open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 739/2087/16-ц

Номер провадження 2/739/59/17

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 січня 2017 року Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого - судді Наполова М.І.,

секретаря - Шкурат О.Г.,

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1,

представника відповідача - головного спеціаліста відділу

земельних відносин, охорони навколишнього природного середовища, виробництва і маркетингу сільськогосподарської продукції управління агропромислового розвитку Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Чернігівської області - Коваленка І.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні зали судових засідань Новгород-Сіверського районного суду Чернігівської області в м. Новгород-Сіверський Чернігівської області цивільну справу за позовом ОСОБА_3, в особі представника за довіреністю - ОСОБА_1, до Новгород-Сіверської державної районної адміністрації Чернігівської області про визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА _3, в особі представника за довіреністю,звернувся в суд з позовом до Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Чернігівської області про визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку. Заявлені позовні вимоги позивач мотивує тим, що державний акт від 13 липня 2006 року, серія НОМЕР_1, на право власності ОСОБА_4 на земельну ділянку - видано після смерті ОСОБА_4. Дана обставина позбавляє ОСОБА_3 можливості оформити спадщину після смерті тітки.

В судовому засіданні:

представник позивача, ОСОБА_1 висловився на підтримку заявлених позовних вимог та необхідність їх задоволення.

Представник Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Чернігівської області позов визнав та висловився про можливість задоволення заявлених позовних вимог.

Вислухавши пояснення представника позивача, представника відповідача та дослідивши наявні у матеріалах справи докази суд вважає, що позов підлягає задоволенню, з наступних підстав:

по справі встановлено, що ОСОБА_5 (тітка позивача у справі) померла ІНФОРМАЦІЯ_1 року. 13 липня 2006 року на підставі розпорядження № 99 від 20 березня 2006 року голови Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Чернігівської області, на ім`я померлої на час видачі державного акту ОСОБА_4, було видано державний акт, серія НОМЕР_1, на право власності на земельну ділянку площею 2,3576 га..

Наявність виданого на ім`я ОСОБА_4 з порушенням вимог чинного законодавства (згідно припису ч. 2 ст. 25 ЦК України цивільна правоздатність фізичної особи виникає у момент її народження, а припиняється, відповідно до вимог ч. 4 ст. 25 ЦК України, у момент її смерті) державного акту, серія НОМЕР_1 від 13 липня 2006 року на право власності на земельну ділянку - унеможливлює оформлення позивачем спадщини. Отже, за таких встановлених судом фактичних обставин заявлені позовні вимоги є обґрунтованими, а порушене право позивача підлягає судовому захисту шляхом ухвалення рішення про задоволення заявлених позовних вимог.

На підставі викладеного, враховуючи роз`яснення ПП ВСУ від 16 квітня 2004 року № 7 "Про практику застосування судами земельного законодавства при розгляді цивільних справ", приймаючи до уваги вимоги затвердженого 02.07.2003 року наказом № 174 Державного комітету України по земельних ресурсах Тимчасового порядку ведення державного реєстру земель та керуючись ст. 25 ЦК України, ст.ст. 88, 119, 120 ЦПК України, суд -

В И Р І Ш И В:

Позов ОСОБА_3 до Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Чернігівської області про визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку - з а д о в о л ь н и т и.

Визнати недійсним виданий 13 липня 2006 року на підставі розпорядження від 20 березня 2006 року за № 99 Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Чернігівської областіна ім'я ОСОБА_4 державний акт, серія НОМЕР_1, на право власності на земельну ділянку.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Головуючий суддя: М.І. Наполов

Джерело: ЄДРСР 64376561
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку