open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Провадження № 2/641/1460/2016

Справа № 641/3557/14-ц

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 травня 2016 року

Комінтернівський районний суд м. Харкова в складі :

Головуючого судді - Мельник І.М.

при секретарі – Севост’яновій О.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційний банк «Приватбанк» до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Українське Фінансове Агентство «Верус» в особі філії «ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Українське Фінансове Агентство «Верус», ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Комінтернівського районного суду м. Харкова перебуває цивільна справа за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційний банк «Приватбанк» до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Українське Фінансове Агентство «Верус» в особі філії «ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Українське Фінансове Агентство «Верус», ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Позивачем по справі є юридична особа Публічне акціонерне товариство Комерційний банк «Приватбанк», а одним із відповідачів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Українське Фінансове Агентство «Верус» в особі філії «ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Українське Фінансове Агентство «Верус», що також є юридичною особою, даний позов не може розглядатися в порядку цивільного судочинства, а є таким, що підпадає під розгляд в порядку господарського судочинства.

Відповідно до ст.15 ЦПК України суди розглядають в порядку цивільного судочинства справи про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства. Суди розглядають такі справі в порядку позовного, наказного та окремого провадження.

Відповідно до статті 12 Господарського процесуального кодексу України, господарським судам підвідомчі справи, що виникають з корпоративних відносин у спорах між господарським товариством та його учасником у тому числі учасником, який вибув, а також між учасниками господарських товариств, що пов'язані із створенням, діяльністю, управлінням та припиненням діяльності цього товариства, крім трудових спорів.

Законом України № 642-VII від 10.10.2013 року до ГПК України внесено зміни, відповідно до яких пункт 4 частини першої статті 12 викладено в такій редакції:

"справи, що виникають з корпоративних відносин у спорах між юридичною особою та її учасниками (засновниками, акціонерами, членами), у тому числі учасником, який вибув, а також між учасниками (засновниками, акціонерами, членами) юридичної особи, пов'язаними із створенням, діяльністю, управлінням та припиненням діяльності такої особи, крім трудових спорів".

З матеріалів справи вбачається, що позовні вимоги банку можуть розглядатися в порядку господарського судочинства.

Відповідно до п.1 ч. 1 ст. 205 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства

З урахуванням наведеного, керуючись п. 1 ч.1ст.205 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Провадження за позовними вимогами Публічного акціонерного товариства Комерційний банк «Приватбанк» до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Українське Фінансове Агентство «Верус» в особі філії «ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Українське Фінансове Агентство «Верус» про стягнення заборгованості за кредитним договором – закрити.

Суддя -

ОСОБА

_3

Джерело: ЄДРСР 57656698
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку