open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 362/4944/14-к

Провадження № 1-кс/362/540/14

У Х В А Л А

І м е н е м У к р а ї н и

17.10.2014 року слідчий суддя Васильківського міськрайонного суду ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого СВ Васильківського МВ ГУ МВС України в Київській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Васильківського МВ ГУ МВС України в Київській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю,-

в с т а н о в и в:

17.10.2014 року старший слідчий СВ Васильківського МВ ГУ МВС України в Київській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю, та можливість вилучення їх копій, які знаходяться у володінні Територіального відокремленого безбалансового відділення № НОМЕР_1 філії ІНФОРМАЦІЯ_1 публічного акціонерного товариства ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: справ з юридичного оформлення поточного рахунку ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , а саме: № НОМЕР_3 (валюта рахунку українська гривня), відкритий 22.10.2008 року в повному обсязі, зокрема, заяву на відкриття рахунку, договори з додатковими угодами, інші документи, які стали підставою для відкриття цього рахунку та заяву ОСОБА_4 на видачу коштів 22.08.2011року .

Як вбачається з клопотання, в провадженні СВ Васильківського МВ ГУ МВС України в Київській обл. перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12014110140001320 від 02.10.2014 року, за фактом використання завідомо підробленого документа, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що 22.08.2011 року, випускник Комунального закладу Київської обласної ради ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_4 з метою отримання одноразової грошової допомоги при працевлаштуванні відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.1994 №226 Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та Листа Міністерства освіти і науки України від 08.07.2009 №10/2-490 Щодо виплати допомоги при працевлаштуванні дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського лікування надав адміністрації ліцею довідку від 05.07.2011 видану начальником відділу ФОП ОСОБА_5 ОСОБА_6 щодо його працевлаштування на посаді зварювальника.

В ході огляду вище зазначеної довідки встановлено, що в документі знаходяться відтиск печатки ФОП ОСОБА_7 та підпис начальника відділу ОСОБА_6 .

Відповідно до відомостей з ДП ІНФОРМАЦІЯ_5 ФОП ОСОБА_7 перебуває на обліку в реєстраційній службі ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Також стало відомо, що ОСОБА_4 ніколи не працював у ФОП ОСОБА_7 на посаді зварювальника. Крім того, у довідці від 05.07.2011 року, виданої на ім`я ОСОБА_4 про працевлаштування останнього на посаді зварювальника, відтиск печатки, який знаходиться у ній, візуально схожий на печатку ФОП ОСОБА_7 .

Встановлено, що 01.06.2011 КЗ КОР ІНФОРМАЦІЯ_4 надало до Територіального відокремленого безбалансового відділення № НОМЕР_4 /0688 філії головного управління по м. Києву та Київської області публічного акціонерного товариства ІНФОРМАЦІЯ_2 платіжне доручення № 22204999 від 25.06.2011 на виплату матеріальної допомоги при працевлаштуванні випускникам за червень 2011 року на особові рахунки.

Відповідно до договору № 140808 від 22.10.2008 року про відкриття поточного рахунку та розрахунково-касового обслуговування вкладу ІНФОРМАЦІЯ_7 в національній валюті для фізичної особи, ОСОБА_4 відкрито поточний рахунок № НОМЕР_3 для обліку коштів за вкладом і здійснення операцій по ньому.

Згідно отриманої інформації з Територіального відокремленого безбалансового відділення № НОМЕР_1 філії головного управління по м. Києву та Київської області публічного акціонерного товариства ІНФОРМАЦІЯ_2 вих. № 1704 від 09.10.2014 року, ОСОБА_4 22.08.2011 року отримував грошові кошти в ТВБВ № НОМЕР_1 .

Відповідно до інформаційної довідки, Територіальне відокремлене безбалансове відділення №10026/0688 філії головного управління по м. Києву та Київської області публічного акціонерного товариства ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

На вищезазначеному поточному рахунку ОСОБА_4 відображується інформація щодо отримання останнім 22.08.2011 року одноразової грошової допомоги при працевлаштуванні в розмірі 5760 грн.

Відповідно до ст. 60 Закону України Про банки та банківську діяльність, інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третіми особами при наданні послуг банку, є банківською таємницею і її розголошення може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту. Банківською таємницею, зокрема, є: відомості про стан рахунків клієнтів; операції, які були проведені на користь чи за дорученням клієнта, здійснені ним угоди; фінансово-економічний стан клієнтів; інформація про організаційно-правову структуру юридичної особи клієнта, її керівників, напрями діяльності; відомості стосовно комерційної діяльності клієнтів чи комерційної таємниці та інша комерційна інформація.

Відповідно до ст. 62 Закону України Про банки та банківську діяльність інформація щодо юридичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками з письмового дозволу власника такої інформації або за рішенням суду.

З наведеного вбачається, що дослідити зазначені документи в інший спосіб, без рішення суду щодо розкриття інформації, що становить банківську таємницю, неможливо, а вони самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому у теперішній час у органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, що містять охоронювану законом таємницю та їх вилученні.

Згідно з ч. 2 ст. 159 КПК України отримання тимчасового доступу до вказаних вище документів може здійснюватися лише на підставі ухвали слідчого судді, а отримати доступ до них в інший спосіб не можливо.

Крім того, відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України, просить розглядати зазначене клопотання в суді без участі представника Територіального відокремленого безбалансового відділення № НОМЕР_1 філії ІНФОРМАЦІЯ_1 публічного акціонерного товариства ІНФОРМАЦІЯ_2 , ЄДРПОУ НОМЕР_2 оскільки є достатні підстави вважати, що службові особи вказаної установи повідомлять ОСОБА_4 про витребування вищезазначених документів слідчими органами у зв`язку з дослідженням його протиправних дій, що у подальшому призведе до знищення або спотворення документів

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні, є потреба у наданні тимчасового доступу до документів.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що дослідити зазначені документи в інший спосіб, без рішення суду щодо розкриття інформації, що становить банківську таємницю, неможливо, а вони самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя приходить до висновку про обгрунтованість клопотання та необхідність його задовольнити і надати слідчому тимчасовий доступ до речей, шляхом їх вилучення їх копій.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 110, 159-160, 162-166, 309, КПК України,

у х в а л и в:

Клопотання старшого слідчого СВ Васильківського МВ ГУ МВС України в Київській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Васильківського МВ ГУМВС України в Київській області старшому лейтенанту міліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, та можливість вилучення їх копій, які знаходяться у володінні Територіального відокремленого безбалансового відділення № НОМЕР_1 філії головного управління по м. Києву та Київської області публічного акціонерного товариства ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- справ з юридичного оформлення поточного рахунку ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , а саме: № НОМЕР_3 (валюта рахунку українська гривня), відкритий 22.10.2008 року в повному обсязі, зокрема, заяву на відкриття рахунку, договори з додатковими угодами, інші документи, які стали підставою для відкриття цього рахунку.

- заяву ОСОБА_4 на видачу коштів від 22.08.2011 року.

Строк дії ухвали 30.10.2014 року.

У разі невиконання ухали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Джерело: ЄДРСР 64461156
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку