open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

Справа № 569/9278/16-к

27 липня 2016 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області лейтенанта поліції ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області лейтенант поліції ОСОБА_2 за погодженням із прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою АДРЕСА_1 , з можливістю вилучити їх (здійснити їх виїмку).

В обґрунтування клопотання вказав, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014180010001759 від 03.04.2014р. внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

Із матеріалів клопотання вбачається, що в провадженні слідчого Рівненського ВП ГУНП ОСОБА_2 знаходяться матеріали досудового розслідування внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014180010001759 від 03.04.2014, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.366 КК України. Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що при складанні договору купівлі-продажу між «Спільним підприємством Рівненське заготівельно-виробниче підприємство» та ОСОБА_4 про передачу у власність на праві приватної власності фінський будинок АДРЕСА_2 , який був засвідчений приватним нотаріусом ОСОБА_5 , та зареєстрований за №2789, згідно друкованого тексту договору, встановлено допущення ряду помилок та розбіжностей при його укладенні.

Документи доступ до яких планується отримати: реєстраційну справу на право власності за адресою АДРЕСА_2 ; реєстраційну справу на право власності за адресою АДРЕСА_2 ; реєстраційну справу на право власності за адресою АДРЕСА_3 ; реєстраційну справу на право власності за адресою АДРЕСА_4 .

Підстави, що документи перебувають у володільця: постанова КМУ від 25 грудня 2015 р. № 1127 «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», тимчасове положення про порядок державної реєстрації права власності та інших речових прав на нерухоме майно, затвердженого наказом Міністерства юстиції від 7 лютого 2002 року №7/5, зареєстрованим в Міністерстві юстиції 18 лютого 2002 року за №157/6445.

Значення речей та документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні мають істотне значення у даному кримінальному провадженні, та є джерелом доказів, а також на даний час виникла необхідність в отриманні інформації та перевірку дійсності та достовірності укладення договору-купівлі-продажу.

Можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах та документах мають істотне значення у даному кримінальному провадженні, та є джерелом доказів, а також на даний час виникла необхідність в отриманні інформації та перевірку дійсності та достовірності укладення договору-купівлі-продажу.

Обґрунтування необхідності вилучення документів - для повного всебічного та об`єктивного розслідування кримінального провадження. Оскільки отримання оригіналів документів, які були надані для реєстрації права власності містять відомості про законність та відсутність (наявність) порушень у вчиненні нотаріальних дій, встановити вчинення кримінального правопорушення іншими способами неможливо.

З метою повного та всебічного розслідування обставин вчинення кримінального правопорушення на підставі п. 2 ч. 2 ст. 242 КК України необхідно вилучити реєстраційну справу на право власності за адресою АДРЕСА_2 ; реєстраційну справу на право власності за адресою АДРЕСА_2 ; реєстраційну справу на право власності за адресою АДРЕСА_3 ; реєстраційну справу на право власності за адресою АДРЕСА_4 , які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою АДРЕСА_1 .

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 в судовому засіданні не заперечував проти задоволення клопотання.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_1 )мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, що містяться в даних речах і документах можуть бути використані як докази, не становлять собою речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а іншим способом отримати до них доступ неможливо, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність достатніх підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю вилучити їх (здійснити їх виїмку).

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. ст. 131, 132, 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл слідчому Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області лейтенанту поліції ОСОБА_2 на тимчасовий доступ до речей і документів, а саме інвентаризаційної справи на право власності за адресою АДРЕСА_2 ; інвентаризаційної справи на право власності за адресою АДРЕСА_2 ; інвентаризаційної справи на право власності за адресою АДРЕСА_3 ; інвентаризаційної справи на право власності за адресою АДРЕСА_4 , які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою АДРЕСА_1 , з можливістю вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Джерело: ЄДРСР 61724977
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку