open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Дата документу "15" вересня 2016 р.

Справа № 320/5839/16-ц.

У Х В А Л А

15 вересня 2016 року суддя Мелітопольського міськрайонного суду Урупа І.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна, що є спільною сумісною власністю подружжя,

В С Т А Н О В И В

Позивачка звернулася до суду з позовом, в якому просить здійснити поділ спільного майна подружжя, визнати за нею право власності на житловий будинок розташований за адресою: м. Мелітополь, вул. Дружби буд. 130/4; земельну ділянку (кадастровий номер 2310700000:02:032:0141) площею 306.88 кв.м., розташовану за адресою: м. Мелітополь, вул. Дружби буд. 130/4 та земельну ділянку (кадастровий номер 2310700000:02:032:0038) площею 798,31 кв.м., розташовану за адресою: м. Мелітополь, вул. Дружби буд. 130/4. У власності відповідача залишити комплекс будівель і споруд розташований за адресою: м. Мелітополь, вул. Свердлова 231/9; 1/100 частину комплексу будівель і споруд, розташованого за адресою: м. Мелітополь, вул. Свердлова 231а; майнові права, а саме право оренди земельної ділянки площею 2684 кв.м. за адресою: м. Мелітополь, вул. Свердлова 231/9; майнові права, а саме право оренди земельної ділянки площею 873 кв.м. за адресою: м. Мелітополь, вул. Свердлова 231а.

Крім того, позивачка просить відстрочити сплату судового збору до ухвалення судового рішення посилаючись на свій матеріальний стан зазначає, що офіційно не працює.

Дану позовну заяву треба залишити без руху, оскільки вона подана з порушенням вимог ст.119 ЦПК України.

З вимог ст. 82 ЦПК України та ст. 8 Закону України «Про судовий збір» вбачається, що суд, враховуючи майновий стан сторін, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк, але не більше як до ухвалення судового рішення.

Позивачка просить відстрочити сплату судового збору до ухвалення судового рішення, однак не посилається та не надає доказів тих обставин, які б могли бути підставою для відстрочення сплати судового збору.

Посилання позивачки на те що вона на даний час офіційно не працевлаштована не є підставою для відстрочення сплати судового збору.

А тому підстав для відстрочення сплати судового збору у даному випадку немає.

Відповідно до п/п 2 п.1 ч.2 ст.4 Закону України “Про судовий збір”, зі змінами, внесеними згідно із Законами № 320-VІІІ від 09.04.2015 року, 484-VІІІ від 22.05.2015 року, ставка судового збору за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою складає 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 5 розмірів мінімальної заробітної плати.

Позивачкою не вказана ціна позову та не надано документу про сплату судового збору і документів, що підтверджують дійсну вартість майна на даний час.

Відповідно до вимог ст.6 Закону України «Про судовий збір» у разі якщо судовий збір сплачується за подання позовної заяви до суду в розмірі, визначеному з урахуванням ціни позову, а встановлена при цьому позивачем ціна позову не відповідає дійсній вартості спірного майна або якщо на день подання позову неможливо встановити точну його ціну, розмір судового збору попередньо визначає суд з подальшою сплатою недоплаченої суми або з поверненням суми переплати судового збору відповідно до ціни позову, встановленої судом у процесі розгляду справи.

Таким чином, позивачці відповідно до ст.6 Закону України «Про судовий збір» слід встановити розмір судового збору в сумі 6890 грн., який останній слід сплатити.

А якщо позивачка надасть відомості щодо дійсної вартості майна на даний час їй слід сплатити судовий збір відповідно до актів оцінки.

Судовий збір позивачці слід сплатити за реквізитами: Код ЄДРПОУ суду: 36969096, Найменування територіального підрозділу Державної казначейської служби України, доходним рахунком якого користується суд: Мелітопольське УДК ГУДКУ у Запорізькій області, отримувач коштів: Державний бюджет м. Мелітополя, 22030001, код отримувача (код ЄДРПОУ) 37968956, МФО: 813015, № доходного рахунку щодо судового збору: 31215206700013, призначення платежу: судовий збір, п. 1.1 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір».

Зазначені обставини перешкоджають відкриттю провадження у справі, тому позовну заяву слід залишити без руху, а позивачці надати строк для виправлення недоліків та надання платіжного документу про сплату судового збору у повному обсязі в розмірі 6890 грн. або відповідно до дійсної вартості майна на даний час.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 119-121 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

У задоволення клопотання ОСОБА_1 про відстрочення сплати судового збору відмовити.

Визначити ОСОБА_1 розмір судового збору 6890 грн.

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна, що є спільною сумісною власністю подружжя залишити без руху.

Надати позивачу 5 днів з дня отримання ним копії цієї ухвали для усунення недоліків позовної заяви.

В разі невиконання вимог суду заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

На ухвалу в частині визначення розміру судового збору може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Запорізької області через Мелітопольський міськрайонний суд протягом 5 днів з дня отримання її копії.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 61343007
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку