open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

_________________________________________________________________________

УХВАЛА

про відкладення слухання

09 лютого 2017 р. Справа № 902/85/17

Господарський суд Вінницької області у складі судді Банаська О.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: Департаменту будівництва, містобудування та архітектури Вінницької обласної державної адміністрації, м. Вінниця

до: ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Поділляінвестбуд", м. Вінниця

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні на відповідача - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Київцивілбуд"

про стягнення 768 398,26 грн

За участю секретаря судового засідання Павлової Т.С.

За участю представників:

позивача: ОСОБА_2, довіреність № б/н від 19.09.2016 р., посвідчення № 04 від 21.01.2015 р.

ОСОБА_3, довіреність № б/н від 19.09.2016 р., посвідчення №01 від 21.01.2015 р.

відповідача: не з'явився.

третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні на відповідача - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Київцивілбуд": не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

Департамент будівництва, містобудування та архітектури Вінницької обласної державної адміністрації подав позов до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Поділляінвестбуд" про стягнення 768 398,26 грн безпідставно отриманих коштів на підставі субпідрядної додаткової угоди № 1 від 09.10.2015 р. до підрядного до договору на виконання робіт по реконструкції СЗОШ І-ІІІ ступенів в с.Сосонка, Вінницького району № 10 т-58 від 14.10.2014 р.

Ухвалою суду від 16.01.2017 р. за вказаним позовом порушено провадження у справі № 902/88/17 та призначено до розгляду на 09.02.2017 р.

Одночасно ухвалою суду залучено до розгляді в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні на відповідача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Київцивілбуд".

08.02.2017 р. від представника позивача на адресу суду надійшли письмові пояснення (№ 04-14-204 від 08.02.2017 р.) на виконання вимог ухвали суду.

09.02.2017 р. до суду від відповідача надійшло клопотання (б/н від 09.02.2017 р.) в якому останній просить суд відкласти розгляд справи на іншу дату в зв'язку з неможливістю бути присутнім в судовому засіданні, оскільки останній перебуває на лікарняному.

В судове засідання 09.02.2017 р. представники відповідача та третьої особи в судове засідання не з'явились.

За відсутності відповідного клопотання справа розглядається без фіксації судового процесу технічними засобами.

В судовому засіданні 09.02.2017 р. представником позивача подано заяву про зменшення позовних вимог в якій останній просить суд стягнути з відповідача 703 586,56 грн.

Суд розглянувши подану заяву приймає її до розгляду, як таку, що не суперечить приписам ст. 22 ГПК України.

Розглянувши клопотання від 09.02.017 р. відповідача про відкладення розгляду справи, суд дійшов висновку про відхилення останнього виходячи з наступних міркувань.

Як наголошено в п.3.9.2 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 р. № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" господарський суд з урахуванням обставин конкретної справи може відхилити доводи учасника судового процесу - підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи, державного чи іншого органу щодо відкладення розгляду справи у зв'язку з відсутністю його представника (з причин, пов'язаних з відпусткою, хворобою, службовим відрядженням, участю в іншому судовому засіданні і т. п.). При цьому господарський суд виходить з того, що у відповідних випадках такий учасник судового процесу не позбавлений права і можливості забезпечити за необхідності участь у судовому засіданні іншого представника згідно з частинами першою - п'ятою статті 28 ГПК, з числа як своїх працівників, так і осіб, не пов'язаних з ним трудовими відносинами. Неможливість такої заміни представника і неможливість розгляду справи без участі представника підлягає доведенню учасником судового процесу на загальних підставах (статті 32 - 34 ГПК), причому відсутність коштів для оплати послуг представника не може свідчити про поважність причини його відсутності в судовому засіданні.

З огляду на вказане, в задоволенні клопотання відповідача про відкладення розгляду справи слід відмовити, як необґрунтоване враховуючи вказані вище приписи позаяк останнім не наведено жодних доказів неможливості уповноваження на представництво його інтересів в даному судовому засіданні будь-якої іншої особи.

Розглянувши матеріали справи, суд з огляду неявку відповідача та третьої особи, неподання відповідачем та третьою особою доказів у повному обсязі, а також з метою витребування додаткових доказів дійшов висновку про відкладення розгляду справи на іншу дату .

На підставі викладеного та керуючись п.п. 1, 2, 3 ч.1 ст.77, ст.ст.86, 87, 115 Господарського процесуального кодексу України суд, -

У Х В А Л И В :

1. Розгляд справи відкласти до 07 березня 2017 р. о 11:30 год., в приміщенні Господарського суду Вінницької області (вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, 4-й поверх).

2. Зобов’язати позивача, відповідача, третю особу забезпечити явку в засідання представників сторін з доказами про повноваження, визначеними ст.28 ГПК України з документами, що посвідчують особу.

3. Зобов’язати сторони та третю особу надати суду необхідні для вирішення спору докази (в належно оформлених копіях через канцелярію суду з супровідним листом до судового засідання, в оригіналах - в судове засідання для огляду), в тому рахунку:

Позивачу :

1. Оригінали документів до позовної заяви для огляду в судовому засіданні.

2. Реквізити наявних поточних рахунків в банківських установах надавши відповідну довідку.

3. Докази виконання підрядного договору № 10т.-58 від 14.10.2014 р. та субпідрядної додаткової угоди № 1 від 09.10.2015 р. (проектно-кошторисна документація, акти приймання-передачі виконаних робіт форми № КБ-2в, довідки про вартість виконаних робіт форми № КБ-3, платіжні доручення, банківські виписки, акти прихованих робіт, журнал авторського, технічного нагляду, загальний журнал робіт тощо).

4. Довідку банківських установ (довідку за підписом керівника та головного бухгалтера з відтиском гербової печатки) щодо руху коштів по взаєморозрахунках з відповідачем та третьою особою за період з 14.10.2014 р. по 06.03.2017 р.

5. Матеріали проведеної інвентаризації виконаних Підрядником робіт (акти, довідки тощо).

6. Письмове пояснення з наданням підтверджуючих доказів в якому вказати види, обсяги та вартість недовиконаних робіт, а також відносно яких робіт Підрядником здійснено неправильне застосування кошторисних норм.

7. Реквізити наявних поточних рахунків в банківських установах надавши довідку довільної форми.

8. Інші докази в обґрунтування своїх позовних вимог

Відповідачу:

1. Статут, довідку про включення до ЄДРПОУ станом на час розгляду справи в суді (оригінали для огляду в судовому засіданні, належним чином засвідчені копії в справу).

2. Реквізити наявних поточних рахунків в банківських установах надавши відповідну довідку.

3. Відзив на позовну заяву у порядку передбаченому ст.59 ГПК України, з поясненнями по суті заявлених вимог та доданням підтверджуючих документів у тому числі документів, що підтверджують надіслання копії відзиву та доданих до нього документів позивачу.

4. Докази виконання підрядного договору № 10т.-58 від 14.10.2014 р. та субпідрядної додаткової угоди № 1 від 09.10.2015 р. (проектно-кошторисна документація, акти приймання-передачі виконаних робіт форми № КБ-2в, довідки про вартість виконаних робіт форми № КБ-3, платіжні доручення, банківські виписки тощо).

5. Довідку банківських установ (довідку за підписом керівника та головного бухгалтера з відтиском гербової печатки) щодо руху коштів по взаєморозрахунках з позивачем та третьою особою за період з 14.10.2014 р. по 08.02.2017 р.

6. Інші докази в обґрунтування заперечень на позов.

Третій особі:

1. Письмове пояснення з приводу заявленого позову в якому обґрунтувати свою процесуальну позицію щодо нього з наданням підтверджуючих доказів.

2. Докази виконання підрядного договору № 10т.-58 від 14.10.2014 р. та субпідрядної додаткової угоди № 1 від 09.10.2015 р. (проектно-кошторисна документація, акти приймання-передачі виконаних робіт форми № КБ-2в, довідки про вартість виконаних робіт форми № КБ-3, платіжні доручення, банківські виписки, журнал авторського, технічного нагляду, загальний журнал робіт, форма № М29 тощо).

3. Довідку банківських установ (довідку за підписом керівника та головного бухгалтера з відтиском гербової печатки) щодо руху коштів по взаєморозрахунках з позивачем та відповідачем за період з 14.10.2014 р. по 06.03.2017 р.

4. Докази в обґрунтування своєї позиції в разі їх наявності.

4. Письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах компетенції вирішує спір, немає справ зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет із тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору.

5. Зобов'язати позивача надіслати третій особі копію позовної заяви та доданих до неї документів докази про що надати в наступне судове засідання (лист з описом вкладення, поштова квитанція тощо).

6. Зобов'язати позивача направити до відповідача свого представника з належно оформленими повноваженнями для складання розгорнутого акта звірки взаємних розрахунків станом на час подання та розгляду позовної заяви в суді, стосовно позовної суми з відображенням періоду утворення заборгованості, динаміку росту заборгованості та її погашення з посиланням на бухгалтерські документи, які надати в судове засідання.

7. Попередити позивача, відповідача та третю особу про те, що невиконання вимог ухвали суду може бути підставою для застосування штрафу у розмірі до 1 700,00 грн відповідно до п.5 ст.83 ГПК України.

8. Попередити позивача, що у разі неподання без поважних причин витребуваних судом матеріалів, позов може бути залишено без розгляду відповідно до п. 5 ст. 81 ГПК України.

9. Попередити відповідача, що в разі неявки в судове засідання та неподання витребуваних документів суд вправі розглянути справу за наявними у ній матеріалами відповідно до ст.75 ГПК України.

10. Звернути увагу сторін на те, що спір може бути врегульований між сторонами шляхом укладення мирової угоди.

11. Попередити сторони, що письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.36 ГПК України). В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" або ін.). Відповідно до п.5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

12. Ухвалу надіслати позивачу рекомендованим листом, відповідачу, третій особі та керівнику відповідача ОСОБА_4 рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

У випадку невиконання сторонами будь-яких вимог даної ухвали – надати письмові пояснення з обґрунтуванням причин її невиконання.

Суддя О.О. Банасько

віддрук . 5 прим.:

1 - до справи

2 - позивачу - вул.Тетральна, 14, м.Вінниця, 21050.

3, 4 - відповідачу - вул.Вишнева, 4, м.Вінниця, 21037; ОСОБА_4 - АДРЕСА_1, 24324.

5 - третій особі площа Гагаріна, 2, м.Вінниця, 21100.

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщений на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заяву про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua., зазначену в Заявці.

Джерело: ЄДРСР 64620892
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку