА_1; поясненнями ОСОБА_3; Статутом СТОВ «Калініносільське»; протоколами зборів учасників СТОВ «Калініносільське» від 05.12.2015 року та 10.03.2016 року; фінансовими звітами за 2014 рік та 2015 рік; витягами з ЄРДПОУ; декларацією про майно, доходи і витрати ОСОБА_1

Заслухавши пояснення особи, що притягується до адміністративної відповідальності, думку прокурора, дослідивши матеріали справи, суд вважає що вина ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-4 КпАП України доказана повністю.

Враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, ступінь його вини, майновий стан, наявності на його утриманні дружини, яка є інвалідом третьої групи, відсутності обставин, що обтяжують відповідальність, відсутності відомостей, про те, що особа раніше притягувалась до адміністративної відповідальності, суд вважає, що стягнення повинно бути накладено у виді мінімального штрафу, передбаченого ч.2 ст.172-4 КпАП України.

На підставі вищевикладеного, керуючись Законом України «Про запобігання корупції» та ч.2 ст.172-4 КпАП України, суд

постановив:

Визнати ОСОБА_1 винним у вчинені правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-4 КпАП України.

Накласти на ОСОБА_1 адміністративне стягнення за ч.2 ст.172-4 КпАП України у вигляді штрафу у розмірі 5 100 грн.

Стягнути з ОСОБА_1 судовий збір на користь держави у розмірі 320 гривень. Судовий збір перераховувати на р/р 31216206700039, отримувач коштів: УДКСУ у Бериславському районі, код за ЄДРПОУ 37858658, банк отримувач ГУДКУ у Херсонській області, МФО 852010, код 22030101 "СУДОВИЙ ЗБІР (Державна судова адміністрація України, 050)", пункт 5.

Постанова у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником або на неї може бути внесено протест прокурора протягом десяти днів з дня винесення постанови до апеляційного суду Херсонської області через Бериславський районний суд Херсонської області.

З дня набрання чинності постанови її може бути звернено до виконання протягом трьох місяців.

Постанова набрала законної сили __________ 2017 року.

Суддя О.О.Корсаненкова

Джерело: ЄДРСР 64928191
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку