open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 265/2499/16-к

Провадження № 1-кс/265/744/16

У Х В А Л А

про дозвіл на обшук

27 квітня 2016 року місто Маріуполь

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області Козлов Д.О., при секретарі Азаровій А.О., старшого слідчого з ОВС 1-го відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Донецькій області старшого лейтенанта податкової міліції Брагіна Рената Рушановича, розглянувши клопотання, погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Донецької області Авдан М.В. про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

27 квітня 2016 року до Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС 1-го відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Донецькій області старшого лейтенанта податкової міліції Брагіна Рената Рушановича, погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Донецької області Авдан М.В. про проведення обшуку, за кримінальним провадженням № 32016050000000027 за ч.1 ст.204 КК України.

У клопотанні зазначено, що 19.04.2016 до СУ ФР ГУ ДФС у Донецькій області звернувся ОСОБА_4, який 14.04.2016 приблизно об 11.00 годині для власного споживання придбав в кафе "Вінтаж", що розташоване в Центральному районі м. Маріуполя дві пляшки горілки, які обклеєні етикетками фіолетового кольору з написом "Хреновуха" без марки акцизного податку, об'ємом 0,5 літри після вживання незначної кількості якої, відчув запаморочення та нудоту, що визвало підозру в законності її виготовлення.

Обставини вказані в заяві ОСОБА_4 можуть свідчити про незаконне виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини (матеріалів), а так само незаконний збут таких товарів, що є порушенням вимог ст.ст. 9, 10, Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 № 481/95- ВР, п.7 ч.1 ст.7 Закону України « Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015.

21.04.2016 в якості свідка допитано ОСОБА_4 який пояснив, що 14.04.2016 приблизно об 11.00 годині він по своїм особистим справам знаходився біля кафе "Вінтаж" в Центральному районі м. Маріуполя. Перебуваючи біля кафе "Вінтаж" ОСОБА_4 згадав, що хтось з його знайомих, хто саме він вказати не може, раніше придбавав у вказаному кафе алкогольний напій, нібито власного виробництва кафе "Вінтаж" під назвою "Хреновуха". Згадавши це ОСОБА_4 зайшов до кафе "Вінтаж" та заказав у бармена дві пляшки горілки "Хреновуха" для власного споживання, на що бармен передав йому 2 пляшки алкогольного напою "Хреновуха" та чек на покупку вказаної алкогольної продукції загалом на суму 330 гривень. У вечорі 14.04.2016 він з метою власного споживання відкрив одну з пляшок та вжив приблизно 100 грамів наявної в пляшці рідини. Після вживання вказаної кількості рідини ОСОБА_4 відчув запаморочення та нудоту, що визвало підозру в законності її виготовлення. З метою подальшого не вживання придбаних алкогольних напоїв останній вилив частину рідини з відкритої пляшки. Однак усвідомивши, те що вказаним алкогольним напоєм можуть бути отруєнні інші особи, які можуть її придбати в місцях збуту звернувся до ГУ ДФС у Донецькій області. Також, ОСОБА_4 вказав, що у нього залишився касовий чек та 2 пляшки, які він придбав у кафе "Вінтаж" за вищевказаними обставинами та погодився добровільно їх видати.

21.04.2016 слідчим 1-го ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Донецькій області Брагіним Р.Р. був складений протокол отримання, добровільно виданих речей, а саме: 2 пляшок, які ОСОБА_4 придбав у кафе "Вінтаж", які не містили марок акцизного податку, що свідчить про несплату акцизного податку, місця та способу виробу вказаного алкогольного виробу, термінів та умов його зберігання, відповідної якості та сертифікації, а також касовий чек, який підтверджує його придбання.

22.04.2016 до Запорізького НДЕКЦ МВС України була призначена судово-хімічна експертиза для дослідження отриманих у ОСОБА_4 двох пляшок з речовиною, які він придбав при обставинах вказаних у фабулі кримінального правопорушення.

26.04.2016 за № 179 до СУ ФР ГУ ДФС у Донецькій області надійшов висновок експерта з Запорізького НДЕКЦ МВС України згідно якого: надані зразки рідини містять етиловий спирт та є міцним алкогольними напоями - спиртовмісними сумішами. Надані рідини відповідають написам етикетках щодо об'єму вмісту спирту етилового. Надані спиртовмісні суміші виготовлені кустарним способом. Надані спиртовмісні суміші є сумішшю спирту етилового, вміст якого складає 34,8 % об., з водою.

20.04.2016 до ОУ ГУ ДФС у Донецькій області направлено доручення в порядку ст. 40 КПК України з метою встановлення факту виготовлення, зберігання та реалізації алкогольного напою вказаного в фабулі кримінального правопорушення, а також осіб, які здійснюють таку діяльність.

27.04.2016 до СУ ФР ГУ ДФС у Донецькій області від ОУ ГУ ДФС у Донецькій області надійшли матеріали виконаного доручення згідно якого, проведеними заходами встановлено, що незаконне виготовлення у порушення вимог ст.ст. 9, 10, Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 № 481/95- ВР, п.7 ч.1 ст.7 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015 та зберігання алкогольних напоїв вказаних у фабулі кримінального правопорушення здійснює ОСОБА_5, який мешкає: АДРЕСА_1.

Виготовлені саморобним способом алкогольні напої ОСОБА_5 реалізовуються в закладі Кафе «Сито Пьяно», розташоване за адресою: м. Маріуполь, пр-т Леніна (Мира), буд. 68. Господарську діяльність здійснює ФОП «ОСОБА_6.» (ІПН НОМЕР_1), юридична адреса: м. Маріуполь, вул. Шепотиленко, буд. 57; Кафе "Сито Пьяно" працює згідно графіку з 11.00 до 00.00 години. В меню бара "СИТО-ПЬЯНО" зазначений алкогольний напій "Хреновуха", який реалізується відвідувачам закладу на розлив у фужерах. Алкогольний напій "Хреновуха" значиться у інтернет меню кафе "Сито-Пьяно",

Згідно з відомостями з Державного реєстру прав на нерухоме майно, право власності на адміністративну будівлю за адресою: Донецька область, м.Маріуполь, проспект Леніна будинок 68 належить декільком суб'єктам господарської діяльності.

З метою встановлення факту настання юридичних наслідків, а також з метою встановлення факту незаконного зберігання з метою збуту, та збуту незаконно виготовлених алкогольних виробів, необхідно провести заходи щодо вилучення вищевказаної продукції для проведення експертиз відносно якості вказаної продукції та небезпеки її для вживання.

Проведеними заходами встановлено, що у приміщеннях кафе «Сито Пьяно», яке розташоване за адресою: м. Маріуполь, проспект Леніна (Мира), буд. 68, знаходяться незаконно виготовлені алкогольні вироби, фінансово-господарські документи, які свідчать про придбання фальсифікованої такої продукції, касові та інші документи, які свідчать про злочинну діяльність невстановлених осіб, що здійснюють у вказаних приміщеннях торгівлю алкогольними виробами, а також чорнові записи, комп'ютери на яких здійснюється ведення бухгалтерського обліку та складання фінансово-господарських документів, електронні носії інформації, грошові кошти здобуті від реалізації незаконно виготовлених алкогольних виробів, та інші предмети та документи, які забезпечать швидке виконання завдань кримінального судочинства та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Враховуючи вищевикладене, з урахуванням обставин, які містяться в матеріалах даного кримінального провадження, беручи до уваги те, що інші заходи забезпечення кримінального провадження можуть негативно вплинути на досягнення дієвості даного провадження, слідчий просить суд надати дозвіл на проведення обшуку у кафе «Сито Пьяно», яке розташоване за адресою: м. Маріуполь, проспект Миру, буд. 68.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий, Брагін Р.Р., в судовому засіданні підтримав доводи клопотання та просив його задовольнити, пояснивши, що відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування, оскільки вони містять відомості, які можуть бути доказами під час судового розгляду даного кримінального провадження та можуть знаходитись у кафе «Сито Пьяно», яке розташоване за адресою: м. Маріуполь, проспект Миру, буд. 68.

Наведені у клопотанні фактичні данні щодо належності нерухомого майна, обшук якого слідчий просить суд провести, об'єктивно підтверджується письмовими матеріалами поданого клопотання.

На підставі викладеного, слідчий суддя вважає необхідним клопотання задовольнити, надавши старшому слідчому, дозвіл на обшук у кафе «Сито Пьяно», яке розташоване за адресою: м. Маріуполь, проспект Миру, буд. 68.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого з ОВС 1-го відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Донецькій області старшого лейтенанта податкової міліції Брагіна Рената Рушановича, погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Донецької області Авдан М.В. про проведення обшуку - задовольнити.

Дозволити старшому слідчому першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ ДФС у Донецькій області старшому лейтенанту податкової міліції Брагіну Ренату Рушановичу, або уповноваженій слідчим особі; прокурору відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Донецької області Авдан Миколі Валентиновичу та за його дорученням іншим прокурорам групи, які здійснюють процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні, дозвіл на обшук у приміщеннях кафе «Сито Пьяно», яке розташоване за адресою: м. Маріуполь, проспект Миру, буд. 68, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також вилучення незаконно виготовлених алкогольних виробів, фінансово-господарських документів, які свідчать про придбання, вироблення фальсифікованих алкогольних напоїв, дозвільних документів на право здійснення роздрібної чи оптової торгівлі алкогольними виробами, касових та інших документів, які свідчать про злочинну діяльність невстановлених осіб, що здійснюють у вищевказаних торгівельних об'єктах торгівлю алкогольними напоями, а також чорнових записів, комп'ютерів на яких здійснюється ведення бухгалтерського обліку та складання фінансово-господарських документів, електронних носіїв інформації, грошових коштів здобутих від реалізації незаконно виготовлених алкогольних виробів, обладнання для виготовлення алкогольних напоїв, та інших предметів та документів, які забезпечать швидке виконання завдань кримінального судочинства та можуть бути доказами під час судового розгляду

Строк дії ухвали - з 27 квітня 2016 року по 12 травня 2016 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Козлов Д. О.

Ухвала оголошена, вручена її копія «______»______________________2016 року.

_____________________________________________________

(підпис) (ПІБ особи)

Джерело: ЄДРСР 57419252
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку