open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 161/19071/15-к

Провадження № 1-кп/161/77/16

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 вересня 2016 року м. Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015030000000233 від 23 квітня 2015 року про обвинувачення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки смт. Мар`янівка Горохівського району Волинської області та жительки АДРЕСА_1 , громадянки України, українки, працює провідним спеціалістом з обліку ТОВ "ЗІМС", з вищою з освітою, не заміжньої, не судимої,

у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358 КК України,

за участю прокурора ОСОБА_4 ,

обвинуваченої ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_5 ,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_3 обвинувачується у тому, що в період часу з 01 квітня 2011 року по 11 квітня 2012 року в м. Луцьку, будучи на посаді волонтера Волинського обласного благодійного фонду "Темпера", з метою приховання нецільового використання отриманої даним благодійним фондом гуманітарної допомоги, у вигляді одягу та взуття бувшого у використанні в загальній кількості 128558 кг, тобто його розтрати, за що згідно ст. 12 Закону України "Про гуманітарну допомогу", передбачено кримінальну відповідальність, шляхом складання підроблених документів, використавши доступ до печаток центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І", а також ввійшовши у довіру до підсобного працівника цього центру ОСОБА_6 та використавши підписи та відтиски печатки Волинської обласної громадської організації "Інваволинь-Нова", які виконано заступником голови правління цієї громадської організації ОСОБА_7 , щодо складання завідомо неправдивих офіційних документів, які видаються організацією і які надають права, з метою створення видимості законного розподілу одягу та взуття бувшого у використанні, внаслідок чого склала та підробила офіційні документи, щодо передачі від ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" та ВОГО "Інваволинь-Нова" вищевказаної гуманітарної допомоги.

1) Зокрема, 01 квітня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи в інтересах ВОБФ "Темпера», склала та підробила наступні документи:

- довіреність виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" № 45 від 01 квітня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно внесено завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 2490 кг, що не відповідало дійсності оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

Органом досудового розслідування вказані умисні дії ОСОБА_3 кваліфіковано за ч. 1 ст. 358 КК України, які виразились в підробленні іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, і який надає права, а також складання працівником юридичної особи будь-якої форми власності, який не є службовою особою, завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення, з метою його використання.

2) Крім цього, 11 квітня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_7 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно склала та підробила наступні документи:

- акт № 35 передачі гуманітарної допомоги від 11 квітня 2011 року, в який ОСОБА_3 внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" в особі директора ОСОБА_9 , надавач гуманітарної допомоги, передає гуманітарну допомогу набувачу - Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" в особі її голови ОСОБА_10 у вигляді одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні всього вагою брутто (кг) - 1029, вагою нетто (кг) - 1020, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

Зокрема, ОСОБА_3 вчинено підпис у графі "надавач гуманітарної допомоги Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" ОСОБА_9 ", достовірно знаючи, що гуманітарна допомога не передавалась до ВОГО "Інваволинь-Нова".

- видаткову накладну № 35 від 11 квітня 2011 року, в яку ОСОБА_3 внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" відвантажив Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) - 1029, вагою нетто (кг) - 1020, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" не передавалася, а останнім не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 , достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

3) Крім цього, 15 квітня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- довіреність, виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" № 49 від 15 квітня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно рукописним текстом внесено завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 2700 кг, що не відповідало дійсності оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

4) Крім цього, 22 квітня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- довіреність, виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" № 53 від 22 квітня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно рукописним текстом внесено завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 2490 кг, що не відповідало дійсності оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

5) Крім цього, 05 травня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- довіреність, виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" № 59 від 05 травня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно рукописним текстом внесено завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 3325 кг, що не відповідало дійсності оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

6) Крім цього, 16 травня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- довіреність, виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" № 64 від 16 травня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно рукописним текстом внесено завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 1357 кг, що не відповідало дійсності оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

7) Крім цього, 01 червня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- довіреність, виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" без номеру від 01 червня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно рукописним текстом внесено завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 2324 кг, що не відповідало дійсності оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

8) Крім цього, 06 червня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- довіреність виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" без номеру від 06 червня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно рукописним текстом вписано завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 1316 кг, за підписами директора ОСОБА_11 та головного бухгалтера ОСОБА_12 , що не відповідало дійсності оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

- видаткову накладну № 51 від 06 червня 2011 року, в яку ОСОБА_3 рукописним текстом внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд відвантажив Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) - 1327, вагою нетто (кг) - 1316, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 , достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

9) Крім цього, 09 червня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- довіреність виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" без номеру від 09 червня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно рукописним текстом вписано завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 4256 кг, за підписами директора ОСОБА_11 та головного бухгалтера ОСОБА_12 , що не відповідало дійсності оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

10) Крім цього, 01 липня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- акт № 55 передачі гуманітарної допомоги від 01 липня 2011 року, в який ОСОБА_3 рукописним текстом внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" в особі директора ОСОБА_9 , надавач гуманітарної допомоги, передає гуманітарну допомогу набувачу - Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" в особі директора ОСОБА_11 у вигляді одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні всього вагою брутто (кг) - 4100, вагою нетто (кг) - 4067, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи даним благодійним фондом не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

Зокрема, ОСОБА_3 вчинено підпис у графі "надавач гуманітарної допомоги Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" ОСОБА_9 ", достовірно знаючи, що гуманітарна допомога не передавалась до ЦСТРІ "Енергія-І".

- довіреність, виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" без номеру від 01 липня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно рукописним вписано завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 4067 кг, за підписами директора ОСОБА_11 та головного бухгалтера ОСОБА_12 , що не відповідало дійсності оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

- видаткову накладну № 55 від 01 липня 2011 року, в яку ОСОБА_3 рукописним текстом внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд відвантажив Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) - 4100, вагою нетто (кг) - 4067, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 , достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

11) Крім цього, 01 липня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_7 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- акт № 58 передачі гуманітарної допомоги від 01 липня 2011 року, в який ОСОБА_3 внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" в особі директора ОСОБА_9 , надавач гуманітарної допомоги, передає гуманітарну допомогу набувачу - Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" в особі її голови ОСОБА_10 у вигляді одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні всього вагою брутто (кг) - 4074, вагою нетто (кг) - 4003, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

Зокрема, ОСОБА_3 вчинено підпис у графі "надавач гуманітарної допомоги Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" ОСОБА_9 ", достовірно знаючи, що гуманітарна допомога не передавалась до ВОГО "Інваволинь-Нова".

- видаткову накладну № 58 від 01 липня 2011 року, в яку ОСОБА_3 внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" відвантажив Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) - 4074, вагою нетто (кг) - 4003, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" не передавалася, а останнім не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 , достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

12) Крім цього, 05 липня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- акт № 59 передачі гуманітарної допомоги від 05 липня 2011 року, в який ОСОБА_3 рукописним текстом внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" в особі директора ОСОБА_9 , надавач гуманітарної допомоги, передає гуманітарну допомогу набувачу - Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" в особі директора ОСОБА_11 у вигляді одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні всього вагою брутто (кг) - 4147, вагою нетто (кг) - 4113, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи даним благодійним фондом не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

Зокрема, ОСОБА_3 вчинено підпис у графі "надавач гуманітарної допомоги Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" ОСОБА_9 ", достовірно знаючи, що гуманітарна допомога не передавалась до ЦСТРІ "Енергія-І".

- довіреність, виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" без номеру від 05 липня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно рукописним текстом вписано завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 4113 кг, за підписами директора ОСОБА_11 та головного бухгалтера ОСОБА_12 , що не відповідало дійсності оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

- видаткову накладну № 59 від 05 липня 2011 року, складену ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки, в яку нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд відвантажив Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) - 4147, вагою нетто (кг) - 4113, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 , достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

13) Крім цього, 05 липня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_7 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- акт № 63 передачі гуманітарної допомоги від 05 липня 2011 року, в який ОСОБА_3 внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" в особі директора ОСОБА_9 , надавач гуманітарної допомоги, передає гуманітарну допомогу набувачу - Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" в особі її голови ОСОБА_10 у вигляді одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні всього вагою брутто (кг) - 2968,4, вагою нетто (кг) - 2905, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

Зокрема, ОСОБА_3 вчинено підпис у графі "надавач гуманітарної допомоги Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" ОСОБА_9 ", достовірно знаючи, що гуманітарна допомога не передавалась до ВОГО "Інваволинь-Нова".

- видаткову накладну № 63 від 05 липня 2011 року, в яку ОСОБА_3 внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" відвантажив Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) - 2968, вагою нетто (кг) - 2905, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" не передавалася, а останнім не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 , достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

14) Крім цього, 08 липня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- акт № 64 передачі гуманітарної допомоги від 08 липня 2011 року, в який ОСОБА_3 рукописом внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" в особі директора ОСОБА_9 , надавач гуманітарної допомоги, передає гуманітарну допомогу набувачу - Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" в особі директора ОСОБА_11 у вигляді одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні всього вагою брутто (кг) - 4334, вагою нетто (кг) - 4299, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи даним благодійним фондом не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

Зокрема, ОСОБА_3 вчинено підпис у графі "надавач гуманітарної допомоги Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" ОСОБА_9 ", достовірно знаючи, що гуманітарна допомога не передавалась до ЦСТРІ "Енергія-І".

- довіреність виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" без номеру від 08 липня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно рукописним текстом вписано завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 4299 кг, за підписами директора ОСОБА_11 та головного бухгалтера ОСОБА_12 , що не відповідало дійсності оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

- видаткову накладну № 64 від 08 липня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно рукописним текстом внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд відвантажив Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) - 4334, вагою нетто (кг) - 4299, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 , достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

15) Крім цього, 12 липня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- акт № 65 передачі гуманітарної допомоги від 12 липня 2011 року, складений ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки, в який нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" в особі директора ОСОБА_9 , надавач гуманітарної допомоги, передає гуманітарну допомогу набувачу - Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" в особі директора ОСОБА_11 у вигляді одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні всього вагою брутто (кг) - 3934, вагою нетто (кг) - 3902, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи даним благодійним фондом не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

Зокрема, ОСОБА_3 вчинено підпис у графі "надавач гуманітарної допомоги Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" ОСОБА_9 ", достовірно знаючи, що гуманітарна допомога не передавалась до ЦСТРІ "Енергія-І".

- довіреність виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" без номеру від 12 липня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно рукописним текстом вписано завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 3902 кг., за підписами директора ОСОБА_11 та головного бухгалтера ОСОБА_12 , що не відповідало дійсності оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

- видаткову накладну № 65 від 12 липня 2011 року, складену ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки, в яку нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд відвантажив Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) 3934, вагою нетто (кг) 3902, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 , достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

16) Крім цього, 12 липня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_7 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- акт № 66 передачі гуманітарної допомоги від 12 липня 2011 року, складений ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки в який нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" в особі директора ОСОБА_9 , надавач гуманітарної допомоги, передає гуманітарну допомогу набувачу - Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" в особі її голови ОСОБА_10 у вигляді одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні всього вагою брутто (кг) - 3128, вагою нетто (кг) - 3091, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

Зокрема, ОСОБА_3 вчинено підпис у графі "надавач гуманітарної допомоги Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" ОСОБА_9 ", достовірно знаючи, що гуманітарна допомога не передавалась до ВОГО "Інваволинь-Нова".

- видаткову накладну № 66 від 12 липня 2011 року складену ОСОБА_3 в яку нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" відвантажив Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) - 3128, вагою нетто (кг) - 3901, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" не передавалася, а останнім не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

17) Крім цього, 13 липня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- акт № 69 передачі гуманітарної допомоги від 13 липня 2011 року, складений ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки, в який нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" в особі директора ОСОБА_9 , надавач гуманітарної допомоги, передає гуманітарну допомогу набувачу - Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" в особі директора ОСОБА_11 у вигляді одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні всього вагою брутто (кг) - 4451, вагою нетто (кг) - 4416, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи даним благодійним фондом не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

Зокрема, ОСОБА_3 вчинено підпис у графі "надавач гуманітарної допомоги Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" ОСОБА_9 ", достовірно знаючи, що гуманітарна допомога не передавалась до ЦСТРІ "Енергія-І".

- довіреність виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" без номеру від 13 липня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно вписано рукописним текстом завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 4416 кг, за підписами директора ОСОБА_11 та головного бухгалтера ОСОБА_12 , що не відповідало дійсності, оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

- видаткову накладну № 69 від 13 липня 2011 року, складений ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки, в яку нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд відвантажив Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) - 4451, вагою нетто (кг) - 4416, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 , достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

18) Крім цього, 15 липня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- акт № 70 передачі гуманітарної допомоги від 15 липня 2011 року, складений ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки, в який нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" в особі директора ОСОБА_9 , надавач гуманітарної допомоги, передає гуманітарну допомогу набувачу - Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" в особі директора ОСОБА_11 у вигляді одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні всього вагою брутто (кг) - 4779, вагою нетто (кг) - 4741, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи даним благодійним фондом не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

Зокрема, ОСОБА_3 вчинено підпис у графі "надавач гуманітарної допомоги Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" ОСОБА_9 ", достовірно знаючи, що гуманітарна допомога не передавалась до ЦСТРІ "Енергія-І".

- довіреність виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" без номеру від 15 липня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно вписано рукописним текстом завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 4741 кг, за підписами директора ОСОБА_11 та головного бухгалтера ОСОБА_12 , що не відповідало дійсності оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

- видаткову накладну № 70 від 15 липня 2011 року, складену ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки, в яку нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд відвантажив Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) - 4779, вагою нетто (кг) - 4741, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 , достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

19) Крім цього, 03 серпня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- акт № 78 передачі гуманітарної допомоги від 03 серпня 2011 року, складений ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки, в який нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" в особі директора ОСОБА_9 , надавач гуманітарної допомоги, передає гуманітарну допомогу набувачу - Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" в особі директора ОСОБА_11 у вигляді одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні всього вагою брутто (кг) - 4498, вагою нетто (кг) - 4462, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера» до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи даним благодійним фондом не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

Зокрема, ОСОБА_3 вчинено підпис у графі "надавач гуманітарної допомоги Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" ОСОБА_9 ", достовірно знаючи, що гуманітарна допомога не передавалась до ЦСТРІ "Енергія-І".

- довіреність виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" без номеру від 03 серпня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно вписано рукописним текстом завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 4462 кг., за підписами директора ОСОБА_11 та головного бухгалтера ОСОБА_12 , що не відповідало дійсності оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

- видаткову накладну № 78 від 03 серпня 2011 року, складену ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки в яку нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд відвантажив Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) - 4498, вагою нетто (кг) - 4462, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 , достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

20) Крім цього, 30 серпня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- акт № 81 передачі гуманітарної допомоги від 30 серпня 2011 року, складений ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки, в який нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" в особі директора ОСОБА_9 , надавач гуманітарної допомоги, передає гуманітарну допомогу набувачу - Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" в особі директора ОСОБА_11 у вигляді одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні всього вагою брутто (кг) - 4449, вагою нетто (кг) - 4368, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи даним благодійним фондом не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

Зокрема, ОСОБА_3 вчинено підпис у графі "надавач гуманітарної допомоги Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" ОСОБА_9 ", достовірно знаючи, що гуманітарна допомога не передавалась до ЦСТРІ "Енергія-І".

- довіреність виписану від центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" без номеру від 30 серпня 2011 року, в яку ОСОБА_3 власноручно рукописним текстом внесено завідомо неправдиві відомості про те, що вказана довіреність видана ОСОБА_8 для отримання від ВОБФ "Темпера" одягу бувшого у використанні, взуття бувшого у використанні в кількості 4368 кг., за підписами директора ОСОБА_11 та головного бухгалтера ОСОБА_12 , що не відповідало дійсності оскільки офіційно дана довіреність не виписувалася і даний вантаж від вказаного благодійного фонду ніколи не отримувався.

- видаткову накладну № 81 від 30 серпня 2011 року, складену ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки, в яку нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд відвантажив Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) - 4449, вагою нетто (кг) - 4368, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

21) Крім цього, 30 серпня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_7 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- акт № 83 передачі гуманітарної допомоги від 30 серпня 2011 року, складений ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки, в який нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" в особі директора ОСОБА_9 , надавач гуманітарної допомоги, передає гуманітарну допомогу набувачу - Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" в особі її голови ОСОБА_10 у вигляді одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні всього вагою брутто (кг) - 3578, вагою нетто (кг) - 3510, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

Зокрема, ОСОБА_3 вчинено підпис у графі "надавач гуманітарної допомоги Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" ОСОБА_9 ", достовірно знаючи, що гуманітарна допомога не передавалась до ВОГО "Інваволинь-Нова".

- видаткову накладну № 83 від 30 серпня 2011 року, в яку ОСОБА_3 внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" відвантажив Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) - 3578, вагою нетто (кг) - 3510, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" не передавалася, а останнім не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 , достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

22) Крім цього, 19 вересня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- акт № 86 передачі гуманітарної допомоги від 19 вересня 2011 року, складений ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки, в який нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" в особі директора ОСОБА_9 , надавач гуманітарної допомоги, передає гуманітарну допомогу набувачу - Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" в особі директора ОСОБА_11 у вигляді одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні всього вагою брутто (кг) - 4479, вагою нетто (кг) - 4437, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи даним благодійним фондом не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

Зокрема, ОСОБА_3 вчинено підпис у графі "надавач гуманітарної допомоги Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" ОСОБА_9 ", достовірно знаючи, що гуманітарна допомога не передавалась до ЦСТРІ "Енергія-І".

- видаткову накладну № 86 від 19 вересня 2011 року, складену ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки, в яку нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд відвантажив Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів "Енергія-І" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) - 4479, вагою нетто (кг) - 4437, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога ВОБФ "Темпера" до ЦСТРІ "Енергія-І" ніколи не передавалася, а останнім ніколи не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 , достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

23) Крім цього, 20 вересня 2011 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_7 в інтересах ВОБФ "Темпера", повторно, склала та підробила наступні документи:

- акт № 88 передачі гуманітарної допомоги від 20 вересня 2011 року, складений ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки в який нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" в особі директора ОСОБА_9 , надавач гуманітарної допомоги, передає гуманітарну допомогу набувачу - Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" в особі її голови ОСОБА_10 у вигляді одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні всього вагою брутто (кг) - 2528, вагою нетто (кг) - 2480, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

Зокрема, ОСОБА_3 вчинено підпис у графі "надавач гуманітарної допомоги Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" ОСОБА_9 ", достовірно знаючи, що гуманітарна допомога не передавалась до ВОГО "Інваволинь-Нова".

- видаткову накладну № 88 від 20 вересня 2011 року, складену ОСОБА_3 за допомогою комп`ютерної техніки, в яку нею внесено завідомо неправдиві відомості про те, що Волинський обласний благодійний фонд "Темпера" відвантажив Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одяг бувший у використанні та взуття бувше у використанні вагою брутто (кг) - 2528, вагою нетто (кг) - 2480, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" не передавалася, а останнім не отримувалася.

При цьому, ОСОБА_3 , достовірно знаючи, що вказана інформація не відповідає дійсності, вчинила підпис в графі "відвантажив" та завірила її печаткою даного благодійного фонду.

Вказані умисні дії ОСОБА_3 органом досудового розслідування кваліфіковано за ч. 3 ст. 358 КК України, які виразились в підробленні офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, з метою використання його підроблювачем, а також складання працівником юридичної особи будь-якої форми власності, який не є службовою особою, завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення, вчиненими повторно, за попередньою змовою групою осіб.

1) Крім цього, на початку січня 2012 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , з метою приховання нецільового використання отриманої гуманітарної допомоги Волинським обласним благодійним фондом "Темпера", подала до комісії з питань гуманітарної допомоги при Волинській обласній державній адміністрації за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 9, яка створена згідно розпорядження Волинської обласної адміністрації № 630 від 08 грудня 2000 року, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 1671 від 08 листопада 2000 року, з метою здійснення контролю за розподілом, цільовим використанням гуманітарної допомоги, до вповноважень якої входило одержувати щомісяця від отримувачів гуманітарної допомоги звіти про наявність та розподіл гуманітарної допомоги, складений нею підроблений звіт-інформацію про наявність та розподіл гуманітарної допомоги за ІV-й квартал 2011 року Волинського обласного благодійного фонду "Темпера", який згідно ст. 11 Закону України "Про гуманітарну допомогу", необхідно складати та подавати до даного органу в підтвердження цільового використання отриманої гуманітарної допомоги, в який нею внесено слідуючі завідомо неправдиві відомості:

- з вантажу отриманому 07 вересня 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 17771 кг, розмитненому 25 жовтня 2011 року, 27 жовтня 2011 року згідно акту № 99 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості 2295 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 07 вересня 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 17771 кг, розмитненому 25 жовтня 2011 року, 31 жовтня 2011 року згідно акту № 103 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості 2430 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 15 вересня 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 17777 кг, розмитненому 26 жовтня 2011 року, 04 листопада 2011 року згідно акту № 109 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості 2700 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 15 вересня 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 17777 кг, розмитненому 26 жовтня 2011 року, 10 листопада 2011 року згідно акту № 111 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості 2592 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 21 вересня 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 16032 кг, розмитненому 25 жовтня 2011 року, 15 листопада 2011 року згідно акту № 115 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості 2400 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 21 вересня 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 16032 кг, розмитненому 25 жовтня 2011 року, 21 листопада 2011 року згідно акту № 118 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості 2640 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 12 жовтня 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 17014 кг, розмитненому 16 листопада 2011 року, 01 грудня 2011 року згідно акту № 120 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості 1976 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 12 жовтня 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 17014 кг, розмитненому 16 листопада 2011 року, 09 грудня 2011 року згідно акту № 124 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості 2100 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 21 жовтня 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 17195 кг, розмитненому 16 листопада 2011 року, 17 грудня 2011 року згідно акту № 131 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості 1827 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 21 жовтня 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 17195 кг, розмитненому 16 листопада 2011 року, 27 грудня 2011 року згідно акту № 134 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості 1618 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

2) Крім цього, на початку квітня 2012 року, в м. Луцьку, ОСОБА_3 , з метою приховання нецільового використання отриманої гуманітарної допомоги Волинським обласним благодійним фондом "Темпера", подала до комісії з питань гуманітарної допомоги при Волинській обласній державній адміністрації за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 9, яка створена згідно розпорядження Волинської обласної адміністрації № 630 від 08 грудня 2000 року, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 1671 від 08 листопада 2000 року, з метою здійснення контролю за розподілом, цільовим використанням гуманітарної допомоги, до вповноважень якої входило одержувати щомісяця від отримувачів гуманітарної допомоги звіти про наявність та розподіл гуманітарної допомоги, складений нею підроблений звіт-інформацію про наявність та розподіл гуманітарної допомоги за І-й квартал 2012 року Волинського обласного благодійного фонду "Темпера", який згідно ст. 11 Закону України "Про гуманітарну допомогу", необхідно складати та подавати до даного органу в підтвердження цільового використання отриманої гуманітарної допомоги, в який нею внесено слідуючі завідомо неправдиві відомості:

- з вантажу отриманому 26 жовтня 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 17665 кг, розмитненому 21 грудня 2011 року, 04 січня 2012 року згідно акту № 3 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одяг бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості 2037 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 26 жовтня 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 17665 кг, розмитненому 21 грудня 2011 року, 12 січня 2012 року згідно акту № 6 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості 2224 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 04 листопада 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 17662 кг, розмитненому 22 грудня 2011 року, 20 січня 2012 року згідно акту № 12 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості 1904 кг., що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 04 листопада 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 17662 кг, розмитненому 22 грудня 2011 року, 27 січня 2012 року згідно акту № 15 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості - 1686 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 21 листопада 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 1697 кг, розмитненому 13 січня 2012 року, 24 лютого 2012 року згідно акту № 20 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості - 2252 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 09 грудня 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 17784 кг, розмитненому 17 лютого 2012 року, 02 березня 2012 року згідно акту № 25 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості - 2430 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 09 грудня 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 17784 кг, розмитненому 17 лютого 2012 року, 19 березня 2012 року згідно акту № 31 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості - 2628 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

- з вантажу отриманому 16 грудня 2011 року ВОБФ "Темпера" в якості гуманітарної допомоги в кількості 17776 кг, розмитненому 17 лютого 2012 року, 30 березня 2012 року згідно акту № 41 розподілено Волинській обласній громадській організації "Інваволинь-Нова" одягу бувшого у використанні та взуття бувшого у використанні в кількості 2682 кг, що не відповідало дійсності, оскільки вказана гуманітарна допомога від ВОБФ "Темпера" до ВОГО "Інваволинь-Нова" даним благодійним фондом не передавалася, а останнім не отримувалася.

Органом досудового розслідування вказані умисні дії ОСОБА_3 також кваліфіковано за ч. 4 ст. 358 КК України, які виразились у використанні завідомо підробленого документа.

22 вересня 2016 року до Луцького міськрайонного суду Волинської області надійшло письмове клопотання обвинуваченої ОСОБА_3 про звільнення її від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності притягнення її до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження відносно неї за ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України та окремих епізодів злочинів, що їй інкримінуються за ч. 3 ст. 358 КК України за період з 01 квітня 2011 року по 06 вересня 2012 року, тобто влючно по епізод від 30 серпня 2016 року (№ 21).

В судовому засіданні обвинувачена та її захисник вказане клопотання із уточненнями підтримали повністю, просили його задовольнити та звільнити її від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності та закрити кримінальне провадження також і за інкримінованими епізодами (№№ 22, 23) від 19 вересня 2016 року та 20 вересня 2016 року за ч. 3 ст. 358 КК України, оскільки вона вперше притягується до кримінальної відповідальності за вчинення невеликої та середньої тяжкості злочинів, по яких минули строки давності на підставі ст. 49 КК України.

Заслухавши думку прокурора, який не заперечував щодо звільнення обвинуваченої від кримінальної відповідальності, з підстав наведених у клопотанні, із відповідними уточненнями в судовому засіданні, суд приходить до висновку, що клопотання підставне та підлягає до задоволення, а обвинувачена ОСОБА_3 звільненню від кримінальної відповідності у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності та закриттям провадження щодо неї з наступних підстав.

Згідно до вимог п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 285 КПК України особа звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

При цьому, у відповідності до вимог п.п. 2, 3 ч. 1 ст. 49 КК України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минули такі строки: 2) три роки - у разі вчинення злочину невеликої тяжкості, за який передбачене покарання у виді обмеження або позбавлення волі; 3) п`ять років - у разі вчинення злочину середньої тяжкості.

З матеріалів кримінального провадження слідує, що ОСОБА_3 обвинувачується у вчиненні вперше злочинів, передбачених ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358 КК України, які у відповідності до вимог ст. 12 КК України, відносяться до категорії невеликої та середньої тяжкості, з моменту вчинення нею злочинів минуло більше п`яти років, перебіг строку не зупинявся і не переривався, а обвинувачена погоджується на закриття кримінального провадження щодо неї, з підстав передбачених ст. 49 КК України та звернулась до суду із належно оформленим клопотанням.

За таких обставин, обвинувачену ОСОБА_3 слід звільнити від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності притягнення її до кримінальної відповідальності за ч.ч. 1, 4 ст. 358 КК України та окремими епізодами, злочинів, що їй інкримінуються за ч. 3 ст. 358 КК України за період з 01 квітня 2011 року по 22 вересня 2012 року, тобто влючно по епізод (№ 23) від 20 вересня 2016 року, а кримінальне провадження в цій частині відносно неї закрити на підставі п. 1 ч. 2 ст.284 КПК України.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 284, 372, 376 КПК України, на підставі ст. 49 КК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання обвинуваченої ОСОБА_3 про звільнення її від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності задовольнити.

Звільнити обвинувачену ОСОБА_3 від кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч.ч. 1, 4 ст. 358 КК України та окремих епізодів злочинів, передбачених ч. 3 ст. 358 КК України за період з 01 квітня 2011 року по 22 вересня 2012 року, тобто влючно по епізод (№ 23) від 20 вересня 2016 року на підставі ч. 1 п.п. 2, 3 ст. 49 КК України.

Кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015030000000233 від 23 квітня 2015 року про обвинувачення ОСОБА_3 , у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 1, 4 ст. 358 КК України та окремих епізодів, передбачених ч. 3 ст. 358 КК України за період з 01 квітня 2011 року по 22 вересня 2012 року, тобто влючно по епізод (№ 23) від 20 вересня 2016 року закрити, у зв`язку із її звільненням від кримінальної відповідальності на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України.

Копію ухвали вручити учасникам судового провадження.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Волинської області протягом семи днів з дня її оголошення через Луцький міськрайонний суд.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Головуючий:/підпис/

Згідно з оригіналом:

Суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 61703876
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку