open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Чортківський районний суд Тернопільської області

копія

У Х В А Л А

11 листопада 2014 року Справа № 608/2598/14-к

Номер провадження1-кс/608/401/2014

Слідчий суддя Чортківського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 та сторін кримінального провадження: прокурора прокуратури Чортківського району ОСОБА_3 , ст. слідчого ОСОБА_4 , розглянувши в залі судового засідання в місті Чорткові клопотання ст. слідчого СВ Чортківського РВ УМВС України в Тернопільській області капітана міліції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Ст.слідчий СВ Чортківського РВ УМВС України в Тернопільській області капітан міліції ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів в кримінальному провадженні № 12014210190000320 від 25 червня 2014 року.

В клопотанні слідчий вказав, що посадові особи ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в 2009 році незаконно приватизували майно, яке належало ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Досудовим розслідуванням встановлено, що правонаступником ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » являється ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », місцезнаходження якого є АДРЕСА_1 .

З матеріалів кримінального провадження, які додаються до даного клопотання, вбачається, що статути ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та статути ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_3 , за адресою АДРЕСА_2 .

З метою повного, всебічного та неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, надання їм належної правової оцінки та прийняття законного процесуального рішення передбаченого кримінальним процесуальним законодавством строки необхідно отримати інформацію, яка міститься в статутах ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Згідно ст. ст.84, 98 КПК України, вказана інформація може використовуватися як доказ у даному кримінальному провадженні.

Іншим чином всебічно, повно і неупереджено дослідити всі обставини кримінального провадження, надати їм належну правову оцінку та прийняти законне процесуальне рішення в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки не представляється можливим, що обумовлює необхідність проведення даної процесуальної дії. Враховуючи те, що метою отримання доступу до документів, статутів ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », є їх всебічне вивчення та дослідження, а тому необхідно вилучити їх належним чином завірені копії, оскільки без фактичного вилучення неможливо буде провести усі необхідні слідчі (розшукові) дії.

Документи, а саме статути ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_3 , за адресою АДРЕСА_3 , відповідно до вимог Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», видаються працівникам контролюючих і правоохоронних органів лише на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Ст. слідчий СВ Чортківського РВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_4 в судовому засіданні клопотання підтримує, просить задовольнити.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, а також заслухавши думку ст. слідчого СВ Чортківського РВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_4 та прокурора прокуратури Чортківського району ОСОБА_3 , приходжу до висновку, що клопотання є підставне та підлягає до задоволення з наступних мотивів.

Відповідно до вимог ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають, або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Зазначена в клопотанні інформація має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні; слідчим доведено, що є підстави вважати, що статути перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка розташована по АДРЕСА_2 ; відомості, що знаходяться у вказаних документах, можуть бути використані як доказ для розкриття злочину, при цьому іншим способом не можливо довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей та документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 163, 164, 166 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання ст. слідчого СВ Чортківського РВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_4 задовольнити.

Надати ст. слідчому слідчого відділу Чортківського РВ УМВС України в Тернопільській області капітану міліції ОСОБА_4 тимчасовий доступ до статутів ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та до статутів його правонаступника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_3 , за адресою АДРЕСА_2 , із можливістю вилучити належним чином завірені їх копії (здійснити їх виїмку).

В разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів відповідно до вимог ст. 166 Кримінального процесуального кодексу України слідчий суддя має право за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів, постановити ухвалу про проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукування та вилучення зазначених речей та документів.

Строк дії ухвали 30 днів.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга апеляційному суду Тернопільської області через Чортківський районний суд протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Суддя : (підпис)

Копія вірна:

Ухвала набирає законної сили "____"____________________2014 року.

Оригінал ухвали знаходиться в кримінальному провадженні № 12014210190000320 від 25 червня 2014 року.

Суддя: ОСОБА_1

Копію ухвали видано "____"__________________2014 року.

Секретар:

Джерело: ЄДРСР 57768888
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку