open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 192/32/17

Провадження № 3/192/26/17

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"25" січня 2017 р. в смт Солоне суддя Солонянського районного суду Дніпропетровської області Щербина Н.О., розглянувши матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1, що народився 1985 року липня місяця 29 числа, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_1, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_2, не працюючого, раніше до адміністративної відповідальності не притягався, посвідчення водія серії ВХТ №356448,

за правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

В С Т А Н О В И В:

27 грудня 2016 року приблизно о 10 годині 50 хвилин по вул.Стремського поблизу будинку №2 в с. Василівка Солонянського району Дніпропетровської області, водій ОСОБА_1 керував автомобілем ВАЗ 2101, номерний знак 58948КН з явними ознаками алкогольного сп’яніння (різкий запах алкоголю з порожнини рота, почервоніння очей) та на вимогу співробітників поліції пройти у встановленому порядку огляд на стан сп’яніння як на місці за допомогою приладу «Драгер», так і проїхати до медичного закладу для проведення медичного огляду на стан сп’яніння категорично відмовився в присутності двох свідків, чим порушив пункт 2.5 ПДР України, тобто вчинив правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП.

Правопорушник ОСОБА_1, який про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про що свідчить його підпис в протоколі від 27 грудня 2016 року, в судове засідання не з’явився, причини неявки суду не повідомив.

Дослідивши додані до протоколу докази, суддя приходить до висновку, що вина ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення підтверджується письмовими доказами: протоколом про адміністративне правопорушення серії АП1 №311212 від 27 грудня 2016 року, письмовими поясненнями свідків ОСОБА_2, ОСОБА_3 згідно яких 27 грудня 2016 року в їх присутності водій ОСОБА_1 на вимогу співробітників поліції пройти у встановленому порядку огляд на стан сп’яніння за допомогою приладу «Драгер-Алкотест» чи проїхати до медичного закладу для проведення огляду на стан сп’яніння в закладах охорони здоров’я категорично відмовився. Крім того, вина ОСОБА_1 підтверджується письмовими поясненнями, написаними ним власноручно 27 грудня 2016 року, згідно яких працівники поліції пропонували йому пройти у встановленому порядку огляд на стан сп’яніння як на місці за допомогою приладу «Драгер-Алкотест», так і проїхати до медичного закладу для проведення медичного огляду на стан сп’яніння, а він категорично відмовився в присутності двох свідків. Під час написання пояснень факт вживання алкоголю не заперечував.

Згідно довідки бази даних НАІС «Екзаменаційна система» ДВП ГУНП України в Дніпропетровській області від 03 січня 2017 року ОСОБА_4 з 16 березня 2016 року має посвідчення водія категорії «В» серія ВХТ №356448.

Враховуючи вище викладене, характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, який вчинив правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП, чим допустив грубе порушення Правил дорожнього руху України, що підтверджується протоколом від 27 грудня 2016 року за ч.1 ст.130 КУпАП, приходжу до висновку про наявність в його діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП та про доцільність накладення на нього адміністративного стягнення, передбаченого санкцією ч.1 ст.130 КУпАП.

Крім цього, у зв’язку з ухваленням судом постанови про накладення адміністративного стягнення з правопорушника на користь держави відповідно до ст.4 Закону України «Про судовий збір» необхідно стягнути судовий збір у розмірі 320 гривень 00 копійки.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 24, 27, ч.1 ст.130, 284 КУпАП

П О С Т А Н О В И В :

Визнати винним ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Накласти на ОСОБА_1 адміністративне стягнення у вигляді штрафу на користь держави в розмірі 600 (шестисот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200 (десять тисяч двісті) гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 (один) рік.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави 320 (триста двадцять) гривень 60 копійок судового збору.

Постанова судді може бути оскаржена до апеляційного суду Дніпропетровської області через Солонянський районний суд Дніпропетровської області шляхом подання апеляційної скарги особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя Н. О. Щербина

Джерело: ЄДРСР 64283560
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку