open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа

№ 450/1060/16-ц Провадження № 2-о/450/50/16

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"24" червня 2016 р.

Пустомитівський

районний суд Львівської області

в

складі: головуючого - судді -

ОСОБА

_1.

при

секретарі -

ОСОБА

_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Пустомити цивільну справу за заявою ОСОБА_3, заінтересована особа : Головне управління ДМС України у Львівській області про встановлення факту проживання на території України,

В С Т А Н О В И В:

Заявник ОСОБА_3 звернувся в суд із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення. Просить встановити факт, що вона ОСОБА_3 (до шлюбу ОСОБА_1) О.А., станом на 13.11. 1991 року постійно проживала на території України в. Верхня Білка, Пустомитівського району Львівської області.

Свої вимоги мотивує тим, що вона, ОСОБА_3 (до заміжжя ОСОБА_1), народилася 29.08.1963 р. в с. Верхня Білка, Путомитівського району, Львівської області, про що свідчить Свідоцтво про народження, видане Верхньобілківською сільською Радою Пустомитіського району Львівської області 29 листопада 1963 року, актовий запис № 25. З часу народження та по теперішній час проживає в в ІНФОРМАЦІЯ_1. Паспорт громадянки СРСР нею втрачений, а паспорт громадянки України не видавався.

Заявник вказує, що встановлення зазначеного вище юридичного факту не пов’язане з подальшим вирішенням спору про право. В інший спосіб вона немає можливості встановити зазначений вище юридичний факт та отримати підтверджуючі документи, які будуть юридично значимими для отримання паспорта громадянина України.

У судове засідання заявник не з’явилася, однак подала заяву про розгляд справи у її відсутності, вказує про те, що позовні вимоги підтримує, просить задоволити.

Представник заінтересованої особи у судове засідання не з’явився, не повідомив суд про причини своєї неявки, хоча про час та місце слухання справи був належним чином повідомлений.

Відповідно до вимог ст.197 ч.2 ЦПК України фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання або за розпорядженням головуючого інший працівник апарату суду. У разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши матеріали справи та докази в їх сукупності, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що ОСОБА_3 (до заміжжя ОСОБА_1), народилася 29.08.1963 р. в с. Верхня Білка, Путомитівського району, Львівської області, про що свідчить Свідоцтво про народження, видане Верхньобілківською сільською Радою Пустомитіського району Львівської області 29 листопада 1963 року, актовий запис № 25.

Судом встановлено, що на теперішній час заявник ОСОБА_3 не має та не виготовляла паспорт громадянки України.

Згідно Указу Президента України від 27 березня 2001 року № 215 "Питання організації виконання Закону України "Про громадянство України" (зі змінами, внесеними Указами від 27 червня 2006 року № 588, від 19 серпня 2010 року № 826 та від 1 лютого 2012 року № 46 „для встановлення належності до громадянства України відповідно до пункту 2 частини першої статті 3 Закону про громадянство особа, що проживала на території України станом на 13 листопада 1991 року й перебувала в громадянстві колишнього СРСР. але не має в паспорті громадянина колишнього СРСР відмітки про прописку, що підтверджує факт проживання на території України на зазначену дату, повинен представити заяву про встановлення приналежності до громадянства України, копію паспорта громадянина колишнього СРСР і рішення суду, що підтверджує проживання особи на території України за станом на 13 листопада 1991 року.

Відповідно до ст. 1 ЗУ «Про зовнішньоекономічну діяльність» від 16 квітня 1991 року № 959- XII, постійне місце проживання - місце проживання на території якої-небудь держави не менше одного року фізичної особи, яка не має постійного місця проживання на території інших держав і має намір проживати на території цієї держави протягом необмеженого строку, не обмежуючи таке проживання певною метою, і за умови, що таке проживання не є наслідком виконання цією особою службових обов'язків або зобов'язань за договором (контрактом). В Ухвалі про відмову у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним поданням Вищої ради юстиції щодо офіційного тлумачення частини третьої статті 127 Конституції України від 14 березня 2002 року № 4- у/2002 Конституційний Суд України, зокрема, зазначив: "До громадян, які мають постійне місце проживання в Україні, належать громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства, які проживають в Україні в цілому не менше ніж 183 дні у календарному pou: Законом України "Про громадянство України" визначено, що безперервне проживання на території Україні) - це проживання в Україні особи, якщо її разовий виїзд за кордон у приватних справах не перевищував 90 днів, а в сумі за рік - 180 днів.

Відповідно до вимог ст.256 ч.1 п.6 ЦПК України в порядку окремого провадження суд розглядає справи про належність правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім’я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім’ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Згідно положень п. 1 ППВС України «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення» встановлено, що в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, якщо згідно з законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян, чинним законодавством не передбачено іншого порядку їх встановлення, заявник не має іншої можливості одержати або відновити загублений чи знищений документ, який посвідчує факт, що має юридичне значення, встановлення факту не пов'язується з наступним вирішенням спору про право.

Згідно будинкової книги для прописки громадян проживаючих в будинку № 9, кв. № 5, с. Верхня Білка, Пустомитівського району, Львівської області, ОСОБА_3 зареєстрована та проживала за даною адресою з 1986 року.

Факт проживання ОСОБА_3 на території с. Верхня Білка, Пустомитівського району Львівської області, також підтверджуються представленими суду доказами, а саме : Довідка (виписка з будинкової книги), видана Верхньобілківською сільською радою за № 158 від 15.02.2016, трудова книжка БТ-ІІ № 2292765, дата заповнення - 10.11.1985., останній запис вчинено 27.01.1999.

За вказаних вище обставин суд вважає доведеним перед судом, факт постійного проживання ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, станом на 13.11.1991 року на території України, с. Верхня Білка, Пустомитівського району Львівської області, даний факт не породжує спору про право, а матеріалами позову підтверджено всі обставини описані у позовній заяві, за таких обставин суд вважає, що заяву слід задоволити.

Керуючись ст. ст. 10, 60, 197, 212-215, 218, 256-259 ЦПК України, суд -

В И Р І Ш И В:

Заяву ОСОБА_3 - задоволити.

Встановити факт, що ОСОБА_3 (до шлюбу ОСОБА_1) ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3 станом на 13.11.1991 року постійно проживала на території України в. Верхня Білка, Пустомитівського району Львівської області.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Апеляційного суду Львівської області через Пустомитівський районний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з дня проголошення рішення.

Суддя

ОСОБА

_1

Джерело: ЄДРСР 59806039
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку