open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/59195/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 листопада 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого групи слідчих ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення, -

В С Т А Н О В И В:

29.11.2016 року у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , погоджене прокурором ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення.

Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

У судовому засіданні слідчий просив задовольнити клопотання, зазначаючи наступне.

Другим слідчим відділом управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва провадиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42014100000000932 внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.07.2014 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України та ч. 5 ст. 191 КК України.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що розпорядженням Кабінету Міністрів України №1119 р. від 23.10.1999 прийнято пропозицію ІНФОРМАЦІЯ_1 про передачу пакета акцій у розмірі 12,73% статутного фонду АК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з державної власності у власність територіальної громади м. Києва.

За рішенням ІНФОРМАЦІЯ_3 у 2004 році зазначений пакет АК « ІНФОРМАЦІЯ_2 », разом з пакетами акцій ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (60%) та ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (67%), з метою створення єдиного комплексу з постачання енергоресурсів, води та водовідведення в місті Києві, передано до статутного фонду ЗАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Вартість пакету акцій ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » внесених до статутного фонду товариства склала 77,5 млн. грн.

У подальшому в 2007 році зазначений пакет акцій передано головою правління ЗАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_5 на підставі Статуту товариства до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » в рахунок збільшення його статутного капіталу.

Зазначене підтверджується протоколом №2 Загальних Зборів Учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » від 14.05.2007.

Пунктом 2.1 Статуту ЗАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » передбачено, що товариство створюється з метою створення дієвої системи ефективного управління корпоративними правами, якими володіє товариство та отримання прибутку на вкладений капітал з метою задоволення потреб акціонерів.

Відповідно до п. 8.3 Статуту товариства передбачено, що органом, який уповноважений затверджувати, погоджувати рішення про укладання договорів (угод, правочинів) про відчуження майна товариства та списання з балансу товариства активів, що вносились на формування статутного фонду, є Наглядова рада товариства, яка також визначає та затверджує кандидатури уповноважених представників товариства на загальних зборах ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », визначає та затверджує завдання на голосування для уповноважених представників товариства на загальних зборах акціонерів АК « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » тощо.

У 2007 року пакет акцій ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в розмірі 12,73 % передано на користь нерезидента - Компанію з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_9 ».

В подальшому у період з 2007 по 2012 рік зазначений 12,73% пакет акцій ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » шляхом неодноразових відчужень, у тому числі за участю підприємств, установ, організацій нерезидентів, передано до групи компаній ІНФОРМАЦІЯ_10 (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » та ІНФОРМАЦІЯ_11 ).

Таким чином, службовими особами ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » пакет акцій ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » безоплатно відчужено з власності територіальної громади міста завдавши таким чином збитків на 250 млн. грн.

Крім того, в ході проведення досудового розслідування встановлено, що ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 належать розрахункові рахунки №№ НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 які відкриті в ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " МФО НОМЕР_5 .

З огляду на викладене, з метою повного, всебічного і об`єктивного розслідування у розумні строки, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів та можливість їх вилучення (здійснення виїмки), а саме документів, які мають банківську таємницю та відображають рух грошових коштів по банківських рахунках ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , які відкриті в ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " МФО НОМЕР_5 .

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Документи, які перебувають у ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " містять банківську таємницю та конфіденційну інформацію, в тому числі комерційну та персональні дані особи, але самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Як вбачається із змісту п. 4, 5, 8 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься у речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю, відомості, які можуть становити банківську таємницю, та персональні дані особи.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Приймаючи до уваги вищевикладене, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, а також враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому в ОВС другого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи та прокурорам групи прокурорів прокуратури міста Києва у кримінальному провадженні №42014100000000932 від 23.07.2014, а також, за їх дорученням, оперативним співробітникам УЗЕ в м. Києві ДЗЕ НП України та ГУ СБУ в місті Києві та Київській області на тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю їх вилучення (здійснення виїмки) в копіях, які містять банківську таємницю та знаходяться в ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " МФО НОМЕР_5 за рахунками №№ НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , які належать ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , а саме:

-документів, що відображають відкриття, розпорядження за вказаними рахунками, заяви на відкриття рахунків, картки із зразками підписів і відбитків печатки, документи, що підтверджують отримання електронного ключа до рахунку (при використанні системи «Клієнт-Банк»), договору на розрахунково-касове обслуговування тощо;

-платіжні документи, на підставі яких здійснювалися зарахування та списання коштів з вказаних рахунків, в т. ч. документів на отримання готівкових грошових коштів (чеки, квитанції, видаткові ордери, договори тощо);

-відомості (реєстр) про рух грошових коштів за вказаними рахунками з моменту відкриття рахунку до моменту пред`явлення ухвали із зазначенням найменування одержувачів і платників коштів, коду ЄДРПОУ, розрахункового рахунку, суми призначення платежу на паперовому та магнітному носіях (електронний вигляд), первинних платіжних та інших документів, які повною мірою відображають проведення операцій;

- наявних матеріалів фото, відео фіксації осіб, які здійснювали фінансові операції по вищезазначеним ;

- рахункам (зняття коштів, отримання виписок, надання документів тощо), як у банку, так і через банкомати.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках: примірник № 1 у матеріалах судового провадження №757/59195/16-к; примірник № 2 та завірену копію ухвали надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 63490733
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку