open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 234/2673/16-к

Провадження № 1-кп/234/218/16

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 березня 2016 року м. Краматорськ

Краматорський міський суд Донецької області

у складі: головуючого судді Літовки В.В.

секретар Троянчук Т.В.,

за участю прокурора Теличко М.С., захисника ОСОБА_1І, обвинуваченої ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні обвинувальний акт, який надійшов від прокуратури м. Краматорська Донецької області 18.02.2016 року у кримінальному провадженні №12016050390000339 у відношенні:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянки України, уродженки ІНФОРМАЦІЯ_2, працюючої головою правління ОСББ «Паркова,93», не судимої, зареєстрованої ІНФОРМАЦІЯ_3, проживаючої ІНФОРМАЦІЯ_4,

обвинуваченої у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366 ч.1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Краматорського міського суду Донецької області надійшов обвинувальний акт, реєстр матеріалів досудового розслідування разом з угодою про визнання винуватості у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_2, яку органи досудового розслідування обвинувачують у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366 ч.1 КК України.

Відповідно обвинувального акту, власниками квартир та приміщень багатоквартирного будинку № 93 на вулиці Паркова в місті Краматорську Донецької області, відповідно до Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Паркова, 93», місцезнаходженням якого є багатоквартирний будинок, розташований за адресою: Україна, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Паркова, 93.

Завданням та предметом діяльності об’єднання є: належне утримання будинку та прибудинкової території; забезпечення реалізації прав власників приміщень будинку на володіння та користування спільним майном членів об’єднання; забезпечення сприяння членам об’єднання в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обґрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов’язань, пов’язаних з діяльністю об’єднання; здійснення господарської діяльності для забезпечення власних потреб.

Відповідно до наказу № 1 від 05.05.2009р. об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Паркова, 93» ОСОБА_2 на підставі її заяви та протоколу зборів членів правління № 2 від 06.02.2009р., прийнято на посаду голови ОСББ «Паркова, 93» з 05 травня 2009 року з окладом згідно штатного розкладу.

Будучи головою правління об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Паркова, 93», ОСОБА_2 наділена організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, а саме: забезпечує виконання рішень загальних зборів членів об’єднання та рішень правління, діє без доручення від імені об’єднання, укладає в межах своєї компетенції угоди, розпоряджається коштами об’єднання відповідно до затвердженого кошторису, а отже вона є службовою особою.

Відповідно до п. 4.6. статуту об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Паркова, 93» до компетенції правління об’єднання належить:

1)підготовка кошторису, балансу та річного звіту об’єднання;

2)здійснення контролю за своєчасною сплатою членами об’єднання внесків і платежів та вжиття заходів щодо стягнення заборгованості згідно з чинним законодавством;

3)розпорядження коштами об’єднання відповідно до затвердженого загальними зборами об’єднання кошторису;

4)укладання договорів із суб’єктами підприємництва, які виконують роботи, в тому числі будівельні, надають житлово-комунальні та інші послуги, та здійснення контролю за їх виконанням;

5)ведення діловодства, бухгалтерського обліку та звітності про діяльність об’єднання;

6)скликання та організація проведення загальних зборів членів об’єднання, або зборів представників, у тому числі які можуть бути обрані від об’єднання за рішенням загальних зборів.

У період часу з 01.08.2014р. по 31.08.2014р., в робочий час, з 08.00 до 17.00 годин ОСОБА_2 знаходячись у приміщенні об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Паркова, 93», розташованого за адресою: Україна, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Паркова, 93, будучи службовою особою, діючи умисно, в порушення п. 3 ст. 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 № 996-XIV, в частині відповідальності за організацію бухгалтерського обліку, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, склала завідомо підроблений документ, а саме: в табелі обліку робочого часу за серпень 2014 року, який є офіційним документом, в графах, що відповідають робочим дням місяця, у рядку «Слесарь ОСОБА_3Н.» зазначила «8», тобто кількість відпрацьованих годин, в графі, що відповідає кількості відпрацьованих днів зазначила «20», в графі, що відповідає кількості відпрацьованих годин зазначила «160», достовірно знаючи, що це не відповідає фактичним даним, після чого на підтвердження зазначених у табелі обліку робочого часу неправдивих відомостей власним підписом посвідчила підроблений табель обліку робочого часу, тим самим склала завідомо підроблений офіційний документ.

Крім того, діючи з єдиним умислом, у період часу з 01.09.2014 по 30.09.2014, в робочий час, з 08.00 до 17.00 годин ОСОБА_2, знаходячись у приміщенні об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Паркова, 93», розташованого за адресою: Україна, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Паркова, 93, в табелі обліку робочого часу за вересень 2014 року, який є офіційним документом, в графах, що відповідають робочим дням місяця, у рядку «Слесарь ОСОБА_3Н.» зазначила «8», тобто кількість відпрацьованих годин, в графі, що відповідає кількості відпрацьованих днів зазначила «22», в графі, що відповідає кількості відпрацьованих годин зазначила «176», достовірно знаючи, що це не відповідає фактичним даним, після чого на підтвердження зазначених у табелі обліку робочого часу неправдивих відомостей власним підписом посвідчила підроблений табель обліку робочого часу, тим самим склала завідомо підроблений офіційний документ.

Крім того, діючи з єдиними умислом, у період часу з 01.10.2014 по 31.10.2014, в робочий час, з 08.00 до 17.00 годин ОСОБА_2 , знаходячись у приміщенні об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Паркова, 93», розташованого за адресою: Україна, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Паркова, 93, в табелі обліку робочого часу за жовтень 2014 року, який є офіційним документам, в графах, що відповідають робочим дням місяця, у рядку «Слесарь ОСОБА_3Н.» зазначила «8», тобто кількість відпрацьованих годин, в графі, що відповідає кількості відпрацьованих днів зазначила «23», в графі, що відповідає кількості відпрацьованих годин зазначила «184», достовірно знаючи, що це не відповідає фактичним даним, після чого на підтвердження зазначених у табелі обліку робочого часу неправдивих відомостей власним підписом посвідчила підроблений табель обліку робочого часу, тим самим склала завідомо підроблений офіційний документ.

Таким чином, своїми умисними, протиправними діями, ОСОБА_2 вчинила службове підроблення, тобто складання завідомо неправдивих документів, тобто вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 366 КК України.

Обвинувальний акт відповідає вимогам ст. 291 КПК України.

Кримінальне провадження підсудне Краматорському міському суду Донецької області.

У судовому захисник заявив клопотання про затвердження угоди про визнання винуватості укладеної між прокурором та обвинуваченою.

Прокурор у судовому засіданні не заперечує проти затвердження угоди про визнання винуватості укладеної між ним та обвинуваченою.

Обвинувачена у судовому засіданні підтримує заявлене клопотання та просить суд затвердити угоду про визнання винуватості укладеної між нею та прокурором.

З угоди видно, що 18 лютого 2016 року у м. Краматорську укладена угода про визнання винуватості укладеної між прокурором Краматорської місцевої прокуратури Донецької області ОСОБА_4 та обвинуваченою на підставі ст.ст. 472, 473, 474 КПК України.

Відповідно до зазначених угод, обвинувачена беззастережно визнала себе винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, а також зобов’язалася сприяти розслідуванню кримінального провадження.

Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди ОСОБА_2 буде призначене покарання за ч.1ст.366 КК України у вигляді штрафу в сумі 1700 грн. з позбавленням права обіймати посаду голови правління ОСББ строком на один рік.

Розглядаючи питання про затвердження угоди суд виходить з наступного.

Відповідно до ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода про визнання винуватості укладеної між прокурором та обвинуваченою.

Згідно з ч. 4 ст. 469 КПК України угода про визнання винуватості укладеної між прокурором та обвинуваченою може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів.

Злочин у вчиненні якого обвинувачена визнала себе винною віднесений до невеликої тяжкості, а отже угода відповідає вимогам закону.

Судом встановлено, що обвинувачена цілком розуміє положення ст.473, ч.ч.4, 5 ст.474, ст. 476 КПК України.

Судом встановлено, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Судом встановлено, що умови угоди не суперечать вимогам Кримінального процесуального Кодексу та Кримінального Кодексу України, інтересам суспільства та не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб.

Діям обвинуваченої дана правильна правова кваліфікація скоєного кримінального правопорушення, обвинувачена підтвердила бажання виконувати взяті нею обов’язки та при розгляді угоди не було встановлено очевидної неможливості виконання обвинуваченою взятих на себе за угодою зобов’язань.

У судовому засіданні встановлена достатня наявність фактичних підстав для визнання винуватості. Обвинувачена погоджується з призначенням узгодженого сторонами покарання.

Відповідно п.1 ч.3 ст.314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд має право затвердити угоду або відмовити в затвердженні угоди.

Суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження угоди про визнання винуватості укладеної між прокурором та обвинуваченою.

Запобіжний захід обвинуваченій на досудовому слідстві не оббирався, цивільний позов не заявлено.

Речові докази: супровідний лист на відпустку ОСОБА_5, особова картка працівника ОСОБА_5, посадова інструкція слюсаря-сантехніка ОСОБА_5, заява ОСОБА_5 про прийняття на роботу за 2009 р., наказ №8 про припинення трудового договору, заява ОСОБА_5 про звільнення за 2009 рік, наказ №9 про прийняття на роботу ОСОБА_5, наказ №1 про надання відпустки ОСОБА_5, дві заяви ОСОБА_6, наказ №13 ОСОБА_5, наказ №7 про надання відпустки ОСОБА_6, заява ОСОБА_5 за 2011 рік, наказ №12 про надання відпустки ОСОБА_5, наказ про надання відпустки ОСОБА_5, заява ОСОБА_5 за 2014 рік, заява ОСОБА_5 за 2015 рік, канцелярська книга з наказами у кількості 47 аркушів, штатний розклад за 2014-2015 р.р. у кількості 132 аркушів, наказ про призначення ОСОБА_2, наказ про призначення ОСОБА_7, протокол №1 установчих зборів на 8 аркушах, відомості про нарахувань заробітної плати за серпень-жовтень 2014 р., табеля обліку робочого часу за серпень-жовтень 2014р., зберігати у матеріалах кримінального провадження; оригінал статуту ОСББ «Паркова, 93», відомості про нарахування заробітної плати , табеля обліку робочого часу та супровідні листи, вважати повернутими голові правління ОСББ "Паркова, 93».

Керуючись ст.ст. 314, 373, 374, 468 - 476 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити угоду про визнання винуватості укладеної між прокурором Краматорської місцевої прокуратури Донецької області ОСОБА_4 та обвинуваченою ОСОБА_2 від 18 лютого 2016 року по кримінальному провадженню №12016050390000339 щодо обвинувачення ОСОБА_2 у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

Визнати ОСОБА_2 винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України та призначити їй покарання по даній статті, яке узгоджено сторонами, у вигляді штрафу в сумі 1700 грн. з позбавленням її права обіймати посаду голови правління ОСББ строком на один рік.

Речові докази: супровідний лист на відпустку ОСОБА_5, особова картка працівника ОСОБА_5, посадова інструкція слюсаря-сантехніка ОСОБА_5, заява ОСОБА_5 про прийняття на роботу за 2009 р., наказ №8 про припинення трудового договору, заява ОСОБА_5 про звільнення за 2009 рік, наказ №9 про прийняття на роботу ОСОБА_5, наказ №1 про надання відпустки ОСОБА_5, дві заяви ОСОБА_6, наказ №13 ОСОБА_5, наказ №7 про надання відпустки ОСОБА_6, заява ОСОБА_5 за 2011 рік, наказ №12 про надання відпустки ОСОБА_5, наказ про надання відпустки ОСОБА_5, заява ОСОБА_5 за 2014 рік, заява ОСОБА_5 за 2015 рік, канцелярська книга з наказами у кількості 47 аркушів, штатний розклад за 2014-2015 р.р. у кількості 132 аркушів, наказ про призначення ОСОБА_2, наказ про призначення ОСОБА_7, протокол №1 установчих зборів на 8 аркушах, відомості про нарахувань заробітної плати за серпень-жовтень 2014 р., табеля обліку робочого часу за серпень-жовтень 2014 р., зберігати у матеріалах кримінального проваджень; оригінал статуту ОСББ «Паркова, 93», відомості про нарахування заробітної плати , табеля обліку робочого часу та супровідні листи, вважати повернутими голові правління ОСББ "Паркова, 93».

Вирок суду на підставі угоди про визнання винуватості укладеного між прокурором Краматорської місцевої прокуратури Донецької області ОСОБА_4 та обвинуваченою ОСОБА_2 може бути оскаржений в апеляційному порядку в Апеляційний суд Донецької області через Краматорський міський суд Донецької області протягом 30 днів з дня його проголошення:

обвинуваченим, його захисником, законним представником виключно з підстав: призначення судом покарання, суворішого, ніж узгоджене сторонами угоди; ухвалення вироку без його згоди на призначення покарання; невиконання судом вимог, встановлених ч. 5-7 ст.474 КПК України, в тому числі не роз’яснення йому наслідків укладення угоди;

потерпілим, його представником, законним представником, виключно з підстав: призначення судом покарання, менш суворого, ніж узгоджене сторонами угоди; ухвалення вироку без його згоди на призначення покарання; невиконання судом вимог, встановлених ч. 6-7 ст.474 КПК України, не роз’яснення йому наслідків укладення угоди;

прокурором виключно з підстав затвердження судом угоди у кримінальному провадженні, в якому згідно з частиною третьою статті 469 цього Кодексу угода не може бути укладена.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Копію вироку суду негайно, після його проголошення вручити, обвинуваченому та прокурору.

Копію вироку не пізніше наступного дня після його ухвалення надіслати учасникам судового провадження, які не були присутніми в судовому засіданні.

Головуючий суддя:

Джерело: ЄДРСР 56321567
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку