open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №701/136/17-к

Провадження №1-кп/701/17/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 лютого 2017 року Маньківський районний суд Черкаської області

у складі: головуючого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2

прокурора - ОСОБА_3

захисника - ОСОБА_4

представника обвинуваченого - ОСОБА_5

предстаника служби в справах

дітей Маньківської РДА - ОСОБА_6

представника уповноваженого підрозділу

органу Національної поліції - ОСОБА_7

розглянув у підготовчому судовому засіданні обвинувальний акт у кримінальному провадженні №12016250210000256 за обвинуваченням ОСОБА_8 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

До суду 09.02.2017 року надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні №12016250210000256 за обвинуваченням ОСОБА_8 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України.

В ході підготовчого судового засідання 14.02.2017 року, судом враховуючи дані про особу обвинуваченого, який на момент вчинення інкримінованого йому кримінального правопорушення (злочину) був неповнолітнім, перед учасниками судового розгляду було поставлено на осуд питання про необхідність зобов`язати службу у справах дітей Маньківської РДА подати суду узагальнену інформацію у формі «звіту про неповнолітнього обвинуваченого у кримінальному провадженні щодо неповнолітніх» в тому числі й з урахуванням відомостей отриманих від регіонального представництва національної поліції, про особу неповнолітнього, що характеризують неповнолітнього, його поведінку в повсякденному житті, як до так і після дати інкримінованого йому злочину, середовище, в якому він зростає, навчається, коло осіб, з якими спілкується, склад сім`ї, відносини в сім`ї її житлово - побутові умови та матеріальний стан.

Прокурор вважає, що зазначені судом питання дійсно потребують з`ясуванню в спосіб визначений судом. Таку ж думку висловив неповнолітній обвинувачений та його захисник і законний представник та інші представники.

Суд, вислухавши думку учасників судового засідання вважає, що враховуючи позицію судової палата у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, яка звертає увагу місцевих та апеляційних судів на те що при здійсненні кримінального провадження щодо неповнолітніх суди зобов`язані забезпечувати точне й неухильне застосування діючого законодавства, своєчасний та якісний їх розгляд, керуватися Конституцією України, Кримінальним кодексом України, Кримінальним процесуальним кодексом України, міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, зокрема Конвенцією ООН про права дитини від 20 листопада 1989 року, Мінімальними стандартними правилами ООН, що стосуються відправлення правосуддя щодо неповнолітніх від 29 листопада 1985 року (''Пекінські правила"), а також враховувати практику Європейського суду з прав людини, запроваджуючи їх положення у вітчизняну правозастосовну практику. Та виклала в зв`язку з чим свою позицію в листі від 18.07.2013 № 223-1134/0/4-13 «Про деякі питання здійснення кримінального провадження щодо неповнолітніх», вважає, що слід зобов`язати службу у справах дітей, надати суду інформацію про особу неповнолітнього, в тому числі й з урахуванням відомостей отриманих від регіонального представництва кримінальної міліцій. Дану інформацію, особа на яку покладено обов`язок надати зобов`язана подати її суду у формі «звіту про неповнолітнього обвинуваченого у кримінальному провадженні щодо неповнолітніх» за визначеним зразком (копію якого направити разом з копією даної ухвали та інструкцією про порядок складання даного звіту), оскільки саме зазначені органи здійснюючи покладені на них Законом України від 24 січня 1995 року № 20/95-ВР "Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей" уповноваженні збирати відомості про неповнолітнього.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 315, 485, 487,496 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Зобов`язати службу у справах дітей Маньківської РДА, в строк до 1 березня 2017 року, подати до суду узагальнену інформацію, щодо особи ОСОБА_8 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, українця, без освіти, не одруженого, учень 6-А класу Маньківської НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів гімназії», раніше не судимого, у формі «звіту про неповнолітнього обвинуваченого у кримінальному провадженні щодо неповнолітніх» за визначеним зразком з направленням копію даного зразка звіту та інструкції про порядок складання даного звіту та копії даної ухвали.

Попередити: особу, на яку покладено виконання даної ухвали, про відповідальність передбачену ст. 382 КК України, за умисне невиконання судового рішення.

Направити копію ухвали для контролю, прокурору Маньківського відділу Уманської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , який здійснює процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 64878362
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку