open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 523/2456/17

Номер провадження 3/523/1587/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"17" лютого 2017 р. м. Одеса

Суддя Суворовського районного суду м. Одеси Виноградова Н.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи про адміністративне правопорушення, що надійшли з Хаджибеївського ВП Суворовського ВП м. Одеси ГУНП України в Одеській області про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1,

який проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2,

у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173 КУпАП, -

В С Т А Н О В И В :

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення серії АА № 608800 від 25.01.2017 року, встановлено, що ОСОБА_1 знаходячись за місцем свого проживання вчинив сварку в ході якої висловлювався нецензурною лайкою та чіплявся за руки, за що передбачена адміністративна відповідальність за ст. 173 КУпАП.

У судовому засіданні судом було встановлено розбіжності в протоколі, який було надано до суду разом з доказами, а саме: протокол був складений на ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, а притягувався ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3. Також до протоколу було надано копію паспорту на ім'я ОСОБА_1, 03.09.1970р.

У судовому засіданні представник поліції помилку визнав, пояснив, що при складанні протоколу ним була допущена описка в прізвищі правопорушника замість «Фарбія» вказано «Фарай».

Вивчивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, суд вважає, що матеріали адміністративної справи про притягнення до відповідальності ОСОБА_1, за вчинення правопорушення передбаченого ст. 173 КУпАП підлягають поверненню до Хаджибеївського ВП Суворовського ВП м. Одеси ГУНП України в Одеській області з наступних підстав.

Відповідно до положень ст. 245 КУпАП, завданнями провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне і об’єктивне з’ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом, забезпечення виконання винесеної постанови, а також виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі додержання законів, зміцнення законності.

Положеннями ст.9 КУпАП регламентовано, що адміністративним правопорушенням визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

Під час дослідження протоколу про адміністративне правопорушення серії АА № 608800 від 25.01.2017 року, складеного відносно ОСОБА_1 (а.с.1), встановлено, що в ньому міститься описка, а саме: не правильно вказане прізвище правопорушника та дата його народження.

Зазначений недолік суддя відносить до суттєвих порушень вимог діючого законодавства, що не дозволяють здійснити всебічне, повне і об'єктивне дослідження всіх обставин справи у їх сукупності та прийняти законне і обґрунтоване рішення по справі у відповідності із законом.

Керуючись ст. ст. 173, 245, 249, 256, 268, 270, 284, 294 КУпАП, суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Матеріали справи про адміністративне правопорушення про притягнення ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 173 КУпАП - повернути до Хаджибеївського ВП Суворовського ВП м. Одеси ГУНП України в Одеській області для належного оформлення.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Одеської області через Суворовський районний суд м. Одеси протягом 10-ти днів з дня винесення постанови.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 64866065
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку