open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 177/1820/16-а

Провадження № 2-а/177/5/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.01.2017

Криворізький районний суд Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Коваль Н. В.

за участі: секретаря Зборівської І. С.,

позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кривому Розі справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Поліцейського патрульної поліції сектору (у складі відділу) Криворізького відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області капрала поліції ОСОБА_2 про визнання дій посадової особи протиправними та скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА _1 звернувся до суду з вказаним адміністративним позовом 23.08.2016 року та просив суд визнати дії поліцейського патрульної поліції сектору (у складі відділу) Криворізького відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області капрала поліції ОСОБА_2, щодо розгляду справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, на місці зупинки транспортного засобу Mitsubishi ASX, д/з АА 7325 СН 18.06.2016 року о 20.50 год. за адресою: вул. Леніна, с. Лозуватка, Криворізький район, Дніпропетровська область та скасувати постанову ПС2 №477019 від 18.08.2016 року у справі про адміністративне правопорушення про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності передбаченої ч. 1 ст.126 КУпАП.

В судовому засіданні встановлено, що позивач зареєстрований за адресою: вул. ОСОБА_3 (ХХІІ Партз’їзду), 6/48, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, а місце знаходження відповідача є вул. Привокзальна, 15/1, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область.

Позивач в судовому засіданні не заперечував проти передачі зазначеної адміністративної справи на розгляд Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Відповідач в судове засідання не з’явився про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Відповідно до ч. 1,2 ст. 19 КАС України, адміністративні справи вирішуються адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об'єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача, або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, передбачених цим Кодексом. Якщо така особа не має місця проживання (перебування, знаходження) в Україні, тоді справу вирішує адміністративний суд за місцезнаходженням відповідача.

Враховуючи думку позивача, та у зв’язку з тим, що дана адміністративна справа не підсудна Криворізькому районному суду Дніпропетровської області, суд вважає за необхідне передати її на розгляд до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області за зареєстрованим місцем проживання відповідача.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 22 КАС України суд після відкриття провадження у справі з'ясувалося, що справа територіально підсудна іншому суду.

Відповідно до ч. 8 ст. 22 КАС України спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються.

Керуючись ст. 19, ст. 22 КАС України,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративну справу № 177/1820/16-а за позов ОСОБА_1 до Поліцейського патрульної поліції сектору (у складі відділу) Криворізького відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області капрала поліції ОСОБА_2 про визнання дій посадової особи протиправними та скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення – передати на розгляд Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя

:

Джерело: ЄДРСР 64226003
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку