open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 819/755/16

11 липня 2016 р.

м.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд в складі:

Головуючого судді : Шульгача М.П.,

при секретарі: Музиці О. М.,

за участю:

позивача: ОСОБА_1,

представника позивача: ОСОБА_2,

представника відповідача: Кірик О. В.,м

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 в інтересах неповнолітнього сина ОСОБА_5 до Тернопільського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Тернопільського міського управління юстиції про внесення змін у свідоцтві про народження, суд,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА _1 звернулася до адміністративного суду в інтересах неповнолітнього сина ОСОБА_5 з адміністративним позовом до Тернопільського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Тернопільського міського управління юстиції про внесення змін у свідоцтві про народження, а саме просить внести зміни до свідоцтва про народження ОСОБА_5, шляхом видалення з графи по-батькові «ОСОБА_5», змінивши його на «ОСОБА_5» та встановивши повне ім'я «ОСОБА_5».

Позивач та представник позивача в судовому засіданні позов підтримали та пояснили, що ОСОБА_1 перебувала в шлюбі з ОСОБА_6, під час перебування шлюбі в них ІНФОРМАЦІЯ_1 народився син ОСОБА_5.

У 2006 році ОСОБА_1 вдруге вийшла заміж за ОСОБА_7, а тому просить змінити ім'я по батькові дитини ОСОБА_5 з «ОСОБА_5» на «ОСОБА_5».

Просять позов задовольнити.

Представник відповідача в судове засідання проти позову заперечила та пояснила, що .

Суд, заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, встановив наступні факти.

ОСОБА_1 звернулася до адміністративного суду в інтересах неповнолітнього сина ОСОБА_5 з адміністративним позовом до Тернопільського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Тернопільського міського управління юстиції про внесення змін у свідоцтві про народження, а саме просить внести зміни до свідоцтва про народження ОСОБА_5, шляхом видалення з графи по-батькові «ОСОБА_5», змінивши його на «ОСОБА_5» та встановивши повне ім'я «ОСОБА_5».

ОСОБА_1 перебуваючи в шлюбі з ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 народила сина ОСОБА_5. В подальшому стосунки між ОСОБА_1 та ОСОБА_6 не склалися. 16 травня 2006 року постановою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області позбавлено ОСОБА_6 батьківських прав щодо дитини ОСОБА_5.

Згодом 17 жовтня 2006 року ОСОБА_1 вдруге вийшла заміж за ОСОБА_7, а тому просить змінити ім'я по батькові дитини ОСОБА_5 з «ОСОБА_5» на «ОСОБА_5».

ОСОБА_1 звернулася до Тернопільського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Тернопільського міського управління юстиції із заявою про зміну по батькові її сина, про те її було відмовлено у зв'язку із тим, що відповідно до ст. 149 Сімейного кодексу України фізична особа, яка досягла чотирнадцяти років, має право на зміну по батькові у разі зміни її батьком свого власного імені.

Однак, в актовому записі про народження ОСОБА_5, а також в його свідоцтві про народження в графі «батько» вказано, що його батьком є «ОСОБА_6», а тому внести зміни в свідоцтво про народження по батькові з «ОСОБА_5» на «ОСОБА_5» при даних обставинах не можливо, поскільки позивачці спочатку необхідно видалити відомості про батька в актовому записі і в свідоцтві про народження її сина ОСОБА_5, а тому в позов слід відмовити.

Керуючись статтями 159-163 КАС України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні позову ОСОБА_1 в інтересах неповнолітнього сина ОСОБА_5 до Тернопільського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Тернопільського міського управління юстиції про внесення змін у свідоцтві про народження - відмовити.

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд в порядку і строки, передбачені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Головуючий суддя Шульгач М.П.

копія вірна

Суддя Шульгач М.П.

Джерело: ЄДРСР 61384830
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку