open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

№ 3/229/77/2017

ЄУН 229/281/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 лютого 2017 року м. Дружківка

Суддя Дружківського міського суду Донецької області Лебеженко В.О., розглянувши матеріали, які надійшли від начальника відділу в місті Краматорську Управління Служби безпеки України в Донецькій області

про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА _1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженець ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянин України, ІНФОРМАЦІЯ_3, працює головою Верхньоторецької селищної ради Ясинуватського району Донецької області, проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4,

за ст.212-6 ч.4 Кодексу України про адміністративні правопорушення

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА _1, перебуваючи на посаді голови Верхньоторецької селищної ради Донецької області, всупереч вимогам Законів України «Про інформацію», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про персональні дані», «Правил забезпечення захисту інформації в інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних системах» (затверджених постановою КМУ від 29.03.2006 року №373), «Порядку підключення до глобальних мереж передачі даних» (затвердженого постановою КМУ від 12.04.2002 року №522), «Стратегії національної безпеки України» (затвердженої указом Президента України від 26.05.2015 року №287/2015) незаконно скопіював та зберігав електроні копії документальних матеріалів Верхньоторецької селищної ради, які містять персональні дані про громадян та учасників бойових дій, що відповідно до ст.8 ЗУ «Про захист інформації в інформаційних, телекомунікаційних системах», ст.24 ЗУ « Про захист персональних даних», ст.11 ЗУ « Про інформацію» є інформацією з обмеженим доступом та охороняється державою.

18 січня 2017 року в ході огляду службового приміщення кабінету голови Верхньоторецької селищної ради розташованого за адресою: Донецька область, Ясинуватський район, смт.Очиретине, вул.Першотравнева,12, ПЕОМ інв. №Б/н, який має вихід в мережу Інтернет та використовується в повсякденній роботі головою Верхньоторецької селищної ради ОСОБА_1, в ході якого встановлено, що для офіційного електронного листування ОСОБА_1 використовується поштовий сервіс «ukr.net» з поштовою електронною адресою: «sopindenis@ukr.net», яка належить «Верхньоторецькій селищній раді», але є не офіційною.

У судове засідання ОСОБА_1 не з’явився, надав письмову заяву про розгляд справи про адміністративне правопорушення без його участі, в якій свою вину у скоєнні даного адміністративного правопорушення визнав та в подальшому зобов’язується не вчиняти подібне.

Вивчивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, пояснення ОСОБА_1 суддя вважає, що в діях ОСОБА_1 є склад адміністративного правопорушення за ст.212-6 ч.4 КУпАП, як незаконне копіювання інформації, яка зберігається в інформаційних (автоматизованих) системах, у паперовій чи електронній формі.

Враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, ступінь її вини, майновий стан, та керуючись ст.ст.33, 284 КпАП України, суддя –

П О С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 притягнути до адміністративної відповідальності і на підставі ст.212-6 ч.4 КпАП України накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а саме 170 (сто сімдесят) гривень 00 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 320 грн. 00 коп. в Державний бюджет міста Дружківки.

На постанову може бути подана апеляційна скарга протягом десяти днів з дня винесення постанови. Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Адміністративне стягнення у виді штрафу підлягає сплаті на р/р 31118106700040 Державний бюджет м.Дружківка ЄДРПОУ 37937273 МФО 834016.

Судовий збір підлягає сплаті на р/р 31212206700040 Дружківське УК/ м. Дружківка/ код бюджетної класифікації 22030001, ЄДРПОУ 37937273, МФО 834016, призначення платежу: судовий збір пункт таблиці ставок: 5; Дружківський міський суд ЄДРПОУ 02895722. *;101;(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків – фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, (ПІБ правопорушника ), Дружківський міський суд Донецької області (назва суду, де розглядається справа)

Виконавчий документ може бути пред’явлений до виконання протягом трьох місяців з наступного дня після набрання рішенням законної сили.

Суддя : В. О. Лебеженко

Джерело: ЄДРСР 64672814
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку