open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 462/5701/16 Головуючий у 1 інстанції: Кирилюк А.І.

Провадження № 22-ц/783/1965/17 Доповідач в 2-й інстанції: Струс Л. Б.

У Х В А Л А

про залишення без руху

10 лютого 2017 року суддя Апеляційного суду Львівської області Струс Л.Б, перевіривши матеріали цивільної справи за апеляційною ОСОБА_2 на ухвалу Залізничного районного суду м. Львова у справі за позовом ОСОБА_2 до ПАТ «Європейський газовий банк», третя особа: Мяус ОльгаМиколаївна, Уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «Європейський газовий банк» Оберемко Роман Анатолійович, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб про визнання права за договором банківського вкладу та визнання права на відшкодування заборгованості,

В С Т А Н О В И ЛА:

Ухвалою Залізничного районного суду м. Львова позовну заяву повернуто позивачеві.

Ухвалу суду оскаржив ОСОБА_2, подавши апеляційну скаргу з пропуском строку передбаченого ч.2 ст.294 ЦПК України.

Однак, в апеляційній скарзі апелянт просить поновити строк на апеляційне оскарження і вказує, що перебував на стаціонарному лікуванні в поліклініці, що фактично унеможливило своєчасно виконати ухвалу апеляційного суду від 15.12.2016 року.

Перевіривши матеріали справи, вважаю, що вказані апелянтом підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження слід визнати неповажними, оскільки, як вбачається з матеріалів справи, ОСОБА_2 перебував на стаціонарному лікуванні з 07.11.2016 року по 11.11.2016 року.

Ухвала апеляційного суду Львівської області про залишення апеляційної скарги ОСОБА_2 на ухвалу Залізничного районного суду м. Львова була постановлена 15.12.2016 року та отримана апелянтом 27.12.2016 року.

Згідно ч.3 ст.297 ЦПК України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених ст.294 цього Кодексу і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали особа має право звернутися до апеляційного суду з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку апеляційного оскарження будуть визнані неповажними, суддя-доповідач відмовляє у відкритті провадження апеляційного провадження.

Також при вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження встановлено, що апеляційна скарга не відповідає п. 4 ст.295 ЦПК України, а саме ухвала від 30.10.2016 року, яку просить скасувати апелянт, відсутня в матеріалах справи.

Крім того встановлено, що апелянтом не оплачено судовий збір.

В апеляційній скарзі апелянт просить звільнити його від сплати судового збору на підставі ст. 22 Закону України «Про захист прав споживачів».

Однак, як вбачається з матеріалів справи, зокрема із позовної заяви, на правовідносини, що виникли між сторонами та з приводу яких виник спір і подано позов, не поширюється дана норма закону. Так, як вбачається із позовної заяви, спір виник з приводу протиправної, на думку позивача, відмови відповідача повертати належні йому суми коштів за умовами договору банківського вкладу. Тобто, дані правовідносини є договірними.

Виходячи з вищенаведеного та відповідно до п.п.9 п.1 ч.2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» апелянту слід оплатити судовий збір в розмірі 320 грн. на рахунок за такими реквізитами:

Отримувач коштів: УДКСУ у Личаківському районі м. Львова

Код отримувача (код за ЄДРПОУ): 38007620

Банк отримувача: ГУДКСУ у Львівській області

Код банку отримувача (МФО): 825014

Рахунок отримувача: 31218206780006

Код бюджетної класифікації: 22030001

Призначення платежу: *;101;(код платника);Судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації апелянта), Апеляційний суд Львівської області.

При заповненні платіжного документа у графі "код платника" платником судового збору - юридичною особою зазначається код ЄДРПОУ, а платником - фізичною особою - ідентифікаційний код, а при його відсутності, у зв'язку з релігійними переконаннями, зазначаються його паспортні дані.

Враховуючи наведене та керуючись п.п.9 п.1 ч.2 ст. 4 Закону України» Про судовий збір» ч. 2 ст. 297, ст. 121 ЦПК України,-

УХВАЛИЛА:

Відмовити ОСОБА_2 у задоволенні клопотання про звільнення від сплати судового збору.

Залишити без руху апеляційну скаргу ОСОБА_2 на ухвалу Залізничного районного суду м. Львова та надати апелянту строк протягом тридцяти днів з дня отримання копії ухвали подати апеляційному суду заяву із зазначенням причин пропуску строку на апеляційне оскарження та протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали подати апеляційному суду апеляційну скаргу із зазначенням дати оскарженої ухвали та квитанцію про оплату судового збору.

У випадку невиконання вимог даної ухвали суддею-доповідачем буде визнано неподаною апеляційну скаргу та повернуто апелянту.

Суддя Апеляційного суду

Львівської області Л.Б. Струс

Джерело: ЄДРСР 64707034
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку