open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 550/92/17

Провадження №1-кс/550/37/17

У Х В А Л А

Іменем України

01 лютого 2017 року смт. Чутове

Слідчий суддя Чутівського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , старшого слідчого першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду клопотання заступника прокурора Харківської області старшого радника юстиції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, поданого в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 25.01.2017 р. за №42017220000000063, -

В С Т А Н О В И В :

Заступник прокурора Харківської області старший радник юстиції ОСОБА_4 звернувся із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме до інформації про зв`язок кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг по телефонному номеру НОМЕР_1 , що перебуває у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Зазначене клопотання обґрунтовує тим, що у провадженні першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області перебувають матеріали кримінального провадження №42017220000000063 від 25.01.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України за фактом сприяння терористичній організації суддею місцевого районного суду м. Харкова. Досудовим розслідуванням встановлено, що до вказаної діяльності може бути причетним суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова ОСОБА_5 . Також в ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 користується контактним номером мобільного телефону НОМЕР_1 . У зв`язку з тим, що громадянин ОСОБА_5 міг контактувати за допомогою мобільних телефонів з іншими особами з метою сприяння терористичній організації, з метою встановлення осіб, з якими контактував ОСОБА_5 , виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до інформації про зв`язок кінцевих обладнань споживача телекомунікаційних послуг без розкриття змісту розмов і повідомлень базових станцій рухомого (мобільного) зв`язку оператору мобільного зв`язку. Зазначена інформація перебуває у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Розгляд даного клопотання заступник прокурора Харківської області просив провести без виклику ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у зв`язку з наявністю достатніх підстав вважати, що існує загроза знищення зазначеної інформації.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України розгляд даного клопотання провести без виклику представників ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у володінні яких знаходиться інформація.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, заслухавши надане старшим слідчим першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_3 обґрунтування вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Відповідно до ст. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі та документи, можливість ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Статтею 160 КПК Українипередбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Речі і документи, які містять охоронювану законом таємницю визначені статтею 162 КПК України.

Згідно з ч. 5, 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Під час розгляду клопотання слідчим суддею встановлено, що клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю подано з дотриманням правил підсудності, визначених ч. 10 ст. 49 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» та підлягає розгляду слідчим суддею Чутівського районного суду Полтавської області.

До клопотання доданий витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження № 42017220000000063, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 25.01.2017 р. за ознаками злочину, передбаченого ст. 258-3 ч. 1 КК України, за фактом сприяння терористичній організації суддею Червонозаводського районного суду м. Харкова, ОСОБА_5 в рамках якого подається клопотання.

Органом досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42017220000000063 є Прокуратура Харківської області. Слідчими у даному кримінальному проваджені є: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_3 , ОСОБА_8 Прокурорами у даному кримінальному провадженні є: ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_4 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 .

Клопотання подане заступником прокурора Харківської області ОСОБА_4 та відповідає вимогам КПК України.

З наведених у клопотанні обставин, встановлених досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні №42017220000000063, та доданих до клопотання документів вбачається наявність ознак злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.

У зв`язку з тим, що громадянин ОСОБА_5 міг контактувати за допомогою мобільних телефонів з іншими особами з метою сприяння терористичній організації, з метою встановлення осіб, з якими контактував ОСОБА_5 , виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до інформації про зв`язок кінцевих обладнань споживача телекомунікаційних послуг без розкриття змісту розмов і повідомлень базових станцій рухомого (мобільного) зв`язку оператору мобільного зв`язку. Зазначена інформація перебуває у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Розгляд даного клопотання заступник прокурора Харківської області просив провести без виклику ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у зв`язку з наявністю достатніх підстав вважати, що існує загроза знищення зазначеної інформації.

Інформація про зв`язок кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг по телефонному номеру НОМЕР_1 , що перебуває у володінні оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, а саме - встановлення осіб, з якими ОСОБА_5 міг контактувати з метою сприяння терористичній організації та може бути використана у якості доказів.

Одержати зазначені документи іншими способами не можливо, оскільки згідно зіст. 9 Закону України «Про телекомунікації» охорона таємниці телефонних розмов,телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються технічними засобами, телекомунікацій,та інформаційна безпека телекомунікаційних мереж гарантуютьсяКонституцієюта законами України. Зняттяінформаціїз телекомунікаційних мереж заборонене, крім випадків, передбачених законом. Оператори, провайдери телекомунікацій зобов`язані вживати відповідно до законодавства технічних та організаційних заходів із захисту телекомунікаційних мереж, засобів телекомунікацій, інформації з обмеженим доступом про організацію телекомунікаційних мереж та інформації, що передається цими мережами.

За таких обставин, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотанняслідчого обґрунтоване тапідлягає задоволенню.

Керуючись статтями 131, 132, 159-165, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Зобов`язати приватне акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ) надати старшому слідчому першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_7 , слідчим першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_6 , ОСОБА_8 , процесуальним керівникам групи прокурорів у кримінальному провадженні ОСОБА_12 , ОСОБА_11 , а також за їх дорученням іншим уповноваженим особам тимчасовий доступ до інформації про зв`язок кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг по телефонному номеру НОМЕР_1 , що перебуває у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Зобов`язати оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить наступну інформацію по телефонному номеру НОМЕР_1 за період часу з 00:00 годин 01.01.2016 р. по 01.02.2017 р.:

-інформацію про вмикання-вимикання мобільного терміналу (тобто реєстрація в мережі оператора зв`язку) із вказуванням координат базових станцій та часу і місця реєстрації терміналу мережі;

-ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонента: номер абонента, унікальний ідентифікатор сім-картки (IMSІ), міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі ІМЕІ) тощо;

-типи з`єднань абонента: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація тощо;

-дата, час та тривалість з`єднання, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента;

-ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонент Б), з`єднання нульової тривалості;

-за наявності контрактної угоди або відповідної реєстрації надати відомості про його особу.

Строк дії ухвали до 28 лютого 2017 р.

Ухвала слідчого судді про доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, підлягає обов`язковому виконанню.

У випадку невиконання ухвали слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 64470903
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку