open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 234/75/17-ц

Провадження № 2-о/234/56/17

У Х В А Л А

про відкриття провадження по цивільній справі

10 січня 2017 року місто Краматорськ

Суддя Краматорського міського суду Донецької області Марченко Л.М., розглянувши цивільну справу за заявою громадян Мексики ОСОБА_1 ТА ОСОБА_2 про усиновлення малолітньої дитини, -

В С Т А Н О В И В:

Справа підсудна Краматорського міського суду.

Заяву подано з дотриманням вимог, викладених у ст.ст.234-235, 251-252 ЦПК України.

В якості зацікавлених осіб по справі слід залучити орган опіки та піклування Краматорської міської ради, Краматорський дошкільний дитячий будинок №3 «Гайок» Донецької обласної ради, Мінсоцполітики України.

До заяви додані представлені органом опіки та піклування документи, зазначені в ч.3 ст.253 ЦПК України.

02.06.2016 року Верховна Рада України прийняла Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» (№1401-VІІІ) та «Про судоустрій і статус суддів» (№1402-VІІІ), які набрали чинності з 30.09.2016 року. Положення вказаних законів містять низку новел для українського законодавства у сфері судоустрою, зокрема, в них не передбачено інституту народних засідателів, а закріплено, що справи в судах розглядаються суддею одноособово, а у випадках, визначених процесуальним законом, - колегією суддів, а також за участю присяжних (ч.1 ст.15 згаданого Закону №1402-VІІІ).

Згідно ст.234 ч.4 ЦПК України розгляд справ про усиновлення проводиться судом у складі одного судді і двох народних засідателів.

Зміни до ЦПК України щодо народних засідателів до цього часу не внесені.

Разом з тим, згідно п.1 розділу ХV «Перехідні положення» Конституції України закони та інші нормативні акти, прийняті до набуття чинності цією Конституцією, є чинними в частині, що не суперечать Конституції України. Це саме стосується і набуття чинності законом про внесення змін до Конституції України. Таким чином, положення ч.2 ст.18 та ч.4 ст.234 ЦПК України фактично втратили чинність після набуття чинності вказаним Законом №1401-VІІІ як такі, що не ґрунтуються на положеннях чинної Конституції.

Вказана позиція зазначена у постанові №21 Пленуму Верховного Суду України від 31.10.2016 року «Про відмову у зверненні до Конституційного Суду України з конституційним поданням щодо відповідності (конституційності) ч.2 ст.18, ч.4 ст.234 ЦПК України ч.5 ст.124, ч.1 ст.127, ч.4 ст.129 Конституції України».

З огляду на вказане, до внесення змін до ЦПК України розгляд даної справи слід проводити суддею одноособово.

Справу слід призначити до розгляду у закритому судовому засіданні, викликавши учасників по справі. Про розгляд справи слід повідомити прокурора м.Краматорська відповідно до Закону України «Про прокуратуру».

Керуючись ст.ст.234-235, 251-253 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження по цивільній справі за заявою громадян Мексики ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про усиновлення малолітньої дитини.

Залучити в якості зацікавлених осіб по справі опіки та піклування Краматорської міської ради, Краматорський дошкільний дитячий будинок №3 «Гайок» Донецької обласної ради, Мінсоцполітики України.

Призначити справу до розгляду у закритому судовому засіданні на 19.01.2017 року о 16-00 годині в залі Краматорського міського суду №11/3, про що повідомити учасників судового розгляду.

Про розгляд справи повідомити прокурора м.Краматорська відповідно до Закону України «Про прокуратуру».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Л

. М. Марченко

Джерело: ЄДРСР 64600895
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку