open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/14375/15-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 квітня 2015 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 за участю сторони кримінального провадження - слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого слідчої групи Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В :

24.04.2015 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого слідчої групи Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей та документів, які становлять банківську таємницю та перебувають у володінні публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) щодо фінансового стану, діяльності та руху коштів з моменту відкриття по теперішній час по розрахункових рахунках ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) № НОМЕР_4 (українська гривня, долар США , євро), № НОМЕР_5 (українська гривня, долар США, євро).

В обґрунтування клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12014000000000164 від 01.04.14 за фактом заволодіння службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 (далі Міненерговугілля України), НАК « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (далі -ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, державним майном в особливо великих розмірах, за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Слідством встановлено, що службові особи НАК « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за погодженням зі службовими особами Міненерговугілля України, всупереч фінансовому плану НАК « ІНФОРМАЦІЯ_4 » на 2011 рік надали ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » дві безвідсоткові позики на суму 6139,8 млн. грн., при запланованому показнику 700 млн. грн., та, в порушення Положення про інвестиційну діяльність НАК « ІНФОРМАЦІЯ_4 », при перевірці інвестиційних проектів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » щодо придбання самопідіймальних плавучих бурових установок, не з`ясувавши походження товару, в тому числі його виробника, надали дозволи службовим особам ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » на проведення процедури конкурсних закупівель самопідіймальних плавучих бурових установок по явно завищеним цінам.

Зокрема, службові особи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » у лютому-березні 2011 році, незважаючи на те, що учасниками конкурсних торгів по закупівлі «Платформи морські, 35.11.4 (самопідіймальна плавуча бурова установка)» було надано документи, які не відповідали вимогам законодавства і, що в пропозиціях учасників була зазначена завищена вартість самопідіймальних плавучих бурових установок, не відмовили учасникам від участі в торгах, хоча повинні були це зробити.

При проведенні в лютому 2011 року конкурсних торгів по закупівлі «Платформи морські, 35.11.4 (самопідіймальна плавуча бурова установка)» були отримані пропозиції від двох учасників: « ІНФОРМАЦІЯ_6 », (Великобританія) та « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ( ОСОБА_5 ).

Комітетом з конкурсних торгів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », всупереч вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель», не було відмовлено останнім в участі у торгах, а укладено Контракт з компанією « ІНФОРМАЦІЯ_6 », в особі директора ОСОБА_6 , від 29.03.11 № 221 на постачання самопідіймальної плавучої бурової установки В312 вартістю 400 344 000,00 (чотириста мільйонів триста сорок чотири тисячі) доларів США (далі Контракт №221).

Продовжуючи свої злочині дії службові особи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » при проведенні у жовтні 2011 року конкурсних торгів по закупівлі «Платформи морські (самопідіймальна плавуча бурова установка)», незважаючи на те, що в пропозиціях учасників « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (Великобританія) та А/Т « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (Латвія), були відсутні установчі (статутні) документи засновників, що передбачено конкурсною документацією, а також в пропозиціях була необґрунтовано завищена вартість СПБУ, не відмовили учасникам від участі в торгах, а провели конкурсні торги.

За наслідками розгляду тендерних пропозицій, Комітетом з конкурсних торгів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » прийнято рішення про закупівлю за завищеною вартістю «Платформи морські (самопідіймальна плавуча бурова установка)» у Акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (Латвія) та укладено Контракт з АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », в особі членів правління ОСОБА_7 і Ірини Рудзате, № 1219 від 02.11.11 на постачання самопідіймальної плавучої бурової установки В319 вартістю 399 800 000,00 (триста дев`яносто дев`ять мільйонів вісімсот тисяч) доларів США (далі Контракт№1219).

Кошти в повному обсязі, згідно умов вищевказаних контрактів, були перераховані ДАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » переможцям конкурсних торгів, після доставки самопідіймальних плавучих бурових установок В312 та В319 в пункти призначення.

Зазначені злочинні дії службових осіб Міненерговугілля України, НАК « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » дозволили протиправно привласнити їм державні кошти у сумі приблизно 400 млн. долларів США, що є особливо великим розміром.

Під час досудового розслідування встановлено, що ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », має розрахункові рахунки № НОМЕР_4 (українська гривня, долар США , євро), № НОМЕР_5 (українська гривня, долар США, євро), які відкрито у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Інформація щодо діяльності та фінансового стану ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », а також руху коштів по вказаному рахунку з моменту їх відкриття по теперішній час має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні та може бути використана як доказ.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання слідчого і надання тимчасового доступу до речей і документів.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 159, 162, 163 ч. 6, 309, 372 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого слідчої групи Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати слідчому слідчої групи Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей та документів, які становлять банківську таємницю та перебувають у володінні публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) щодо фінансового стану, діяльності та руху коштів з моменту відкриття по теперішній час по розрахункових рахунках ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) № НОМЕР_4 (українська гривня, долар США, євро), № НОМЕР_5 (українська гривня, долар США, євро) та можливість вилучення їх копій, а саме:

- виписки по рахункам ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), як на паперових, так і на електронних носіях, з моменту відкриття по теперішній час з інформацією про точний час надходження, включаючи години, хвилини та секунди перерахування грошових коштів по вказаному рахунку; залишок грошових коштів на кінець та початок банківського дня; призначення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб контрагентів та банківські установи, в яких вони відкриті; назви юридичних (фізичних) осіб контрагентів, їх коди ЄДРПОУ;

- банківські чеки про видачу готівки з рахунку з моменту його відкриття по теперішній час;

- договори та інші фінансові документи (або їх копії), які стали підставою для руху коштів по вказаних рахунках;

- документи кредитних справ, кредитні договори, іпотечні та депозитні договори, листи та інші документи стосовно отримання кредитів;

- інші наявні банківські документи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ).

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах справи № 757/14375/15-к

Примірник 2 - виданий слідчому слідчої групи Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 .

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 64648474
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку