open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 215/4715/16-ц

2/215/273/17

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 січня 2017 року Тернівський районний суд м. Кривого Рогу

у складі: головуючого, судді - Квятковського Я.А.

за участю: секретаря - Пасько М.В.

розглянувши в порядку ч.2 ст.197 ЦПК України без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до виконавчого комітету Тернівської районної у місті ОСОБА_2 ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,-

ВСТАНОВИВ:

08.11.2016 року ОСОБА_1. звернулася до суду з позовною заявою до виконавчого комітету Тернівської районної у місті ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини після ОСОБА_3, померлого 13.04.2016 року.

В обґрунтування позовних вимог вказує, що 13.04.2016 року її син ОСОБА_3 помер. Після його смерті відкрилась спадщина на належне йому майно, а саме - квартиру АДРЕСА_1. Заповітів ОСОБА_3 не складав, спадкоємцем перщої черги за законом є мати ОСОБА_1 Позивач сумлінно помиляючись щодо часу відкриття спадщини звернулась до нотаріуса у листопаді 2016 року з заявою про прийняття спадщини, після шести місяців з дня смерті сина, позивачу було відмовлено у видачі даного свідоцтва, оскільки нею було пропущено встановлений законом шестимісячний строк для подання заяви про прийняття спадщини. Позивач вважає, що строк нею було пропущено з поважних причин.

У зв'язку з викладеним, позивач ОСОБА_1 просить встановити їй додатковий тримісячний строк з дня набрання рішенням законної сили для подання заяви про прийняття спадщини після сина ОСОБА_1., померлого 13.04.2016 року.

В судове засідання позивач не з'явилася, надала суду письмову заяву в якій позовні вимоги підтримує в повному обсязі та просить суд розглядати справу за її відсутністю.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, надав суду письмову заяву, в якій позов визнає у повному обсязі та просить суд розглядати справу за його відсутності.

Оскільки відповідач позов визнав, тому відповідно до ст.174 ч.4 ЦПК України, суд приймає визнання позову відповідачами, яке, на думку суд, не суперечить вимогам закону, та обставини позову не потребують доказуванню відповідно до ст.61 ЦПК України, позов є законним та для його задоволення маються всі законні підстави.

Правовідносини між сторонами регулюються ст. 1272 ЦК України, згідно якої за позовом спадкоємця, який пропустив строк для прийняття спадщини з поважних причин, суд може визначити йому додатковий строк, достатній для подання ним заяви про прийняття спадщини.

Таким чином, на підставі ст.1272 ЦК України, керуючись ст.ст.10, 27, 31, 60, 61, 130, 174 ч.4, 213-215 України, суд,-

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 - задовольнити.

Визначити ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, додатковий двомісячний строк, після набрання рішенням законної сили, для подання заяви про прийняття спадщини після сина ОСОБА_3, померлого 13.04.2016 року.

Рішення суду може бути оскаржене до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Тернівський районний суд м. Кривого Рогу шляхом подання апеляційної скарги на рішення суду протягом десяти днів з дня його проголошення.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

СУДДЯ:

Джерело: ЄДРСР 64206766
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку