open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 61022 м. Харків, пр. Науки, буд.5, тел./факс 702-10-79 inbox@lg.arbitr.gov.ua _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

УХВАЛА

09 лютого 2017 року Справа № 913/42/17

Провадження №7/913/42/17

Господарський суд Луганської області у складі:

судді Тацій О.В.

за участю секретаря судового засідання помічника судді Лотох І.В.,

розглянувши матеріали справи за позовом Рубіжанського міського центру зайнятості, м. Рубіжне до Приватного підприємства «Будівельно-інжинірингова компанія Дан-Буд», м. Рубіжне про повернення сплаченої суми авансу у звязку з невиконанням підрядних робіт.

У судовому засіданні брали участь:

від позивача ОСОБА_1, довіреність № 11/06-99 від 23.01.2017.

від відповідача представник не прибув.

ВСТАНОВИВ:

Рубіжанський міський центр зайнятості звернувся до господарського суду з позовом до Приватного підприємства «Будівельно-інжинірингова компанія Дан-Буд» про повернення сплаченої суми авансу у розмірі 19741 грн. 38 коп. за невиконання договору підряду № 1211/05-65 від 16.09.2016.

Вказану позовну заяву 11.01.2017 розподілено судді Тацій О.В. відповідно до вимог ст.2-1 ГПК України.

11.01.2017 ухвалою судді Господарського суду Луганської області було прийнято позовну заяву до розгляду, порушено провадження у справі, розгляд справи призначено на 26.01.2017.

26.01.2017 розгляд справи було відкладено на 09.02.2017 у звязку з неявкою представника відповідача та ненадання останнім витребуваних доказів.

В судове засідання 09.02.2017 представник відповідача не зявився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, причини неявки до суду не повідомив, витребувані судом докази не надав.

Згідно ч. 3 ст. 4-3 ГПК України, господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства.

Також, суд зазначає, що за правилами ч. 3 ст. 22 ГПК України, сторони зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об'єктивного дослідження обставин справи.

Відповідно до ст. 77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів.

Дослідивши матеріали справи, враховуючи неявку представника відповідача у судове засідання та ненадання останнім витребуваних судом доказів, а також те, що спір не може бути вирішено в цьому судовому засіданні, суд вважає за доцільне відкласти розгляд справи.

На підставі викладеного, керуючись статтями 22, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Розгляд справи відкласти на 11 год. 40 хв. 28.02.2017.

2. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Луганської області за адресою: м. Харків, пр. Науки, 5, 2-й поверх, зал судових засідань № 204 (суддя Тацій О.В.).

3. Зобовязати позивача надати:

- заперечення на відзив відповідача, документальне підтвердження і нормативне обґрунтування заперечень.

4. Зобовязати відповідача надати:

- відзив на позовну заяву з доказами надіслання позивачу, документальне підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у відзиві доводів;

- статут, виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (оригінали для огляду у судовому засіданні, належним чином посвідчені копії до справи).

5. Попередити учасників судового процесу:

- усі документи адресовані суду повинні подаватись із зазначенням номеру справи, розкладені у відповідності до переліку додатків, прошиті та пронумеровані. Учасники судового процесу зобов'язані подавати докази завчасно: або за три дні до дати судового засідання через канцелярію суду, або поштою з урахуванням часу поштового перебігу та часу обробки кореспонденції службою діловодства суду;

- письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.36 ГПК України);

- у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити позов без розгляду.

Окремо попередити учасників судового процесу про відповідальність, передбачену п.5 ст.83 ГПК України за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом, зокрема за ненадання витребуваних судом документів у встановлений строк.

Явка повноважних та компетентних представників сторін у судове засідання на їх розсуд.

Інформація про час і місце судового засідання додатково розміщена на сторінці суду (у розділі «Новини та події суду») офіційного веб-порталу «Судова влада в Україні» в мережі Інтернет (www.court.gov.ua/sudy/).

Суддя О.В. Тацій

Джерело: ЄДРСР 64622101
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку