open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У х в а л а

6 червня 2016 року м. Київ

Суддя Верховного Суду України ОСОБА_3., розглянувши справу за заявою захисника ОСОБА_1 про перегляд ухвали колегії суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 27 листопада 2015 року щодо ОСОБА_2 Верховним Судом України,

в с т а н о в и л а:

Дзержинський районний суд м. Харкова вироком від 25 квітня 2013 року засудив ОСОБА_2 за: частиною другою статті 146 Кримінального кодексу України (далі - КК) до покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки; частиною другою статті 289 КК до покарання у виді позбавлення волі на строк шість років без конфіскації майна; частиною першою статті 296 КК до покарання у виді обмеження волі на строк три роки. На підставі статті 70 КК за сукупністю злочинів ОСОБА_2 призначено покарання у виді позбавлення волі на строк шість років без конфіскації майна. На підставі статті 71 КК за сукупністю вироків ОСОБА_2 визначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк вісім років без конфіскації майна.

Апеляційний суд Харківської області ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ від 27 серпня 2013 року вирок місцевого суду зашив без змін.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ ухвалою колегії суддів судової палати у кримінальних справах від 18 березня 2014 року рішення судів нижчих інстанцій щодо ОСОБА_2 залишив без зміни.

Червонозаводський районний суд м. Харкова ухвалою від 3 вересня 2015 року задовольнив клопотання захисника ОСОБА_1 та на підставі статті 2 Закону України «Про амністію у 2014 році» звільнив ОСОБА_2 від подальшого відбування покарання.

Апеляційний суд Харківської області ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ від 15 жовтня 2015 року задовольнив апеляційну скаргу заступника прокурора Харківської області, скасував зазначену ухвалу суду першої інстанції щодо ОСОБА_2 та відмовив у задоволенні клопотання захисника ОСОБА_1 про застосування до засудженого ОСОБА_2 Закону України «Про амністію у 2014 році».

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ ухвалою колегії суддів судової палати у кримінальних справах від 27 листопада 2015 року відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою захисника ОСОБА_1 на ухвалу Апеляційного суду Харківської області від 15 жовтня 2015 року щодо ОСОБА_2

У заяві захисник ОСОБА_1 порушує питання про перегляд ухвали колегії суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 27 листопада 2015 року щодо ОСОБА_2 на підставі пункту 3 частини першої статті 445 Кримінального процесуального кодексу України (далі - КПК) у зв'язку з невідповідністю судового рішення суду касаційної інстанції висновку щодо застосування норм права, викладеному в постанові Верховного Суду України.

На його думку рішення касаційного суду про відмову у відкритті касаційного провадження не відповідає висновку щодо касаційного оскарження судових рішень про застосування амністії, який викладено у постановах Верховного Суду України від 11 лютого 2016 року та 24 березня 2016 року.

Просить скасувати зазначене рішення касаційного суду щодо ОСОБА_2 та направити справу на новий розгляд до суду касаційної інстанції.

Суддя Верховного Суду України ухвалою від 12 травня 2016 року відкрив провадження в цій справі з метою її розгляду Верховним Судом України.

Відповідно до вимог статті 452 КПК суддею-доповідачем здійснено підготовку до перегляду судового рішення Верховним Судом України, під час якої витребувано та вивчено матеріали кримінального провадження щодо ОСОБА_2, матеріли справи за клопотанням захисника ОСОБА_1 про застосування до засудженого ОСОБА_2 Закону України «Про амністію у 2014 році», а також матеріали касаційного провадження за касаційною скаргою захисника ОСОБА_1 на ухвалу Апеляційного суду Харківської області від 15 жовтня 2015 року; здійснено аналіз відповідного законодавства і матеріалів, долучених до заяви; доручено членам Науково-консультативної ради при Верховному Суді України, які є фахівцями в галузі кримінального процесу, підготовку наукового висновку щодо відповідної норми, передбаченої КПК; проаналізовано наукові висновки у справі № 5-331кс (15) 16; визначено порядок розгляду справи; виготовлено доповідь.

Керуючись частиною другою статті 452 КПК,

у х в а л и л а:

Призначити справу про перегляд ухвали колегії суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 27 листопада 2015 року щодо ОСОБА_2 Верховним Судом України на 10 годину 23 червня 2016 року, про що повідомити учасників судового провадження.

Суддя

Верховного Суду України ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 58217805
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку