open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

П О С Т А Н О В А

іменем України

"22" лютого 2017 р. Справа153/227/17

Код суду: 231

Суддя Ямпільського районного суду Вінницької області Дзерин М.М., розглянувши адміністративну справу, яка надійшла від Ямпільського ВП Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, непрацюючого, за ч.2 ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

В С Т А Н О В И В:

03 лютого 2017 року о 09 годині 00 хвилин по вул. Центральній в місті Ямпіль, Вінницької області, ОСОБА_1 не з’явився на проходження колекційної програми, чим порушив Закон України «Про насильство в сім’ї».

ОСОБА_1 вину у скоєному правопорушенні визнав просив суд суворо не карати та запевнив, що більше таке не повториться.

Перед початком судового розгляду справи ОСОБА_1 було роз"яснено права у відповідності до ст.268 КУпАП.

Окрім особистого визнання вини, вина ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення доведена матеріалами справи, дослідженими в судовому засіданні, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення серії АА №729765 від 21 лютого 2017 року; письмовими поясненнями ОСОБА_1 від 21 лютого 2017 року; повідомленням відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, Ямпільської РДА Вінницької області від 20 лютого 2017 року, розписка ОСОБА_1 про отримання ним направлення на проходження колекційної програми від 31 січня 2017 року.

За таких обставин, вважаю, що в діях ОСОБА_1, наявний склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 173-2 КУпАП і тому його слід притягнути до адміністративної відповідальності та накласти адміністративне стягнення.

При обранні міри покарання, приймаю до уваги характер вчиненого правопорушення, особу винного, який раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності і приходжу до переконання, що необхідним та достатнім для виправлення та попередження нових адміністративних правопорушень буде накладення на ОСОБА_1, стягнення у виді громадських робіт строком 40 (сорок) годин передбачених санкцією ч. 2 ст.173-2 КУпАП.

Відповідно до ч.5 ст.283 КУпАП постанова суду (судді) про накладення адміністративного стягнення повинна містити положення про стягнення з особи, щодо якої її винесено, судового збору.

Відповідно до п.5 ч.2 ст.4 ЗУ «Про судовий збір» у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення судовий збір встановлюється у 0,2 розміру мінімальної заробітної плати, тобто – 320 гривень. Тому є всі підстави для стягнення із ОСОБА_1, судового збору в дохід держави.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 173-2, 33-35, 37, 38, 164, 268, 283-285 КУпАП, –

П О С Т А Н О В И В :

ОСОБА _1, визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 173-2 КУпАП.

Накласти на ОСОБА_1, адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт строком 40 (сорок) годин.

Стягнути із ОСОБА_1, судовий збір в дохід держави у сумі 320 гривень .

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Вінницької області протягом десяти днів з часу її винесення через Ямпільський районний суд Вінницької області.

Постанова може бути пред'явлена до виконання протягом трьох місяців.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо така скарга не була подана.

У разі подання апеляційної скарги, постанову суду, якщо воно не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

СУДДЯ: М.М.ДЗЕРИН

Джерело: ЄДРСР 64863017
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку