open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Дата документу 24.02.2017

ЄУ № 420/2322/16-ц

Провадження №2/420/92/17

У Х В А Л А

про витребування доказів

24 лютого 2017 року Новопсковський районний суд Луганської області

у складі: головуючого судді Стеценко О.С.

за участю секретаря Сіренко А.В.

за учстю представника позивача ОСОБА_1, відповідача ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Новопсков цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2, про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності в порядку поділу спадкового майна за законом,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду з даним позовом, в якому просить встановити факт володіння житловим будинком з господарськими будівлями і спорудами за адресою: вул. Шкільна, 11, с. Писарівка, Новопсковський район, Луганська область, на праві власності ОСОБА_4, яка померла 03.02.2016; визнати за ОСОБА_3 право власності в порядку поділу спадкового майна за законом на житловий будинок з господарськими будівлями і спорудами за адресою: вул. Шкільна, 11, с. Писарівка, Новопсковський район, Луганська область.

Представник позивача заявив клопотання, в якому просить витребувати у приватного нотаріуса Новопсковського районного нотаріального округу Луганської області ОСОБА_5 спадкову справу спадкодавця ОСОБА_4, померлої 03.02.2016.

Відповідач не заперечував проти задоволення клопотання.

Згідно з ч. 4 ст. 10 ЦПК України суд сприяє всебічному і повному зясуванню обставин справи.

Відповідно до ч.1 ст.137 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобовязаний витребувати такі докази.

Згідно з ч.4 ст.8-1 Закону України «Про нотаріат» вилучення (виїмка) реєстрів нотаріальних дій та документів, що передані нотаріусу на зберігання в порядку, передбаченому цим Законом, а також печатки нотаріуса не допускається. Такі реєстри нотаріальних дій, документи чи печатка нотаріуса можуть бути надані суду за мотивованою постановою суду тільки для огляду і повинні бути повернуті судом негайно після огляду.

З огляду на викладене, суд вважає, що клопотання представника позивача про витребування спадкової справи підлягає задоволенню, оскільки докази, щодо яких заявлене клопотання, а саме матеріали спадкової справи, можуть підтвердити факт наявності кола спадкоємців, які прийняли спадщину після смерті ОСОБА_4, померлої 03.02.2016.

Керуючись ст.ст. 137,156,209-210,293 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ :

Клопотання представника позивача задовольнити.

Зобовязати приватного нотаріуса Новопсковського районного нотаріального округу Луганської області ОСОБА_5 надати спадкову справу відкриту після смерті ОСОБА_4, померлої 03.02.2016, для огляду у судовому засіданні, яке відбудеться 14.03.2017 о 15 год. 00 хв.

Копію ухвали направити до приватного нотаріуса Новопсковського районного нотаріального округу Луганської області ОСОБА_5, для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.С. Стеценко

Джерело: ЄДРСР 64927998
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку