open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 507/160/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.02.2017 року суддя Любашівського районного суду Одеської області Гнатюк В.О., розглянувши матеріали, які надійшли від Головного управління Держпраці в Одеській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, начальника відділу освіти, молоді та спорту Любашівської районної державної адміністрації Одеської області, жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, -

За ч.1 ст. 41 КУпАП,-

В С Т А Н О В И В :

24.11.2016 року під час проведення головним державним інспектором відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління з питань праці Головного управління Держпраці в Одеській області ОСОБА_2 перевірки Відділу освіти, молоді та спорту Любашівської районної державної адміністрації було виявлено ряд порушень законодавства про працю, а саме:

- порушення вимог ст. 29 КЗпП, а саме: працівники підприємства до початку роботи не ознайомлені з колективним договором, правилами внутрішнього трудового розпорядку під розпис.

- порушення вимог ч. 2 ст. 48 КЗпП України, а саме: на час проведення перевірки у двох працівників були відсутні трудові книжки.

- порушення вимог ст.. 106 КЗпП стосовно не проведення оплати праці працівників за роботу в надурочний час;

- порушення вимог ст. 107 КЗпП України стосовно оплати праці працівника за роботу в св’яткові дні у подвійному розмірі;

- порушення вимог ст. 115 КЗпП України стосовно виплати заробітної плати працівникам за весь час щорічної відпустки;

- порушення ст. 116 КЗпП України щодо строків розрахунку при звільненні.

Дані порушення були вчинені з вини начальника Відділу освіти, молоді та спорту Любашівської районної державної адміністрації ОСОБА_1.

ОСОБА_1 в судовому засіданні вину визнав повністю, просив суд накласти на нього мінімальне стягнення.

Вина ОСОБА_1 в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 41 КУпАП, підтверджується матеріалами справи, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення № 15-23-012/0564 від 02.12.2016 року, витяном з акту перевірки № 15-23-012/0844, копіями документів доданих до матеріалів справи.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що в діях ОСОБА_1 вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 41 КУпАП, а саме: порушення встановлених термінів виплати заробітної плати, а також інші порушення вимог законодавства про працю.

Відповідно до ст. 33 КУпАП при накладенні адміністративного стягнення суд враховує характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини та майновий стан.

ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності притягується вперше, в судовому засіданні вину визнав повністю.

За таких обставин суд вважає можливим накласти на ОСОБА_1 адміністративне стягнення за ч.1 ст. 41 КУпАП у виді штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі510 грн.

Згідно ЗУ "Про судовий збір" з ОСОБА_1 належить стягнути на користь держави судовий збір в розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму на одну працездатну особу, тобто в сумі 320 грн. 00 коп.

На підставі викладеного, керуючись ст.33, ч.1 ст.41, ст. 221,ст. 283 КУпАП, суддя,

П О С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 41 КУпАП, та накласти на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі510 грн.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір в розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму на одну працездатну особу, тобто в сумі 320 грн. 00 коп.

Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена прокурором, особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником, протягом десяти днів з дня винесення постанови. Апеляційна скарга, подається до Одеського апеляційного суду через Любашівський районний суд Одеської області.

Суддя: Гнатюк В.О.

Джерело: ЄДРСР 64687112
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку