open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа 729/1273/16-ц

2/729/42/17 р.

З АОЧ Н Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"20" січня 2017 р.

Бобровицький районний суд Чернігівської області в складі :

головуючого –судді Демченко Л.М.,

при секретарі Горлач Д.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Бобровиця цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційний банк “ПриватБанк” до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про стягнення заборгованості. Свої вимоги обгрунтовує тим, що 13.03.2013 року з ОСОБА_1 було укладено кредитний договір б/н, за яким останній отримав кредит в розмірі 5000,00 грн., у вигляді встановленого кредитного ліміту на платіжну картку зі сплатою відсотків за користування кредитом у розмірі 30 % на рік на суму залишку заборгованості за кредитом з кінцевим терміном повернення, що відповідає строку дії картки. Відповідач підтвердив свою згоду на те, що підписана заява разом з «Умовами та правилами надання банківських послуг», « Правилами користування платіжною карткою», та « Тарифами Банку» являє собою договір, про що підтверджується його особистим підписом. Згідно до п. 2.1.1.5.5 Умов та правил надання банківських послуг позичальник зобов’язується погашати заборгованість за кредитом, відсотками за його використання, за перевитрати платіжного ліміту, а також оплачувати комісії на умовах, передбачених договором. Відповідно до п.2.1.1.7.6. Умов надання банківських послуг при порушенні позичальником строків платежів по кожному з грошових зобов’язань, передбачених договором більш ніж на 30 днів, позичальник зобов’язаний заплатити банку штраф в розмірі 500 грн.+5% від суми позову. Відповідач порушив умови договору, не надавши своєчасно банку грошові кошти для погашення заборгованості за кредитом, відсотками, а також іншими витратами відповідно до умов Договору і на даний час ухиляється від погашення заборгованості, у зв’язку з чим станом на 31.10.2016 року становить 57470,84 грн., яку і просить стягнути з ОСОБА_1, а також судовий збір в сумі 1378,00 грн.

Представник позивача в судове засідання не з’явився, в своїй заяві просить справу розглянути в його відсутність. Позовні вимоги підтримує в повному обсязі. Проти ухвалення заочного рішення не заперечує (а.с. 1- 3).

Відповідач в судове засідання не з’явився, про час та місце слухання справи повідомлений належним чином, що підтверджується повідомленням про отримання ним повістки (а.с.51), причини неявки суду не повідомив та не надав заяви про розгляд справи у його відсутність. Отже, відповідач не з`явився до суду без поважних причин, що дає суду, відповідно до вимог ст. 224 ч.1 ЦПК України право ухвалити заочне рішення.

Враховуючи те, що сторони до суду не з’явились, суд вважає за необхідне розгляд справи провести відповідно до вимог ст.197 ч.2 ЦПК України без проведення фіксування судового засідання технічними засобами.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку:

Судом встановлено, що 13.03.2013 року між ПАТ КБ «ПриватБанк» та ОСОБА_1 було укладено кредитний договір б/н, за яким останній отримала кредит в сумі 5000,00 грн., у вигляді встановленого кредитного ліміту на платіжну картку зі сплатою відсотків за користування кредитом у розмірі 30 % на рік на суму залишку заборгованості за кредитом з кінцевим терміном повернення, що відповідає строку дії картки (а.с.6).

Пунктом 1.1.7.12 Умов та правил надання банківських послуг передбачено, що договір діє на протязі 12 місяців з моменту підписання. Якщо на протязі цього строку жодна зі сторін не проінформує іншу сторону про припинення дії договору, він автоматично лонгується на той самий строк (а.с.6-37).

Згідно з вимогами ст. 1054 ЦК України за кредитним договором банк або інша фінансова установа зобов’язуєтся надати грошові кошти позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов’язується повернути кредит та сплатити проценти .

Відповідно до ст. 526 ЦК України зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства .

ОСОБА_1 належним чином умов договору не виконав, внаслідок чого виникла заборгованість, яка згідно розрахунку заборгованості за кредитним договором станом на 31.10.2016 року року становить 57470,84 грн. і яка складається з: заборгованості за кредитом – 4645,58 грн.; заборгованості по процентам за користування кредитом – 46070,33 грн; заборгованості за пенею та комісією – 3542,03 грн.; штрафу (фіксована частина) -500,00 грн.; штрафу (процентна складова) – 2712,90 грн. (а.с.4-5).

Відповідно до вимог ст. 60 ЦПК України позивачем надані докази, які підтверджують порушення умов договору і відповідачем вони не спростовані.

Отже, враховуючи вищевказане, позовні вимоги ПАТ КБ «Приват Банк» підлягають задоволенню. З відповідача підлягає стягненню заборгованість в сумі 57470,84 грн., а також судовий збір в сумі 1378 грн. 00 коп., сплачений банком при подачі позову до суду (а.с. 1), відповідно до вимог ст. 88 ЦПК України.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 10, 11, 60, 88, 209, 212-215, 218, 224-226, 228 ЦПК України ст. ст. 526, 527, 530, 558, 559, 610, 611, 615,629, 1050, 1054 ЦК України, -

В И Р І Ш И В :

Позовні вимоги Публічного акціонерного товариства Комерційний банк “ПриватБанк” - задовольнити .

Стягнути з ОСОБА_1, на користь Публічного акціонерного товариства Комерційний банк “ПриватБанк” заборгованість в сумі 57470 (п`ятдесят сім тисяч чотириста сімдесят) гривень 84 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Публічного акціонерного товариства Комерційний банк “ПриватБанк” в повернення судового збору 1378 (одну тисячу триста сімдесят вісім ) гривень.

Заочне рішення може бути переглянуте судом за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Позивач може оскаржити заочне рішення в загальному порядку

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

На рішення може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Чернігівської області через Бобровицький районний суд протягом десяти днів з дня проголошення рішення, а особами , які брали участь в справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення рішення суду, протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення .

Суддя

Джерело: ЄДРСР 64223586
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку