open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

КРИМІНАЛЬНЕ СУДОЧИНСТВО Справа№ 170/366/16-к

Категорія: Провадження № 1-кп/170/27/16

Рядок- 24

Шацький районний суд Волинської області

В И Р О К

і м е н е м У к р а ї н и

15 липня 2016 року смт.Шацьк

Шацький районний суд Волинської області у складі

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт. Шацьк кримінальне провадження за №32016030000000032 від 18.05.2016 року відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, який народився у смт. Шацьк Шацького району Волинської області, зареєстрований та проживає по АДРЕСА_1 , з повною загальною середньою освітою, фізичної особи-підприємця, одруженого, має на утриманні двох малолітніх дітей і матір інваліда першої групи, раніше не судимого, військовозобов`язаного, у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_4 в порушення Податкового кодексу України, яким визначено, що наявність наклеєної в установленому порядку марки акцизного податку встановлено зразка на пачці (упаковці) тютюнового виробу є однією з умов для ввезення на митну територію України і продажу таких товарів споживачам, а також підтвердженням сплати акцизного податку та легальності ввезення товарів, Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» №481 95ВР від 19 грудня 1995 року (із змінами та доповненнями), яким передбачено обов`язкове маркування марками акцизного податку) тютюнових виробів, які виробляються в Україні, а також тих, що імпортуються в Україну, та Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 27 грудня 2010 року №1251, яким передбачено, що тютюнові вироби з підробленими марками акцизного податку або марковані з відхиленням від вимог вказаного положення, вважаються такими, що немарковані, у березні 2016 року у місті Ковель Волинської області на місцевому ринку у невстановлених слідством осіб придбав незаконно виготовлені тютюнові вироби, які не містили марок акцизного податку встановленого зразка України, з метою їх подальшого продажу та отримання прибутку від їх реалізації. Для реалізації свого злочинного умислу ОСОБА_4 з корисливих мотивів, а саме з метою отримання прибутку від збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, до червня 2016 року у смт. Шацьк Волинської області зберігав з метою збуту незаконно виготовлені тютюнові вироби цигарки виробництва Республіки Білорусь та невстановленого виробника, які не містили марок акцизного податку встановленого зразка України, у житловому будинку з господарськими приміщеннями за адресою: АДРЕСА_1 , в якому він проживає разом зі своєю сім`єю, які було виявлено і вилучено під час проведеного 07.06.2016 року у вказаному приміщенні на підставі ухвали слідчого судді обшуку: тютюнові вироби виробництва Республіки Білорусь та невстановленого виробника, які не містили марок акцизного податку встановленого зразка України, а саме, сигарети марок: «Минск Super Slims» в кількості 390 пачок, «Super Slims Соld NZ.» в кількості 500 пачок, «Compliment Super Slims» в кількості 11 пачок, «Магнат 7» в кількості 190 пачок, «5 Міnsk Super Slims» в кількості 2 пачки, «Roseman Classic» в кількості 88 пачок, «10 NZ» в кількості 380 пачок, «Super Slim Lifa mentol» в кількості 450 пачок та «Минск Super Slims» в кількості 120 пачок.

Відповідно до висновку експерта Волинської торгово-промислової палати від 23.06.2016 року №0-63 вищевказані тютюнові вироби, не відповідають вимогам законодавства України, а саме Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 №481/95-ВР, Положенню «Про виготовлення, зберігання продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів», затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2010 №1251, переліку кольорових малюнків і піктограм, що входять до додаткових медичних попереджень на упаковці тютюнових виробів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 19.01.2011 №306 щодо зазначення відповідної інформації на кожній одиниці тютюнової продукції, Правилам роздрібної торгівлі тютюновими виробами, затвердженими Наказом Міністерства економіки України №218 від 24.07.2002 року щодо заборони реалізації на території України тютюнових виробів, які не марковані марками акцизного збору встановленого зразка, Декрету Кабінету Міністрів України від 10.05.1993 року №46-93 «Про стандартизацію і сертифікацію», переліку продукції, що підлягає обов`язковій сертифікації на території України, затвердженому Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 01.02.2005 №28 щодо сертифікації тютюнових виробів на території України та ст. 16 Закону України «Про захист прав споживачів» щодо непридатності та реалізації на території України. У зв`язку із порушенням вказаних норм чинного законодавства України, вилучені у ОСОБА_4 тютюнові вироби знаходяться у незаконному обігу на території України.

Зазначені протиправні дії ОСОБА_4 кваліфіковано як незаконне придбання з метою збуту, зберігання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, тютюнових виробів, тобто вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Під час досудового розслідування 30 червня 2016 року між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Волинської області ОСОБА_6 , якій на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора в кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР 18.05.2016 року за №32016030000000032 за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, та підозрюваним у цьому провадженні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , було укладено угоду про визнання винуватості.

Згідно з указаною угодою, ОСОБА_4 повністю визнав себе винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України за вказаних в обвинувальному акті обставин. Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди ОСОБА_4 буде призначено основне покарання у виді штрафу у розмірі 1 000 (одна тисяча) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000,00 грн. (сімнадцять тисяч гривень).

Відповідно до вимог статей 468, 469 КПК України у кримінальному провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам, між прокурором та підозрюваним може бути укладена угода про визнання винуватості.

Судом встановлено, що обвинувачений ОСОБА_4 усвідомлює свої права, характер обвинувачення, визнає себе винуватим у вчиненні злочину невеликої тяжкості, усвідомлює вид і міру покарання, що передбачено угодою, має реальну можливість виконати взяті на себе за угодою зобов`язання. Він цілком розуміє положення ст. 473 КПК України про наслідки укладення й затвердження угоди про визнання винуватості та положення ч. 4 ст. 474 КПК України.

Також судом встановлено, що укладення угоди є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Умови угоди не суперечать вимогам Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу, відповідають інтересам суспільства, не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб.

Відповідно до ст. 66 КК України обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_4 , є щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину. Крім того, на утриманні у нього перебуває двоє неповнолітніх дітей, та матір інвалід першої групи, яка потребує постійного стороннього догляду.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого ОСОБА_4 , не встановлено.

Судом встановлено, що ОСОБА_4 раніше не судимий та до кримінальної відповідальності не притягувався, є фізичною особою-підприємцем, має постійне місце проживання, за яким характеризується позитивно.

Сторони погоджуються на призначення ОСОБА_4 основного покарання за ч. 1 ст. 204 КК України у виді штрафу у розмірі 1 000 (одна тисяча) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000,00 грн. (сімнадцять тисяч гривень).

Обвинувачений ОСОБА_4 цілком розуміє наслідки невиконання угоди, передбачені ст. 476 КПК України, та розуміє, що умисне невиконання умов угоди є підставою для притягнення його до кримінальної відповідальності за ст. 389-1 КК України.

Отже на підставі об`єктивно з`ясованих обставин, підтверджених доказами та оцінених судом відповідно до вимог ст. 94 КПК України, суд дійшов висновку, що мали місце діяння, у вчиненні яких обвинувачується ОСОБА_4 , і є усі підстави для затвердження укладеної між прокурором та підозрюваним угоди про визнання винуватості.

Витрати на залучення експерта у кримінальному провадженні, пов`язані з проведенням експертизи в розмірі 1 220,00 грн. слід стягнути з винного в дохід держави.

Згідно з вимогами ст. 100 КПК України, речові докази у кримінальному провадженні, а саме, тютюнові вироби (сигарети) марок «Минск Super Slims» в кількості 390 пачок, «Super Slims Соld NZ.» в кількості 500 пачок, «Compliment Super Slims» в кількості 11 пачок, «Магнат 7» в кількості 190 пачок, «5 Міnsk Super Slims» в кількості 2 пачки, «Roseman Classic» в кількості 88 пачок, «10 NZ» в кількості 380 пачок, «Super Slim Lifa mentol» в кількості 450 пачок та «Минск Super Slims» в кількості 120 пачок(дані стосовно кожної з марок тютюнових виробів вказано в постанові слідчого від 08.06.2016 року про визнання речовими доказами), що зберігаються у складських приміщеннях ТзОВ «Волинь-Євробізнес», що розташовані за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Карпенка Карого, 3-а, слід знищити.

Речові докази алкогольну продукцію (вермут) у скляних пляшках із запахом спирту об`ємом 0,5 л з етикеткою «Малина з коньяком» із наклейними смужками, схожими на марки акцизного податку, в кількості 6 пляшок; алкогольну продукцію (вермут) у скляних пляшках із запахом спирту об`ємом 0,5 л. з етикеткою «Вишня з коньяком» із наклейними смужками, схожими на марки акцизного податку, в кількості 5 пляшок; алкогольну продукцію (горілка) у скляних пляшках із запахом спирту об`ємом 0,5 л з етикеткою «Нове полісся» із наклейними смужками, схожими на марки акцизного податку, в кількості 3 пляшки; алкогольну продукцію (настойка) у скляних пляшках із запахом спирту об`ємом 0,2 л з етикеткою «Зубровка» із наклейними смужками, схожими на марки акцизного податку, в кількості 3 пляшки; алкогольну продукцію (горілка) у скляних пляшках із запахом спирту об`ємом 0,5 л з етикеткою «Старий Житомир» із наклейними смужками, схожими на марки акцизного податку, в кількості 5 пляшок; алкогольну продукцію (горілка) у скляних пляшках із запахом спирту об`ємом 0,5 л з етикеткою «Житомирська на бруньках класична» із наклейними смужками, схожими на марки акцизного податку, в кількості 5 пляшок; алкогольну продукцію (настойка) у скляних пляшках із запахом спирту об`ємом 0,5 л. з етикеткою «Chudnoff Kalgan» із наклейними смужками, схожими на марки акцизного податку, в кількості 5 пляшок; алкогольну продукцію (горілка) у скляних пляшках із запахом спирту об`ємом 0,5 л з етикеткою «Тетерів Вlаск Grause» із наклейними смужками, схожими на марки акцизного податку, в кількості 4 пляшки; алкогольну продукцію (настойка) у скляних пляшках із запахом спирту об`ємом 0,5 л з етикеткою «Зубровка» із наклейними смужками, схожими на марки акцизного податку, в кількості 5 пляшок; алкогольну продукцію (горілка) у скляних пляшках із запахом спирту об`ємом 0,25 л з етикеткою «Нове полісся» із наклейними смужками, схожими на марки акцизного податку, в кількості 2 пляшки; алкогольну продукцію (горілка) у скляних пляшках із запахом спирту об`ємом 0,25 л з етикеткою «Старий Житомир» із наклейними смужками, схожими на марки акцизного податку, в кількості 4 пляшок; алкогольну продукцію (горілка) у скляних пляшках із запахом спирту об`ємом 0,25 л з етикеткою «Житомирський стандарт» із наклейними смужками, схожими на марки акцизного податку, в кількості 5 пляшок; алкогольну продукцію (горілка) у скляних пляшках із запахом спирту об`ємом 0,25 л з етикеткою «Chudnoff Kalgan» із наклейними смужками, схожими на марки акцизного податку, в кількості 5 пляшок, дві скляних пляшки алкогольної продукції об`ємом 0,5 л з етикеткою «Пшенична», заповнених прозорою рідиною, закоркованих металічними ковпаками без порушення захисної смужки з наклейними смужками, схожими на марки акцизного податку, що зберігаються у складських приміщеннях ТзОВ «Волинь-Євробізнес», що розташовані за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Карпенка Карого, 3-а, слід повернути власнику ОСОБА_4 .

Речові докази готівкові грошові купюри номіналом 100 (сто) гривень серія КП №0182882; номіналом 50 (п`ятдесят) гривень серія ПЯ №0710120; номіналом 20 (двадцять) гривень серія ТК №4320577; номіналом 10 (десять) гривень серія СВ №1021589, в загальній сумі 180 грн., що передані на збереження уповноваженому банку, що обслуговує орган, у складі якого функціонує слідчий підрозділ, слід повернути власнику ОСОБА_4 .

Речовий доказ один паперовий блокнот у синій обкладинці, що належить ОСОБА_4 , і переданий на зберігання до Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Волинській області за адресою: Волинська область, Київський майдан, 4; та один аркуш паперу формату А4, на якому з одного боку зроблено ксерокопію з двох сторін грошової купюри номіналом 100 грн. серія КП №0182882 та виконані рукописним способом кульковою ручкою синього кольору прізвища та ініціали ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , з іншого боку аркуш чистий, слід залишити у матеріалах кримінального провадження.

Інші заходи забезпечення кримінального провадження щодо ОСОБА_4 застосовано не було.

Керуючись п. 1 ч. 3 ст. 314 статтями 373, 374, 475 КПК України, суд

у х в а л и в:

Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 30 червня 2016 року між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Волинської області ОСОБА_6 та підозрюваним ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , за участю захисника підозрюваного ОСОБА_5 , в кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР 18.05.2016 року за №32016030000000032, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, та призначити йому узгоджене сторонами покарання у виді штрафу у розмірі 1 000 (одна тисяча) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000,00 грн. (сімнадцять тисяч гривень).

Стягнути із ОСОБА_4 в дохід держави витрати на залучення експерта у кримінальному провадженні, в розмірі 1 220,00 грн. (одна тисяча двісті двадцять гривень).

Речові докази тютюнові вироби (сигарети) марок «Минск Super Slims» в кількості 390 пачок, «Super Slims Соld NZ.» в кількості 500 пачок, «Compliment Super Slims» в кількості 11 пачок, «Магнат 7» в кількості 190 пачок, «5 Міnsk Super Slims» в кількості 2 пачки, «Roseman Classic» в кількості 88 пачок, «10 NZ» в кількості 380 пачок, «Super Slim Lifa mentol» в кількості 450 пачок та «Минск Super Slims» в кількості 120 пачокзнищити.

Речові докази алкогольну продукцію (вермут) у скляних пляшках із запахом спирту із наклейними смужками, схожими на марки акцизного податку, об`ємом 0,5 л з етикеткою «Малина з коньяком» в кількості 6 пляшок; алкогольну продукцію (вермут) об`ємом 0,5 л з етикеткою «Вишня з коньяком» в кількості 5 пляшок; алкогольну продукцію (горілка) об`ємом 0,5 л з етикеткою «Нове полісся» в кількості 3 пляшки; алкогольну продукцію (настойка) об`ємом 0,2 л з етикеткою «Зубровка» в кількості 3 пляшки; алкогольну продукцію (горілка) об`ємом 0,5 л з етикеткою «Старий Житомир» в кількості 5 пляшок; алкогольну продукцію (горілка) об`ємом 0,5 л. з етикеткою «Житомирська на бруньках класична» в кількості 5 пляшок; алкогольну продукцію (настойка) об`ємом 0,5 л. з етикеткою «Chudnoff Kalgan» в кількості 5 пляшок; алкогольну продукцію (горілка) об`ємом 0,5 л з етикеткою «Тетерів Вlаск Grause» в кількості 4 пляшки; алкогольну продукцію (настойка) об`ємом 0,5 л з етикеткою «Зубровка» в кількості 5 пляшок; алкогольну продукцію (горілка) об`ємом 0,25 л з етикеткою «Нове полісся» в кількості 2 пляшки; алкогольну продукцію (горілка) об`ємом 0,25 л з етикеткою «Старий Житомир» в кількості 4 пляшок; алкогольну продукцію (горілка) об`ємом 0,25 л з етикеткою «Житомирський стандарт» в кількості 5 пляшок; алкогольну продукцію (горілка) об`ємом 0,25 л з етикеткою «Chudnoff Kalgan» в кількості 5 пляшок; дві скляних пляшки алкогольної продукції об`ємом 0,5 л з етикеткою «Пшенична» повернути власнику ОСОБА_4 .

Речові докази готівкові грошові купюри номіналом 100 (сто) гривень серія КП №0182882; номіналом 50 (п`ятдесят) гривень серія ПЯ №0710120; номіналом 20 (двадцять) гривень серія ТК №4320577; номіналом 10 (десять) гривень серія СВ №1021589, в загальній сумі 180 грн. (сто вісімдесят гривень) повернути власнику ОСОБА_4 .

Речовий доказ один паперовий блокнот у синій обкладинці та один аркуш паперу формату А4, на якому з одного боку зроблено ксерокопію з двох сторін грошової купюри номіналом 100 грн. серія КП №0182882 та виконані рукописним способом кульковою ручкою синього кольору прізвища та ініціали ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , з іншого боку аркуш чистий, залишити у матеріалах кримінального провадження.

На вирок суду може бути подана апеляція до Апеляційного суду Волинської області через Шацький районний суд Волинської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення з підстав, передбачених статтею 394 КПК України, та в порядку, передбаченому цим кодексом.

Суддя /підпис/ ОСОБА_1

Згідно з оригіналом Суддя Шацького районного суду Волинської області ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 58966380
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку