open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
справа № 415/641/17-п

провадження № 3/415/280/17

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13.02.17 м. Лисичанськ

Суддя Лисичанського міського суду Луганської області Старікова М.М., розглянувши матеріали справи, що надійшли від Лисичанського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженку ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянку України, не працюючу, не інваліда, заміжню, зареєстровану та проживаючу за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3,

за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 160 КУпАП , -

ВСТАНОВИЛА:

23 січня 2017 року, о 09 годині 00 хвилин, ОСОБА_1, знаходячись в районі будинку № 3 на кв. Східний міста Лисичанська, здійснювала торгівлю з рук макаронними виробами «Подільський край» у невстановленому місці.

ОСОБА_1 у судовому засіданні винною себе у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 160 КУпАП, визнала та пояснила, що вона 14 грудня 2016 року о 13 годині, знаходячись в районі будинку № 3 на кв. Східний міста Лисичанська, здійснювала торгівлю макаронами з рук у невстановленому для цього місці, у зв'язку з чим, відносно неї співробітниками Лисичанського ВП ГУНП в Луганській області було складено відповідний протокол, копію якого вона отримала. Суду пояснила, що її чоловік тяжко хворіє, за яким вона здійснює догляд, знаходячись в скрутному матеріальному становищі, у зв’язку з чим, їй прийшлося торгувати макаронним виробами, у скоєному щиро розкаялася, свою провину усвідомила, зобов’язалася більш подібного не вчиняти та просила суд суворо її не наказувати.

Згідно розписки ОСОБА_1 продукти харчування, а саме: макарони «Подільський край» –10 пачок, вагою по 1 кг. передано на зберігання ОСОБА_1 (а.с.4).

З довідки адміністрації ДП «Лисичанський ринок» вбачається, що станом на 23.01.2017 року середньостатистична вартість 1 пачки макаронів «Подільський край» вагою 1кг. складає 14 грн. 00 коп.. (а.с.5).

Суд, дослідивши письмові матеріали справи, вважає, що винність ОСОБА_1. у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 160 КУпАП, знайшла своє повне підтвердження у суді.

Згідно положень наказу Мінекономіки та з питань європейської інтеграції України від 26.02.2002 р. № 57/188/84/105 «Про затвердження Правил торгівлі на ринках», ринок – це суб'єкт господарювання, створений на відведеній за рішенням місцевого органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування земельній ділянці і зареєстрований в установленому порядку, функціональними обов'язками якого є надання послуг та створення для продавців і покупців належних умов у процесі купівлі-продажу товарів за цінами, що складаються залежно від попиту і пропозицій. Торгівлю на ринках можуть здійснювати фізичні особи - громадяни України, іноземні громадяни, особи без громадянства, суб'єкти підприємницької діяльності, а також юридичні особи незалежно від форм власності. Згідно вищезазначеної норми, територія ринку повинна мати відокремлену та відгороджену від проїжджої частини, житлового та комунального секторів ділянку землі.

Стихійна торгівля - це торгівля фізичними особами, без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку реалізованих ними товарів і у невстановлених місцях з рук, з землі, без дозволу райдержадміністрації на розміщення об'єкту торгівлі, відповідно до листа Міністерства доходів і зборів України від 27.09.2013р. № 12060/6/99-99-22-01-03-15/1182.

Таким чином, суд вважає, що дії ОСОБА_1 за ознаками ч. 1 ст. 160 КУпАП кваліфіковані правильно, оскільки вона здійснювала торгівлю з рук у невстановленому місці.

При накладенні стягнення, суд враховує характер вчиненого правопорушення, особу правопорушниці, ступінь її вини, майновий стан, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність: ОСОБА_1 не працює, інвалідом не являється, заміжня, чоловік хворіє, за яким вона здійснює догляд, вперше притягується до адміністративної відповідальності.

В якості обставин, що пом’якшують відповідальність правопорушника згідно зі ст. 34 КУпАП, суд визнає повне визнання своєї провини правопорушницею, щире розкаяння.

Обставин, що обтяжують відповідальність згідно зі ст. 35 КУпАП суд не вбачає.

Однак суд, з урахуванням обставин вчиненого правопорушення, оцінивши подані докази у їх сукупності, враховуючи всі обставини справи, які свідчать про малозначність вчиненого правопорушення, приймаючи до уваги дані про ОСОБА_1., яка не працює, заміжня, має чоловіка, який хворіє, за яким вона здійснює догляд, знаходячись в скрутному матеріальному становищі, вперше притягується до адміністративної відповідальності, визнала свою провину, а також є підстави вважати, що вона не буде допускати подібного надалі, вважає за можливим застосувати до останньої ст. 22 КУпАП та звільнити її від адміністративної відповідальності обмежившись усним зауваженням.

Речові докази: продукти харчування, а саме: макарони «Подільський край» –10 пачок вагою по 1 кг. кожна, які згідно розписки ОСОБА_1 знаходяться на зберіганні у останньої, підлягають поверненню ОСОБА_1, яка проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3.

Керуючись ст.ст. 22, 33, 221, 284, ч. 1 ст.160, 289, 294 КУпАП ,-

П О С Т А Н О В И Л А:

Звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за адміністративне правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 160 КУпАП і обмежитись усним зауваженням, справу провадженням закрити.

Речові докази продукти харчування, а саме: макарони «Подільський край» –10 пачок, вагою по 1 кг. кожна, які згідно розписки ОСОБА_1 знаходяться на зберіганні у останньої,, повернути ОСОБА_1, яка проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4.

Постанову може бути оскаржено протягом десяти днів з дня її винесення до апеляційного суду Луганської області через Лисичанський міський суд.

Суддя: М.М.Старікова

Джерело: ЄДРСР 64682475
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку