open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 591/205/17

Провадження № 1-кс/591/268/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 січня 2017 рокум. Суми

Слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП в Сумській області ОСОБА_3 ,про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В:

Ст. слідчий СУ ГУ НП в Сумській області ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням погодженим з прокурором , про тимчасовий доступ до речей і документів, яке підтримав в судовому засіданні та мотивував тим, що в провадженні слідчого управління ГУНП в Сумській області перебуває кримінальне провадження № 12016200440001146 від 04.03.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.175 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що службові особи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) допускають невиплату заробітної плати працівникам підприємства строком більше ніж за один місяць.

Під час допиту в якості свідка головний державний інспектор ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 показала , що з 15.02.2016 по 16.02.2016 здійснено позапланову перевірку ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » щодо поновлення прав працівників на своєчасне отримання заробітної плати.

Під час перевірки встановлені наступні порушення:

-вимог ч. 1, 2 ст. 115 КЗпП України, ч. 1 ст. 24 Закону України «Про оплату праці» (порушення строків виплати заробітної плат);

-ч. 5 ст. 79, ч. 4 ст. 115 КЗпП України та ст. 21 Закону України «Про відпустки» (заробітна плата працівникам за весь час щорічної відпустки виплачується з порушенням встановлених законом строків).

-ст.ст. 116, 117 КЗпП України (розрахункові кошти працівника виплачуються не вдень звільнення, не здійснюється виплата працівникові його середнього заробітку за весь час затримання по день фактичного розрахунку )

За результатами перевірки виконуючому обов`язки генерального директора ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » винесено припис щодо усунення в установлений термін виявлених порушень трудового законодавства, за виконання яких встановлено контроль.

05.04.2016 по 06.04.2016 для перевірки виконання припису щодо усунення недоліків, виявлених під час проведення перевірки 15.02.2016 по 16.02.2016 та 07.04.2016 по 08.04.2016 для проведення позапланової перевірки працівників ІНФОРМАЦІЯ_2 не допустили, що розцінюється як створення перешкод у діяльності інспектора праці, відповідальність за яке передбачена ст. 188-6 КУпАП.

Інформації про розмір грошових коштів, отриманих підприємством від здійснення господарської діяльності, витраченої для погашення заборгованості із виплати заробітної плати у 2016 році в ІНФОРМАЦІЯ_3 не має у зв`язку з не допуском до перевірок ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у квітні 2016 року.

ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) у своїй діяльності використовує рахунки відкриті в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (МФО НОМЕР_2 ), а саме: № НОМЕР_3 ; № НОМЕР_4 ; № НОМЕР_5 ; № НОМЕР_6 ; № НОМЕР_7 ; № НОМЕР_8 ; № НОМЕР_9 .

На даний час з метою перевірки зазначених обставин, встановлення цільового використання грошових коштів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), а також з`ясування обставин вчинення кримінального правопорушення, необхідно отримати деталізовані відомості про рух грошових коштів по вказаним розрахунковим рахункам період з 01.01.2015 по 13.01.2017.

Дані відомості знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (МФО НОМЕР_2 ) за адресою: АДРЕСА_1 і містять в собі інформацію, яка самостійно чи в сукупності з іншими доказами матиме суттєве значення для з`ясування обставин кримінального правопорушення.

Тому слідчий просить задовольнити клопотання з підстав наведених у ньому.

Представник ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » у володінні якого знаходиться інформація, в судове засідання не з`явився, про день та час слухання клопотання товариство було повідомлено завчасно. Неприбуття у судове засідання осіб, у володінні яких перебувають речі і документи, що належним чином повідомлялись про час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду клопотання.

На підставі ч.1 ст.107 КПК України, в зв`язку з відсутністю відповідного клопотання учасників процесу, фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Як вбачається з клопотання та доданих до нього документів, в провадженні слідчого управління ГУНП в Сумській області перебуває кримінальне провадження № 12016200440001146 від 04.03.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.175 КК України.

Слідчим у вказаному кримінальному провадженні є : ОСОБА_3 , прокурори: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 /а.с.3/.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогамст.160 КПК України, матеріали клопотання містять достатні дані про те, що документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ з можливим їх вилученням мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі, передбачені ст.132, ч.ч.5-7 ст.163 КПК України, підстави до задоволення внесеного слідчим клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.107, 160 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання - задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого управління ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів та відомостей, що становлять банківську таємницю та знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (МФО НОМЕР_2 ) за адресою: АДРЕСА_1 по розрахунковим рахункам ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »: № НОМЕР_3 ; № НОМЕР_4 ; № НОМЕР_5 ; № НОМЕР_6 ; № НОМЕР_7 ; № НОМЕР_8 ; № НОМЕР_9 та можливість їх вилучити в копіях, а саме:

?про рух коштів по указаним рахункам із зазначенням всіх обов`язкових реквізитів, а саме: назви контрагенту, коду ЄДРПОУ контрагента, номер рахунку контрагента, назви банку з МФО в якому обслуговується контрагент, дати та часу здійснення транзакції, суми та призначення платежів, підстави руху коштів (вид та номер платіжного документу), тощо, у період з 01.01.2015 по 13.01.2017 (на паперовому та електронному носії);

?справ з юридичного оформлення рахунку в повному обсязі (заяви на відкриття рахунків, договори, додатки і додаткові угоди до нього, картки зі зразками підписів і відбитків печатки тощо), а також документів, які стали підставою для відкриття цього рахунку, видачі платіжних карток по рахунку, чекових книжок тощо;

?матеріали кредитних справ, в тому числі: документи, що надавалися клієнтом банку при оформлені кредитних договорів та отриманні кредитних коштів, документів щодо прийняття рішення керівництвом банку про надання кредиту товариству (рішення кредитного комітету, протоколи засідань кредитного комітету, рішення наглядової ради, протоколи засідань наглядової ради), кредитні договори, додаткові договори та документи, які складалися під час їх виконання та оплати заборгованості, графік нарахування відсотків та погашення заборгованості позичальником, довідку про заборгованість по кредиту з розмежуванням суми заборгованості по відсоткам за користування кредитними коштами та тілом кредиту, договори поруки, договори застави, що супроводжували укладання та подальше виконання умов кредитних договорів, всіх платіжних доручень по сплаті кредиту;

?платіжних документів (на паперовому носії), які стали підставою для руху коштів по указаним рахункам (платіжні доручення, чеки на зняття готівки тощо), у період з 01.01.2015 по 13.01.2017.

?вхідну та вихідну кореспонденцію між банківською установою та клієнтом банку.

Встановити строк дії ухвали в 30 днів з дня її постановлення.

Контроль за виконанням ухвали покласти на старшого слідчого слідчого управління ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 .

У разі невиконання вимог даної ухвали, суд має право за клопотанням сторін кримінального провадження постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_7 -Когер

Джерело: ЄДРСР 64108691
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку